Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La „Oltea Doamna”, sălile de clasă încep să înflorească

Se împart manualele, elevii au ieșit pe baricade

La „Oltea Doamna”, sălile de clasă încep să înflorească

La Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, toate motoarele s-au pus în funcțiune. În sălile de clasă, pe coridoare, în curtea școlii, la bibliotecă, în sala profesorală, peste tot e activitate febrilă.

Dl director Mircea Mitran fiind prins cu problemele organizatorice, pornim într-un raid prin școală însoțiți de dl Adorian Săbăduș, administratorul școlii. În clasele a II-a B, I E, a II-a D, doamnele învățătoare sunt în săli; doamna Doina Sabău a început să împartă manualele, Daniela Dohotariu e deja emoționată la gândul că 25 de luminițe se vor ivi curând în sala de clasă, pentru a deprinde tainele citit-scrisului, Luciana Morlocan se arată încântată de starea manualelor primite. „Am primit manuale frumoase, bine îngrijite!” În a II-a A, la Cristiana Vidican în clasă, băncile au o configurație aparte, iar femeia de serviciu e în misiune. Băncile arată impecabil. „Din această vară, avem mobilier nou în cinci săli, ține să ne informeze dl administrator, într-o sală de la gimnaziu, în două săli de la ciclul primar, iar în cele două clase pregătitoare avem mobilier special”. Pe unul dintre coridoare, la etaj, aveam să întâlnim doi elevi, pe Sebastian Creț și Eugen Dițiu, din a VIII-a D, care au venit să-i dea o mână de ajutor doamnei profesor Claudia Zbârcea, dirigintele clasei, în laboratorul de biologie, noua lor sală de clasă. Alături, în laboratorul de chimie, am găsit-o pe doamna profesor Mariana Mocan, care nu se aștepta să o pozăm. Coborând în curte pentru a ajunge în celălalt corp de clădirea, dăm cu ochii de multipla „campioană” Diana Musca, din a IV-a C, despre care ne-a tot vorbit doamna învățătoare Rodica Foltuț.
„Diana, ești chiar atât de grozavă pe cât ni te-a descris doamna învățătoare? Ia spune repede câte medalii deții în palmares? Începe să numere, ajutată de mămica, doamna profesor de matematică Florina Musca... „Vreo 17”, vine răspunsul. „Plus cupa de excelență în educație, primită doar de 20 de copii din țară”, adaugă doamna învățătoare.
-Pe unde ți-ai petrecut vacanța?
-La mare, în Deltă, la munte, la Boga și la Padiș, dar m-am și antrenat la dans cu doamna Maris Pușcov. „S-a mai antrenat și la matematică”, ține să completeze mămica.
Trecând pe la bibliotecă, aveam să găsim o mulțime de profesori care au venit să preia manualele: Teședan Dana, Bocoi Liliana (noul director adjunct), Claudia Zbârcea, cu cei doi elevi, dar și alții care au sosit între timp, Mariana Mocan, Crăciun Scumpa, Juhasz Elisabeta, Iosa Ana... Pe alți profesori și pe domnul director i-am surprins în sala profesorală. Pe terenul de sport, antrenorii Călin Pop și Botos Roland conduceau primele antrenamente cu baschetbaliștii din clasele a III-a și a IV-a.
Domnul director Mircea Mitran era încântat de activitatea febrilă din școală. „Deci, ați văzut realitatea din școala noastră. Dacă vă povesteam eu despre tot ce se întâmplă, poate credeați că exagerez”.
-Cu ce efective porniți la drum în noul an școlar?
-Cu vreo 980 de elevi, 60 de învățători și profesori, cu 15 clase la gimnaziu și 23 la ciclul primar, cu cinci cadre noi, între care Popazov Larisa și Ciuciu Alina, profesoarele de la clasele pregătitoare. Dar să nu uităm că mai avem patru grădinițe arondate (grădinițele nr. 10, 16, 23 și 47), cu un efectiv de vreo 350 de copii și 17 educatoare...”
Așadar, aceasta este atmosfera și situația la „Oltea Doamna”! Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La „Oltea Doamna”, sălile de clasă încep să înflorească.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019