Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ioana Dzițac a participat la școala de vară de la Oxford Cheltenham

Un vis împlinit

Ioana Dzițac a participat la școala de vară de la Oxford Cheltenham

Ioana Dzițac, o minune de copil, care impresionează prin sensibilitate, imaginație și creativitate, cumințenie și frumusețe morală, cultură și eleganță în gândire, și-a dorit mult să ajungă sus, dincolo de nori, spre a privi și „de sus în jos, nu numai de jos în sus”.

Iar vara aceasta, visul ei s-a împlinit, atunci când a zburat către Anglia, la Oxford Cheltenham, pentru a participa la o „minunată școală de vară”, după aprecierea Ioanei.
La Școala Dean Close a avut plăcerea să-și petreacă 15 zile, participând la cursuri de limba engleză, 15 ore pe săptămână (acreditate British Council și English U) și predate de profesori vorbitori nativi de limbă engleză; acolo a avut șansa să aibă drept colegi de grupă copii din China, Olanda, Spania, Coreea de Sud, Germania,
Franța și Portugalia...
„Cursurile au fost interactive și dinamice; am avut diferite proiecte, discuții libere pentru îmbunătățirea vocabularului, iar noțiunile de gramatică au fost abordate prin diferite jocuri; dezbaterile pe teme impuse au constituit un punct forte pentru mine, deoarece, de exemplu, s-au purtat discuții despre astronomie, sfârșitul lumii, Nostradamus și extratereștri, teme de care eu sunt pasionată și la care m-am remarcat”.
Ambițioasă, perseverentă, calculată și plină de calități, Ioana nu putea să nu strălucească și cu această ocazie. Ne-o dovedesc aprecierile scrise, documentele: certificatul de absolvire și raportul de evaluare a progresului, diploma pentru foarte buna contribuție la clasă, diplomă pe care au mai primit-o doar doi cursanți.
Dincolo de uriașul bagaj de cunoștințe dobândit, rămân amintirile și prieteniile câștigate, emoțiile interiorizate la vederea acelor ținuturi de legendă.
„Am mers la Alton Towers, unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din Anglia, unde am încercat diferite curse extreme; am făcut o excursie la Cadbury World, fabrica de ciocolată din Birmingham, unde am primit dulciuri, am vizitat muzeul și am făcut un tur interactiv al fabricii, unde am aflat istoria acesteia și modalitatea prin care se obține ciocolata; am ajuns în cel mai mare centru comercial din Europa, Birmingham City Centre, un loc în care se găsesc peste 160 de magazine și restaurante, toate sub un singur acoperiș; am avut parte de un Treasure Hunt, unde a trebuit să răspundem la ghicitori pentru a ajunge într-o locație secretă; altădată ne-am încercat talentul de a găti cu un curs de Cooking (iar prăjiturelele au ieșit de minune).
De-a dreptul antologică a fost vizita faimosul și frumosului oraș Oxford unde am văzut Carfax Tower, Christ-Church College (de unde s-au inspirat cei care au realizat seria filmelor „Harry Potter”), Merton College, University Church of St Mary the Virgin, Hertford Bridge, Bodleian Library (unde se află un număr impresionant de cărți) și Sheldonian Theatre, precum și Grădină Botanică din Oxford. Ultima zi nu o puteam petrece decât la Londra, evident, unde am vizitat Westminster Abbey, Big Ben, Houses of Parliament, Downing Street and Nelsons Column, am ieșit la picnic în St. James Park, am vizitat Buckingham Palace, Trafalgar Square, the National Gallery, Piccadilly Circus…
Pe mine, școala internațională de vară m-a încărcat pozitiv: am cunoscut locuri și culturi noi, oameni noi și m-am întors cu un bagaj de cunoștințe îmbogățit. Primul meu zbor a coincis cu visul meu de a ajunge la o școală renumită din Anglia; a fost un zbor înalt, lin, care-mi doresc să se repete; e frumos acolo sus, atât în înaltul cerului, cât și în miezul școlarității englezești”.
Aceasta este Ioana Dzițac și visul său împlinit de a ajunge sus, dincolo de nori, spre a privi și „de sus în jos, nu numai de jos în sus”. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ioana Dzițac a participat la școala de vară de la Oxford Cheltenham.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021