Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Baschetul juvenil feminin e la înălțime la Oradea

Despre echipele C.S. C.N. „Mihai Eminescu”

Baschetul juvenil feminin e la înălțime la Oradea

Echipele Clubului Sportiv de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea au participat de-a lungul ultimilor 4 ani la diverse competiții de baschet naționale și internaționale, la diverse categorii de vârstă, clasând baschetul juvenil feminin orădean pe primele trepte ale podiumului.

Rezultate 2011 – 2012
În anul școlar 2011-2012, clubul nostru a participat la diferite competiții de baschet la care echipele clubului, antrenate de Suzana Onaca (la categoria U15) și Mirela Casetti (la categoria U13), ne-au reprezentat cu cinste, atât clubul, cât și municipiul.
Dintre rezultatele lor remarcabile, amintim:
*Campioane naționale, medaliate cu aur la categoria U15,  la ediția 2011- 2012; 5-ul turneului - Adelina Șerb și Peter Timeea; MVP-ul turneului - Diana Moldoveanu.
*Locul I la Turneul internațional de baschet fete U15 „Memorialul Gabi Leitner”, Oradea, 25-27.11.2011;
*Locul III în grupa valorică B a Campionatului național de baschet - categoria U13;
*Locul I la Turneul de la Nyíregyháza, Ungaria, 17-18.06.2012 - categoria U13.
Competiții 2012 – 2013
Antrenamentele desfășurate peste vară și cantonamentele de la mare și de la Băișoara au fost de bun augur și totodată eficiente pentru echipele clubului în vederea participării la noile competiții naționale și internaționale. În debutul competițional al acestui an, am participat la unele turnee de pregătire și verificare pentru noul campionat național, turnee la care am obținut următoarele rezultate:
Locul II la categoria U16, la Turneul internațional de la Kosice, Slovacia, desfășurat în perioada 21-23.09.2012;
Locul III la categoria U14, la același Turneu internațional de la Kosice;
Locul I la Cupa Bihorul, la categoria U14, la care au participat și două echipe din Ungaria; competiția s-a desfășurat în14 și 15 septembrie 2012.
De asemenea, vineri, 12 octombrie 2012, cu ocazia Zilei Orașului Oradea, a avut loc Cupa „Toamnei orădene” la streetball, la care echipele de streetball formate din jucătoare ale clubului nostru au „monopolizat” primele trei locuri la categoria legitimați.
Debut cu dreptul în campionatul național
În deschiderea Campionatului național de baschet feminin, echipa de la categoria U16, pregătită de Suzana Onaca, a învins în prima etapă cu un scor categoric 88-10 echipa Universității „Goldiș” ICIM Arad.
În cea de-a doua etapă, desfășurată sâmbătă, 13 octombrie 2012, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea, echipa noastră a repurtat o nouă victorie, baschetbalistele noastre impunându-se în fața echipei BC Valbon Arad cu scorul 70 – 45.
Mulțumiri antrenorilor și părinților
Aș dori să adresez, în numele baschetbalistelor clubului, mulțumiri doamnelor antrenoare - Mirela Casetti și Suzana Onaca, domnului Dragoș Oprea, pentru răbdarea acordată, pentru felul în care ne sunt alături mereu, pentru disciplina impusă și contribuția la dezvoltarea noastră fizică și mentală, la formarea noastră ca tineri echilibrați și verticali în societate.
Mulțumim părinților pentru sprijin și înțelegere, pentru susținerea galeriei, mascotei noastre și tuturor suporterilor care ne sunt alături de fiecare dată.
Þinem să vă mai informăm că, începând din această vară, găsiți informații despre traseul competițional al echipelor clubului nostru accesând adresa paginii web: http://csbaschet-oradea.ro/
Succes echipelor clubului nostru la turneele ce vor urma!
Închei acest articol cu ceea ce spunea marele baschetbalist Michael Jordan: „Talentul câștigă meciuri, dar lucrul în echipă și inteligența câștigă campionate”.
Ioana Dzițac
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 18 decembrie 2018

Poza zilei

Drumul bihorenilor la Alba Iulia

Revista ,,OviDan" nr. 197 cuprinde însemnări, gânduri, impresii, versuri și fotoreportaje despre Drumul bihorenilor la Alba Iulia, în 24 și 25 noiembrie 2018, acțiune organizată de Uniunea ,,Vatra Românească", Filiala Bihor, din inițiativa prim-vicepreședintelui Ioan Chivari.
Revista a ieșit pentru prima oară în 20 de pagini, din care patru pagini color.