Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Covor asfaltic, victorie de palmares, muzică multă și bună!

Ieri, la serbările Cheresigului

Covor asfaltic, victorie de palmares, muzică multă și bună!

Sâmbătă, 11 august 2012, la serbările de la Cheresig, primarul Pavel Maier și vicele Gheorghe Șinca au fost onorați de președintele Consiliului Județean Bihor, dl Cornel Popa, subprefectul Cristian Bitea, de primari din comunele vecine, Ioan Pașca, primarul comunei Girișu de Criș, Mircea Crainic, primarul Nojoridului, de fostul primar al Nojoridului și fost finanțist județean, dl Ioan Chivari...

Dacă în 3 august 2012, la ora vizitei noastre în comuna Toboliu, drumul transfrontalier între Cheresig și Korosnagyharsany (localitate vecină din Ungaria) era ca o oglindă, așteptând covorul asfaltic, sâmbătă arăta altfel, își schimbase culoarea, după aplicarea covorului asfaltic.
În cuvântul său, dl primar Pavel Maier i-a mulțumit președintelui C.J. Bihor pentru sprijinul acordat în construirea Căminului Cultural din Cheresig și în ridicarea noii școli din localitate, iar acum trage speranțe că tot domnia sa îi va ajuta să finalizeze „opera” de la noua școală. „Știu că nu-mi rămâne de făcut decât să mai aduc și eu bani către dumneavoastră...”, a confirmat dl președinte Cornel Popa, urând conducerii comunei și cetățenilor realizarea proiectelor transfrontaliere demarate și a celor propuse...
Voința Cheresig – o victorie de palmares (6-2)
După amicalul de la Tileagd, echipa locală, Voința Cheresig, a oferit propriilor suporteri „fotbal pe pâine” și bucuria unei victorii de palmares, 6-2, în partida amicală susținută ieri în compania celor de la Foresta Tileagd.  Punctele gazdelor au fost „semnate” de: Banfi Bogdan, Cristea Ovidiu, Bulzan Ioan, Abrudan Bogdan, Suciu Sebastian și Suciu Ioan, iar oaspeții au marcat de două ori prin Gyuro Teofil (după cum aveam să aflăm de la dl Kiraly Geza, de la Foresta Tileagd).
Poienarii Rominei Nemeș au deschis serbările de la Cheresig
Romina Nemeș, coordonatoarea Asociației Cultural-Sportive „Poienarii”, a deschis serbările cu un cântec de suflet (o priceasnă) de înaltă vibrație sufletească, dedicat tuturor celor care pe 15 august vor sărbători Adormirea Maicii Domnului.
Preț de mai bine de o oră și jumătate, „poienarii” Rominei au cântat și încântat cu muzică aleasă, cântece din Bihor, dar nu numai, interpretate de Flavia Sferle (lăzărista), Mihai Jula (absolvent al Facultății de Muzică din Oradea), doi dintre „Feciorii Bihorului” – Călin Ban și Ciprian Mocan, și (iar) Romina Nemeș (care a cântat dumnezeiește).
În „minutul-retrospectivă”, am aflat de la Romina Nemeș că „poienarii” au cântat în iunie la Festivalul tinereții de la Aiud, iar în 5 august, la serbările de la Ianoșda (Mădăras), fiind invitați pe 25 august la Tăuteu, iar în octombrie, la „Toamna orădeană”.
Ieri, la Cheresig, lor li s-au alăturat elevi de la Liceul de Artă din Oradea: Iulia Blaga și Diana Chetrușcă; artistele dnei Florina Burdaș au interpretat piese de muzică ușoară, iar mai tinerele speranțe, talente care promit mult: Andrada Abrudan din clasa a VI-a, o voce care deja impresionează, și care a debutat de curând la „Muguri de dor”, de la Poieni (Cluj), și Maria Secan, cea mai mică artistă de pe scenă, eleva dnei învățătoare Carmen Bozântan, elevă de clasa a II-a, pe care o intuim ca pe o mare voce a Bihorului, ne-au vrăjit cu nestemate din folclorul bihorean.
Șapte voci de la „Aușana” au încântat Cheresigul!
După majoretele de la Mystique, instruite de Frederika Varga, care au colorat și au înviorat atmosfera în câteva reprize, pe scenă au urcat bărbații din corul „Traian Moșoiu”, dirijat de prof. Ioan Fluieraș, cu un moment muzical de reverberație patriotică.
Greii serii și ai serbărilor de la Cheresig au fost cei șapte profesioniști ai Ansamblului folcloric „Aușana” (coordonat de dl Silviu Botiș – directorul îndrăgitului ansamblu): Claudia Cacuci, Lavinia Chifor, Paula Lezeu, Roxana Ilisie (Missa), gemenele Bihorului – Delia și Adriana Toț și Ciprian Zapota.
De la pupitrul tehnic, serbările au fost coordonate de frații Cristi și Dănuț Ardelean, îndrumați de dl viceprimar Gherghe Șinca.
În 25 august - Paula și Lavinia vor concura la Festivalul tinereții  
În cadrul „minutului-retrospectivă”, dl director Silviu Botiș ne-a făcut o „radiografiere” a prezenței membrilor Ansamblului folcloric „Aușana” pe diferite scene din județ și din țară.
„În 5 august, am cântat la Zilele orașului Chișineu Criș (din județul Arad), aducând 8.000 de spectatori. La ora actuală, avem 15 fan-cluburi  în țară, în Republica Moldova, Spania și Italia. Pe 19 august, vom cânta la Roșia, de la ora 14.00, iar de la ora 20.00, în localitatea Avram Iancu. În 25 august, suntem așteptați la serbările de la Husasău de Tinca, iar în 26, la Tăuteu. În 25 august, Paula Lezeu și Lavinia Chifor vor concura pe scena Festivalului tinereții, în stațiunea Jupiter, iar ansamblul nostru este invitat să susțină un recital la Gala laureaților. Doresc să mai subliniez faptul că Ansamblul folcloric „Aușana” numără la ora actuală 48 de membri și colaboratori, între care opt membri, 10 colaboratori din Bihor, precum și colaboratori din alte județe”, ne-a declarat dl Silviu Botiș, directorul ansamblului.
Așadar, serbările de ieri de la Cheresig au avut de toate: fotbal... „pe pâine”, jocuri distractive, muzică multă și bună, mâncare și băutură... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (113 poze), accesați Galeria foto: Covor asfaltic, victorie de palmares, muzică multă și bună!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 aprilie 2020