Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bază sportivă de înaltă performanță în centrul orașului

O parcare multietajată

Bază sportivă de înaltă performanță în centrul orașului

Municipalitatea intenționează să realizeze o parcare multifuncțională în centrul orașului, încercând totodată să atragă fonduri nerambursabile pentru modernizarea actualei baze sportive Voința.

Detalii legate de acest proiect au fost prezentate de viceprimarul Mircea Mălan, care a menționat că amplasamentul pe care în momentul de față de găsește baza sportivă Voința este în interiorul ansamblului urban „Centru Istoric Oradea”, în zona de protecție a mai multor clădiri monumente istorice.
Suprafața de 11.765 mp, pe care se găsesc terenurile de sport, este proprietatea Primăriei Oradea. Momentan suprafața este ocupată de construcții, o parte de tribune și 5.723 mp de terenuri de tenis.
Pe acest teren, municipiul Oradea dorește să realizeze etapizat mai multe funcțiuni, să construiască o parcare multietajată cu 301 de locuri, 20 de parcări pentru motociclete și 22 de parcări destinate celor care folosesc terenurile de tenis, spații administrative, păstrând totodată și cât mai multe terenuri de tenis. Parcarea amenajată va beneficia de două accese și două ieșiri pentru autovehicule și accese/ieșiri pentru pietoni atât pe strada George Barițiu cât și pe strada Academiei.
Viceprimarul Mălan a explicat că municipiul Oradea a obținut o finanțare nerambursabilă în cadrul Programului de Cooperare Transnațională pentru Europa de Sud-est, Axa prioritară 4 - Dezvoltarea sinergiilor transnaționale pentru creșterea sustenabilă a regiunilor, iar proiectul câștigat are ca scop eliminarea aglomerării din centrul orașului prin eliberarea carosabilului și a trotuarelor ocupate de mașinile din zonă.
Astfel, pentru realizarea acestui proiect, municipalitatea a elaborat planul urbanistic zonal și studiul de fezabilitate, care prevede construirea unei parcări multietajate și modernizarea terenurilor de tenis.
„Scopul Primăriei este, pe de o parte, să rezolve problema parcărilor în centrul istoric al municipiului, pe de altă parte să dezvolte și actuala bază sportivă, ridicând astfel calitatea serviciilor oferite la un nivel mult mai ridicat” – a declarat viceprimarul Mircea Mălan.
Conform planurilor municipalității, în cazul în care se va obține finanțare nerambursabilă pentru modernizarea bazei sportive, în locul actualului teren de sport, iubitorii sporturilor vor putea beneficia de mai multe servicii. Se va construi o clădire multifuncțională unde o varietate de sporturi vor putea fi utilizate de către orădeni, vor exista 5 terenuri de tenis de înaltă performanță, din care 3 terenuri vor putea fi folosite iarna și ca patinoar.
În cazul în care Primăria Oradea nu va obține fonduri nerambursabile pentru modernizarea bazei sportive Voința, Primăria Oradea va încerca, în cursul anilor următori, să finanțeze modernizarea bazei din fondurile proprii ale municipalității, a menționat viceprimarul. (Biroul de presă)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bază sportivă de înaltă performanță în centrul orașului.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:40:52 Ora de vară a Europei de Est