Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cu Capra, Steaua, Plugușorul și Sorcova…

Obiceiuri și tradiții de Crăciun și Anul Nou

Cu Capra, Steaua, Plugușorul și Sorcova…

Multe activități au desfășurat „lupișorii” clasei a II A (de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”) în 2007, demonstrând sete de cunoaștere și dorință de afirmare, calități și abilități, disciplină și entuziasm…

La unele acțiuni, am participat și noi, relatând cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat, câte-au făcut și câte au învățat elevii distinsei institutoare Maria Donca.
Joi (20 decembrie 2007) la ultima activitate de peste an, „lupișorii” le-au dovedit părinților cât de bine cunosc ei obiceiurile și tradițiile de Crăciun și Anul Nou în cadrul unui program unitar, în care cântul și versul au armonizat perfect, iar actorii și artiștii au strălucit precum niște steluțe ce sunt…
 Compunere despre iarnă
Un copil are ca temă la ,,română” alcătuirea unei compuneri despre iarnă.
În timp ce se plângea că tema este grea, îi apare Zâna Iarna care îi promite  să-i dea o mână de ajutor, chemând alături de ea fulgii cei jucăuși. Aceștia îi arată băiatului dărnicia anotimpului alb care împodobește totul cu o haină imaculată, punând caselor căciuli argintate și salbe din țurțuri strălucitori. Dar Zâna cea Albă este un bun prieten al copiilor, aducându-le derdelușul magnific, gheața ca oglinda și mulți prieteni cu nas de morcov și ochi de cărbune.
Și, pentru ca bucuria să fie deplină, copiii îi surâd lui Moș Crăciun, rugându-l să le aducă daruri, mai ales că aceștia îi cântă colinde în jurul bradului plin de culori. Tot ei vor să-i mai arate Moșului că duc mai departe datinile străbune: Mersul cu Capra, cu Steaua, cu Plugușorul și cu Sorcova.
Nici Anul Nou n-a fost uitat, chemat fiind alături de Zâna Iarna, căci e singura dintre fiicele Bătrânului An care ne dă speranța și încrederea într-un viitor mai bun.
Și, uite-așa, tema nu i s-a mai părut grea acelui copil, bucurându-se de ceea ce a văzut, așa cum s-au bucurat și părinții, bunicii, frații și surorile, unchii, mătușile și verișorii elevilor din clasa a II-a A. (M. & D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cu Capra, Steaua, Plugușorul și Sorcova…

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:11:18 Ora de vară a Europei de Est