Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Patricia Ciobotaru - locul al II-lea

„Vivere” în Liga campionilor!

Patricia Ciobotaru - locul al II-lea

Asemenea binecunoscutei competiții fotbalistice „Liga campionilor”, o competiție similară, dar în domeniul muzical, tocmai s-a încheiat duminică, 5 august 2012, în orașul Piatra Neamț.

Festivalul, aflat la cea de-a treia ediție, avându-l ca organizator, director și președinte al juriului pe  interpretul  Mihai Trăistariu, i-a reunit în finală pe cei mai buni 18 copii din țară, dar și din străinătate. Oradea a fost reprezentată, ca de obicei, și la cea de-a treia ediție de copiii din Grupul „Vivere”. Astfel, Patricia Ciobotaru, aflată la cea de-a doua participare în finala Ligii Campionilor în muzică, a reușit să impresioneze juriul în cele trei seri de competiție cu piesele „Hallejuah” (seara cover-urilor), „Dau viața mea pentru o iubire” (seara pieselor românești) și celebra piesă „Adagio” (în seara pieselor la alegere). După prestația artistică a celor trei zile, Patricia Ciobotaru a reușit să se claseze alături de alte trei concurente cu o medie egală pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Dar, pentru că nu se putea acorda patru trofee, la final, podiumul a arătat astfel: Bianca Niță -Trofeul, Maria Gugu și Enrika Derza - locul I, Patricia Ciobotaru - locul II, iar locul III - Theodora Diaconu.
Horia Onița - ,,Mister Liga Campionilor 2012”
Pentru prima dată intrat în această competiție și după o pauză de aproximativ doi ani în concursurile de gen, Horia Onița a reușit ca în toate cele trei seri să stârnească ropote de aplauze, cuvinte de laudă și admirație pentru stilul clasic abordat în interpretarea pieselor: „Melodramă”, „Eternitate” și „Il mare calmo della sera”.
Nu numai vocea și stilul inconfundabil au făcut impresie, ci și prezența scenică și ținuta deosebită. Astfel, Horia a fost desemnat în finală ,,Mister Liga Campionilor 2012”.
Juriul a fost format din muzicieni, și îi amintim aici pe: Mihai Trăistariu, Mircea Cazan, Doina Moroșanu, Cătălin Dascălu, Claudiu Bulete, Mad Heart, Liliana Cornilă, Daniela Hanțiu, Daniela Cojocaru și Lucian Darie. Marele Trofeu a fost obținut de câștigătoarea „Vocii Albaniei” - Elhaida Dani (19 ani). Felicit din toată inima toți concurenții, organizatorii și publicul.  Ne bucurăm și pentru aceste premii adaugate în palmaresul excepțional din acest an al Grupului „Vivere”. (Valeria Dinu Mișcuția)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:38:31 Ora de vară a Europei de Est