Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Virtuþile terapeutice ale Ganodermei

Sfatul specialistului naturist

Virtuþile terapeutice ale Ganodermei

Este vorba despre cercetãtorii israelieni care confirmã virtuþile terapeutice ale Ganodermei ("regele plantelor"), mai ales în lupta împotriva cancerului la prostatã, aºa cum a anunþat Universitatea din Haifa (Ierusalim), în data de 14 decembrie 2007.

"Cercetãtorii israelieni confirmã virtutile teraputice ale unei ciuperci rare utilizate de secole în medicina tradiþionalã chinezã în lupta împotriva cancerului la prostatã, a anunþat Universitatea din Haifa, informeazã AFP.
Ei au descoperit cã o moleculã produsã de ciuperca "Reishi" (Ganoderma lucidum) poate "impiedica înmulþirea celulelor canceroase" la prostatã.

"Pânã în prezent, se ºtia cã ciuperca poate inhiba dezvoltarea cancerului, acþionând la nivelul sistemului imunitar. Testele pe care le-am efectuat în vitro demonstreazã cã acestea atacã direct celulele canceroase", a explicat directorul de cercetare, profesorul Ben Zion Zaidman.
Acesta a subliniat cã molecula produsã de ciupercã are "efect asupra receptorilor androgeni care joacã un rol central în dezvoltarea acestei forme de cancer, în stadiul sãu iniþial".
Cercetãtorul a indicat cã rezultatul studiului deschide noi cãi pentru conceperea de tratamente împotriva cancerului la prostatã, dar cã testele trebuie efectuate mai întâi pe animale.
Reishi este o ciupercã lemnoasã foarte rarã în stare sãlbaticã, ce creºte pe trunchiuri în descompunere pe pruni sãlbatici, stejar ºi tuga, exclusiv în pãdurile montane. Timp de secole, chinezii au încercat sã cultive reishi. Acest lucru a fost reuºit de cercetãtorii japonezi abia la începutul anilor '70.
Cancerul la prostatã este unul dintre cele mai frecvente cancere masculine, cu 543.000 de cazuri diagnosticate anual în lume.
Studiul, supervizat de profesorii Eviatar Nevo ºi Salomon Wasser, a fost publicat în Molecular Biology Report."

Am citat din articolul semnat de Alexandra-Livia Dordea, apãrut în “Evenimentul Zilei” (nr. 5034), care este asemãnãtor cu “Wild mushroom can treat cancer” (de pe Google).
Aºadar, virtuþile Ganodermei sunt tot mai mult dovedite ºi ºtiinþific.
Apropo, vã mai amintiþi de evenimentul de la Oradea, din 6 - 9 decembrie? Citiþi pe site (ovidan.ro), la Evenimente (Expoesoterica în premierã la Oradea)!
Daniela SOARETrimite email

luni, 16 decembrie 2019

Poza zilei

Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii

Timp de 7 zile și 7 nopți, între 15-21 decembrie, Radio ZU se mută la Oradea
Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii, iar Oradea devine O.F.B. (orașul faptelor bune)!
,,Fii pe fază pentru că venim și cu muzică bună! Vrei să te apuci de pe acum de făcut fapte bune? Atunci aruncă o privire aici:" radiozu.ro/orasulfaptelorbune
Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma Ștefan, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman", bine-ați venit la Oradea, și să vă simțiți ca acasă!
Suntem cu ochii pe voi!
Ovidiu Dan