Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferința de deschidere a proiectului „Acces transfrontalier la sprijin în afaceri”

Vineri, la Liceul „Don Orione”

Conferința de deschidere a proiectului „Acces transfrontalier la sprijin în afaceri”

Vineri (19 octombrie 2012), în sala festivă a Liceului „Don Orione” din Oradea a avut loc Conferința de deschidere a proiectului intitulat „Cross-border acces for business support – Acces transfrontalier la sprijin în afaceri”.

Evenimentul a avut drept scop  lansarea proiectului HURO/1101/034 „Cross-border acces for business support – Acces transfrontalier la sprijin în afaceri” de către conducerea Societății de Binefacere „Don Orione”, în calitate de Partener Lider, respectiv conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Județului Békés, ca și Partener de proiect.
Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România (2007-2013) de către Societatea de Binefacere „Don Orione” Oradea, iar în 15 august 2012, s-a primit înștiințarea oficială despre aprobarea finanțării proiectului. Bugetul total al proiectului este de 696.222,52 Euro, din care 439.500 Euro, revine partenerului lider de proiect, iar 256.722,52 Euro revine partenerului maghiar. Obiectivul general al proiectului este creșterea, într-un mod fezabil, a calității și nivelului de sustenabilitate a mediului de afaceri transfrontalier; obiectivele specifice sunt întărirea cooperării transfrontaliere dintre instituțiile partenere în vederea dezvoltării unui mediu de afaceri sustenabil și asigurarea de instruiri în domeniul afacerilor, crearea unor baze de date pentru tinerii intreprinzători și crearea unei infrastructurii antreprenoriale practice.
Rezultatul principal al proiectului este înființarea unui Incubator de afaceri la Oradea, destinat tinerilor intreprinzători, și crearea unui Centru de afaceri la Békéscsaba.
Faptele lui Luigi Orione – cele mai bune modele de urmat
La conferință, au participat pe lângă reprezentanții celor doi parteneri de proiect și oameni de afaceri din Ungaria, oficialități locale și județene, viceprimarul Ovidiu Mureșan și Szabo Odon, din partea Consiliului Județean Bihor.
În deschiderea reuniunii, părintele Mihai Fechetă, președintele Societății de Binefacere „Don Orione”, a emoționat auditoriul, dând drept pildă faptele fondatorului Luigi Orione, care la 19 ani își începea prima sa afacere. „Afacerea sa are mai mult de 120 de ani și nu s-a terminat. Și este prezentă în peste 30 de țări din lume. În România este la Oradea din 1991, în București și Iași... La 20 de ani a început cea de-a doua afacere, și mai mare, când a ajutat peste 70 de copii să învețe și să aibă o viață cât mai bună...”
Faptele sale sunt și astăzi cele mai bune modele de urmat pentru tineri și tinerii intreprinzători...
Viceprimarul Ovidiu Mureșan a salutat implementarea acestui proiect și, implicit, înființarea Incubatorului de afaceri, care se va adăuga astfel efortului depus de municipalitate de înființare și dezvoltare a celor patru parcuri industriale..., menite să ofere firmelor străine ocazie să investească în Oradea și să creeze noi locuri de muncă... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința de deschidere a proiectului „Acces transfrontalier la sprijin în afaceri”. 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:08:20 Ora de vară a Europei de Est