Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Suflet de stea”, ediția a IX-a

30 august – 1 septembrie

„Suflet de stea”, ediția a IX-a

Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii „Suflet de stea”, ediția a IX-a, se va desfășura între 30 august și 1 septembrie 2012 pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea (sau in sală, în caz de timp nefavorabil), de la ora 20.45.

Cine sunt organizatorii?
Asociația Suflet de Stea, împreună cu comunitățile locale, zonale, județene și naționale consideră o prioritate națională descoperirea și promovarea valorilor. Pornind de la această nevoie a luat ființă în anul 2003, Festivalului de Muzică Ușoară pentru Copii „Suflet de Stea”. În timp participarea la festival a devenit din ce în ce mai numeroasă, a crescut nivelul competițional, laureații au participat ca invitați la alte evenimente importante de același gen naționale și internaționale. Asociația Suflet de Stea a promovat specificul zonei, creând oportunități pentru stimularea activităților economice.
Organizatorii acestui eveniment sunt: Asociația Suflet de Stea, Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Școala cu clasele I-VIII din Sânmartin și Consiliul Local al comunei Sânmartin.
Prin ce este special și prin ce se face remarcat?
Concurenții sunt acompaniați de orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea, astfel acest festival este unicul ce oferă copiilor și tinerilor talentați oportunitatea de a cânta cu o orchestră live.
Notarea se face direct prin afișare electronică, folosind un soft special conceput pentru astfel de concursuri, sistem unic în țară.
Feedback-ul anilor trecuți
De-a lungul celor opt ediții s-au perindat pe scena festivalului peste 7.000 de copii și tineri din toate județele țării și peste 300 de copii și tineri din străinătate. Aceștia au fost însoțiți de părinți, profesori, instructori, evenimentul promovând astfel imaginea și prestigiul județului Bihor și nu în ultimul rând imaginea României. Spiritul acestui festival-concurs a reușit să fie mărturie vie a legăturilor stabilite pe plan local, național și internațional.
Cine participă?
Concursul este deschis copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 4 ani și jumătate și 18 ani. Aceștia sunt înscriși în patru categorii de vârstă: 4-8 ani; 9-11 ani; 12-14 ani; 15-18 ani.
Interpreții categoriilor de vârstă 12-14 ani și 15-18 ani vor interpreta melodiile acompaniați de orchestra condusă de Gabriel Băruța.
Scurt desfășurător
Ajuns la cea de-a IX-a ediție, Festivalul „Suflet de stea” – unul din cele mai mari și complexe din țară, structurat pe două secțiuni – muzică pop și creație muzicală – se desfășoară pe parcursul a trei etape:
*Promovare și diseminare în perioada ianuarie – iunie 2012
*Semifinala în cursul lunii iunie 2012
*Finala se desfășoară pe parcursul a cinci zile – 28 august – 1 septembrie 2012, la care participă un număr de peste 300 copii și tineri din toate zonele țării.
Locurile de desfășurare ale finalei sunt în orașul Oradea și stațiunea Băile Felix – Bihor, promovând astfel unicitatea apelor termale, a florei și a reliefului din zonă. Cel mai important argument în alegerea locurilor de desfășurare este stabilirea unei balanțe Băile Felix versus litoralul Mării Negre.
Spectacolele au loc în aer liber și sunt transmise în direct de o televiziune cu acoperire națională.
Ce scop vom atinge?
Scopul și obiectivele festivalului sunt descoperirea, ierarhizarea și promovarea prin mijloace specifice a valorilor autentice de pretutindeni din țară, îmbunătățirea continuă a performanțelor, dezvoltarea spiritului competitiv bazat pe o reală dezvoltare a aptitudinilor și competențelor proprii, crearea unui „eșalon” junior pentru viitorii interpreți de pe scena muzicală a lumii. (Ioana Ștef)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:21:04 Ora de vară a Europei de Est