Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Patricia Ciobotaru - locul al II-lea

„Vivere” în Liga campionilor!

Patricia Ciobotaru - locul al II-lea

Asemenea binecunoscutei competiții fotbalistice „Liga campionilor”, o competiție similară, dar în domeniul muzical, tocmai s-a încheiat duminică, 5 august 2012, în orașul Piatra Neamț.

Festivalul, aflat la cea de-a treia ediție, avându-l ca organizator, director și președinte al juriului pe  interpretul  Mihai Trăistariu, i-a reunit în finală pe cei mai buni 18 copii din țară, dar și din străinătate. Oradea a fost reprezentată, ca de obicei, și la cea de-a treia ediție de copiii din Grupul „Vivere”. Astfel, Patricia Ciobotaru, aflată la cea de-a doua participare în finala Ligii Campionilor în muzică, a reușit să impresioneze juriul în cele trei seri de competiție cu piesele „Hallejuah” (seara cover-urilor), „Dau viața mea pentru o iubire” (seara pieselor românești) și celebra piesă „Adagio” (în seara pieselor la alegere). După prestația artistică a celor trei zile, Patricia Ciobotaru a reușit să se claseze alături de alte trei concurente cu o medie egală pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Dar, pentru că nu se putea acorda patru trofee, la final, podiumul a arătat astfel: Bianca Niță -Trofeul, Maria Gugu și Enrika Derza - locul I, Patricia Ciobotaru - locul II, iar locul III - Theodora Diaconu.
Horia Onița - ,,Mister Liga Campionilor 2012”
Pentru prima dată intrat în această competiție și după o pauză de aproximativ doi ani în concursurile de gen, Horia Onița a reușit ca în toate cele trei seri să stârnească ropote de aplauze, cuvinte de laudă și admirație pentru stilul clasic abordat în interpretarea pieselor: „Melodramă”, „Eternitate” și „Il mare calmo della sera”.
Nu numai vocea și stilul inconfundabil au făcut impresie, ci și prezența scenică și ținuta deosebită. Astfel, Horia a fost desemnat în finală ,,Mister Liga Campionilor 2012”.
Juriul a fost format din muzicieni, și îi amintim aici pe: Mihai Trăistariu, Mircea Cazan, Doina Moroșanu, Cătălin Dascălu, Claudiu Bulete, Mad Heart, Liliana Cornilă, Daniela Hanțiu, Daniela Cojocaru și Lucian Darie. Marele Trofeu a fost obținut de câștigătoarea „Vocii Albaniei” - Elhaida Dani (19 ani). Felicit din toată inima toți concurenții, organizatorii și publicul.  Ne bucurăm și pentru aceste premii adaugate în palmaresul excepțional din acest an al Grupului „Vivere”. (Valeria Dinu Mișcuția)

Trimite email
Saturday, 2 December 2023