Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Baschetul juvenil feminin e la înălțime la Oradea

Despre echipele C.S. C.N. „Mihai Eminescu”

Baschetul juvenil feminin e la înălțime la Oradea

Echipele Clubului Sportiv de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea au participat de-a lungul ultimilor 4 ani la diverse competiții de baschet naționale și internaționale, la diverse categorii de vârstă, clasând baschetul juvenil feminin orădean pe primele trepte ale podiumului.

Rezultate 2011 – 2012
În anul școlar 2011-2012, clubul nostru a participat la diferite competiții de baschet la care echipele clubului, antrenate de Suzana Onaca (la categoria U15) și Mirela Casetti (la categoria U13), ne-au reprezentat cu cinste, atât clubul, cât și municipiul.
Dintre rezultatele lor remarcabile, amintim:
*Campioane naționale, medaliate cu aur la categoria U15,  la ediția 2011- 2012; 5-ul turneului - Adelina Șerb și Peter Timeea; MVP-ul turneului - Diana Moldoveanu.
*Locul I la Turneul internațional de baschet fete U15 „Memorialul Gabi Leitner”, Oradea, 25-27.11.2011;
*Locul III în grupa valorică B a Campionatului național de baschet - categoria U13;
*Locul I la Turneul de la Nyíregyháza, Ungaria, 17-18.06.2012 - categoria U13.
Competiții 2012 – 2013
Antrenamentele desfășurate peste vară și cantonamentele de la mare și de la Băișoara au fost de bun augur și totodată eficiente pentru echipele clubului în vederea participării la noile competiții naționale și internaționale. În debutul competițional al acestui an, am participat la unele turnee de pregătire și verificare pentru noul campionat național, turnee la care am obținut următoarele rezultate:
Locul II la categoria U16, la Turneul internațional de la Kosice, Slovacia, desfășurat în perioada 21-23.09.2012;
Locul III la categoria U14, la același Turneu internațional de la Kosice;
Locul I la Cupa Bihorul, la categoria U14, la care au participat și două echipe din Ungaria; competiția s-a desfășurat în14 și 15 septembrie 2012.
De asemenea, vineri, 12 octombrie 2012, cu ocazia Zilei Orașului Oradea, a avut loc Cupa „Toamnei orădene” la streetball, la care echipele de streetball formate din jucătoare ale clubului nostru au „monopolizat” primele trei locuri la categoria legitimați.
Debut cu dreptul în campionatul național
În deschiderea Campionatului național de baschet feminin, echipa de la categoria U16, pregătită de Suzana Onaca, a învins în prima etapă cu un scor categoric 88-10 echipa Universității „Goldiș” ICIM Arad.
În cea de-a doua etapă, desfășurată sâmbătă, 13 octombrie 2012, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea, echipa noastră a repurtat o nouă victorie, baschetbalistele noastre impunându-se în fața echipei BC Valbon Arad cu scorul 70 – 45.
Mulțumiri antrenorilor și părinților
Aș dori să adresez, în numele baschetbalistelor clubului, mulțumiri doamnelor antrenoare - Mirela Casetti și Suzana Onaca, domnului Dragoș Oprea, pentru răbdarea acordată, pentru felul în care ne sunt alături mereu, pentru disciplina impusă și contribuția la dezvoltarea noastră fizică și mentală, la formarea noastră ca tineri echilibrați și verticali în societate.
Mulțumim părinților pentru sprijin și înțelegere, pentru susținerea galeriei, mascotei noastre și tuturor suporterilor care ne sunt alături de fiecare dată.
Þinem să vă mai informăm că, începând din această vară, găsiți informații despre traseul competițional al echipelor clubului nostru accesând adresa paginii web: http://csbaschet-oradea.ro/
Succes echipelor clubului nostru la turneele ce vor urma!
Închei acest articol cu ceea ce spunea marele baschetbalist Michael Jordan: „Talentul câștigă meciuri, dar lucrul în echipă și inteligența câștigă campionate”.
Ioana Dzițac
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021