Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

CRITICAL BOTOX in times of 2.0 feudalism

Joi, 4 octombrie, ora 19.00, la Pavilion București

CRITICAL BOTOX in times of 2.0 feudalism

CRITICAL BOTOX in times of 2.0 feudalism folosește o linie narativă fictivă cu inspirație de tip tabloid, pentru a prinde forma într-o publicație online și într-o serie de expoziții, prima dintre ele având loc la PAVILION în București.

„Proiectul se bazează pe un cadru personal, pe relația prudentă a curatorului cu artiștii care activează inspirațional în mai multe zone sociale utilizând diverse forme de producție sau acțiuni politice. Înțeleasă ca o practică politică în sine, CRITICAL BOTOX susține valoarea politică a contactului uman direct, în aceste vremuri confuze ale virtualizării și dezumanizării în interacțiune co-individuală.
Publicația online utilizează estetica revistelor de scandal ca pe un sofism vizual confuz, concentrându-se pe realitatea conținutului, pe mesajele politice ale lucrării sau pe traiectoria artistului. Acestea servesc, manieristic, ca o legătură conceptuală între diferite publicații online și recursurile facilitate de artiști, adresându-se publicului interesat în explorarea fiecăreia dintre ele.
Fiecare expoziție, prima fiind cea de la București, funcționează ca un exemplu complex cu proiecție în publicația online a expoziției. Fiecare act curatorial reflectă eterogenitatea viziunilor și atitudinilor care rezultă din creația artistică contemporană pentru a cuprinde spectrul larg al condițiilor politice într-o lume globalizată”. (Alex Brahim)
Expoziția va fi acompaniată de o publicație realizată la finalul actului curatorial, precum și de o publicație tip poster/ziar dedicată primei expoziții care va conține structura generală a proiectului, ilustrații și texte de autori invitați. Publicațiile vor fi realizate la închiderea proiectelor pentru a finaliza cercetarea ce se desfășoară în timpul expozițiilor. Design-ul grafic pentru acest proiect va fi realizat de studioul Los Trini din Barcelona.
Despre curator

Alex Brahim, născut la Cúcuta în Columbia, este un curator independent și manager cultural, stabilit în Barcelona. Aria sa de interes cuprinde teorie, producție, programare, comunicare și activism, și este centrată pe transversalitatea rețelelor, cu accent pe codurile culturale și spațiile lor critice de negociere. Conduce alături de expertul în marketing Tania Brett, DIBINA (Digital Büro of International Art), o platformă curatorială independentă, de management cultural și de comunicare relațională. Unul dintre proiectele lor importante este managementul și coordonarea programului pentru Antigua Casa Haiku, un spațiu artistic din Barcelona. El pregătește în mod regulat programe și expoziții independente, colaborează cu diverse media și este lector invitat în diferite centre de artă și universități. Brahim a dezvoltat proiecte la: La Casa Encendida, Madrid; CCCB, Barcelona; Matadero, Madrid; La Capella, Barcelona; Espai Cultural Caja Madrid, Barcelona; Museu de l’Empordà, Figueres; Loop, Barcelona, sau Off Limits, Madrid etc. În prezent este unul dintre membrii juriului pentru premiile anuale de artă contemporană BCN Producció, din Barcelona, precum și consultant pentru Art Production Factories Program al Ajuntament de Barcelona (Primăria Barcelona). CRITICAL BOTOX este primul său proiect curatorial în afara Spaniei.
Curator
: Alex Brahim (CO/ES)
Participanți
: Aggtelek (ES/BE), Anamor (ES), José Begega (ES), Karmelo Bermejo (ES/MX), Zeljko Blace (BA/HR), Lúa Coderch (PE/ES), Bruce LaBruce (CA), Andrés Duplat (CO), Juan Pablo Echeverri (CO), Félix Fernández (ES), Jorge García (ES), Miquel García (ES), Andrea Gómez (CO/ES), Núria Güell (ES), Fermín Jiménez Landa (ES), Lydia Lunch (US), Santiago Monge (CO), R. Marcos Mota (ES), Joan Martí Ortega (ES), Daniela Ortiz (PE/ES), Aníbal Parada (AR/ES), Avelino Sala (ES), Andrés Senra (ES), Daniel Silvo (ES), Toni Tena (ES), David Latorre (ES), Oriol Vilanova (ES)
www.criticalbotox.com
(Diana M.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 13:08:26 Ora de vară a Europei de Est