Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Baschetul juvenil feminin e la înălțime la Oradea

Despre echipele C.S. C.N. „Mihai Eminescu”

Baschetul juvenil feminin e la înălțime la Oradea

Echipele Clubului Sportiv de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea au participat de-a lungul ultimilor 4 ani la diverse competiții de baschet naționale și internaționale, la diverse categorii de vârstă, clasând baschetul juvenil feminin orădean pe primele trepte ale podiumului.

Rezultate 2011 – 2012
În anul școlar 2011-2012, clubul nostru a participat la diferite competiții de baschet la care echipele clubului, antrenate de Suzana Onaca (la categoria U15) și Mirela Casetti (la categoria U13), ne-au reprezentat cu cinste, atât clubul, cât și municipiul.
Dintre rezultatele lor remarcabile, amintim:
*Campioane naționale, medaliate cu aur la categoria U15,  la ediția 2011- 2012; 5-ul turneului - Adelina Șerb și Peter Timeea; MVP-ul turneului - Diana Moldoveanu.
*Locul I la Turneul internațional de baschet fete U15 „Memorialul Gabi Leitner”, Oradea, 25-27.11.2011;
*Locul III în grupa valorică B a Campionatului național de baschet - categoria U13;
*Locul I la Turneul de la Nyíregyháza, Ungaria, 17-18.06.2012 - categoria U13.
Competiții 2012 – 2013
Antrenamentele desfășurate peste vară și cantonamentele de la mare și de la Băișoara au fost de bun augur și totodată eficiente pentru echipele clubului în vederea participării la noile competiții naționale și internaționale. În debutul competițional al acestui an, am participat la unele turnee de pregătire și verificare pentru noul campionat național, turnee la care am obținut următoarele rezultate:
Locul II la categoria U16, la Turneul internațional de la Kosice, Slovacia, desfășurat în perioada 21-23.09.2012;
Locul III la categoria U14, la același Turneu internațional de la Kosice;
Locul I la Cupa Bihorul, la categoria U14, la care au participat și două echipe din Ungaria; competiția s-a desfășurat în14 și 15 septembrie 2012.
De asemenea, vineri, 12 octombrie 2012, cu ocazia Zilei Orașului Oradea, a avut loc Cupa „Toamnei orădene” la streetball, la care echipele de streetball formate din jucătoare ale clubului nostru au „monopolizat” primele trei locuri la categoria legitimați.
Debut cu dreptul în campionatul național
În deschiderea Campionatului național de baschet feminin, echipa de la categoria U16, pregătită de Suzana Onaca, a învins în prima etapă cu un scor categoric 88-10 echipa Universității „Goldiș” ICIM Arad.
În cea de-a doua etapă, desfășurată sâmbătă, 13 octombrie 2012, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea, echipa noastră a repurtat o nouă victorie, baschetbalistele noastre impunându-se în fața echipei BC Valbon Arad cu scorul 70 – 45.
Mulțumiri antrenorilor și părinților
Aș dori să adresez, în numele baschetbalistelor clubului, mulțumiri doamnelor antrenoare - Mirela Casetti și Suzana Onaca, domnului Dragoș Oprea, pentru răbdarea acordată, pentru felul în care ne sunt alături mereu, pentru disciplina impusă și contribuția la dezvoltarea noastră fizică și mentală, la formarea noastră ca tineri echilibrați și verticali în societate.
Mulțumim părinților pentru sprijin și înțelegere, pentru susținerea galeriei, mascotei noastre și tuturor suporterilor care ne sunt alături de fiecare dată.
Þinem să vă mai informăm că, începând din această vară, găsiți informații despre traseul competițional al echipelor clubului nostru accesând adresa paginii web: http://csbaschet-oradea.ro/
Succes echipelor clubului nostru la turneele ce vor urma!
Închei acest articol cu ceea ce spunea marele baschetbalist Michael Jordan: „Talentul câștigă meciuri, dar lucrul în echipă și inteligența câștigă campionate”.
Ioana Dzițac
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email
sâmbătă, 15 iunie 2024, 10:19:08 Ora de vară a Europei de Est