Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce este „calculul în nor”(„cloud computing”)?

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (7)

Ce este „calculul în nor”(„cloud computing”)?

Internetul este reprezentat deseori ca un nor, iar de aici a apărut, în limba engleză, sintagma „cloud computing”, adică, în traducere liberă „calcul în nor”.

Practic, cloud computing-ul este un sistem distribuit în Internet care permite accesarea și rularea aplicațiilor găzduite într-o locație diferită, uneori chiar necunoscută utilizatorului, decât PC-ul/dispozitivul personal conectat la Internet.
Încă de la apariția sa, din 2006-2007, cloud computing-ul a cunoscut o creștere exponențială. În cadrul cloud computing-ului o companie va închiria unele servicii utilizatorilor, precum infrastructuri, platforme și software-uri, pentru care se plătește un abonament sau se practică plata cu ora.
Serviciul „cloud” este accesibil în Internet folosind un web browser. Costurile unui cloud sunt considerabil mai reduse decât achiziționarea unei rețele de calculatoare performante. Metoda de cloud computing este foarte avantajoasă pentru companiile mici și mijlocii, care nu pot investi foarte mult în afacerile lor. Utilizatorii își configurează sistemul și plătesc doar pentru cât au comandat. Comanda poate fi modificată oricând și pot fi adăugate sau eliminate servicii. De asemenea în cazul unui dezastru, furnizorii se ocupă cu recuperarea datelor.
Printre exemplele de aplicații concrete ce folosesc cloud computing-ul se numără Google Apps, ce conține Gmail, Google Maps, Google Calendar și altele, Microsoft Azure, S3 și EC2 de la Amazon, mesageriile instante de la Microsoft, Google și Yahoo. Există un număr extrem de mare de aplicații oferite utilizatorilor prin această metodă a norului, unde utilizatorul rulează aceste aplicații de pe calculatoarele furnizorului și nu trebuie să le cumpere și să le instaleze pe calculatorul personal.
În viitor va exista o extindere și mai mare, deoarece „norii” vor fi folosiți nu doar în scop comercial, ci și pentru extinderea infrastructurii IT existente. Cloud computing-ul se diferențiază de oferirea serviciilor clasice prin faptul că sunt mult mai scalabile și oferă una sau mai multe infrastructuri pentru platforme. Astfel pe lângă scopul comercial, norii pot fi folosiți și pentru evitarea dezastrelor informatice și pentru recuperarea în cazul dezastrelor. [1]
Un dezavantaj important este securitatea, deoarece toate informațiile norului sunt online și norul poate fi victima unor atacuri informatice. Utilizatorii nu au o vedere detaliată asupra infrastructurii calculatoarelor și nici nu pot controla resursele IT pe care le folosesc. [2] Ioan Dzițac
Bibliografie
[1] http://cordis.europa.eu/fp7/ict/ssai/docs/cloud-report-final.pdf
[2] http://www.gnu.org/philosophy/who-does-that-server-really-serve.ro.html

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021