Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Și nouă ne pasă!”

Semne bune anul are... pentru clasa a II-a B

„Și nouă ne pasă!”

Un final fericit. Joi, 20 decembrie 2007, a fost o zi plină și palpitantă pentru elevii clasei a II-a B a dnei institutor Maria Duma, de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea. În penultima zi de școală, ei s-au „încăpățânat” să se mulțumească doar cu un final pașnic și pasiv, după ce un an întreg au tras tare pe toate planurile.

 Așadar, energicii și neastâmpărații „mohicani” și-au propus un tur de forță cu nu mai puțin de trei activități. Pentru început s-au înființat la ușile Primăriei pentru a colinda pentru primul nostru primar europarlamentar, ca să-i meargă bine în 2008 și să ne reprezinte cu cinste, așa cum a făcut-o și în mandatul încheiat, ca cel dintâi gospodar al urbei.
Colindătorii au cântat sub bradul uriaș, iar Moșul i-a aplaudat și i-a fericit cu dulciuri.
Ajutoarele Moșului au împărțit daruri           
În cadrul parteneriatului „Și nouă ne pasă”, încheiat anul școlar trecut cu Congregația ,, Don Orione ”, elevii  au învățat să se implice în acțiuni de voluntariat și caritate, dovedind că și lor le pasă de necazurile altora! Așa încât, în prag de Sfinte Sărbători, ei au adus de acasă jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte și dulciuri, și, împreună cu domnișoarele practicante, le-au sortat și ambalat. Deghizați în cele mai fidele ajutoare ale Moșului, ei au pornit la drum, cu mult entuziasm, cu pachetele în spinare spre a le dărui copiilor săraci de care se ocupă Congregația „Don Orione”. Bucuroși de oaspeți, gazdele și copiii i-au întâmpinați cu multă căldură, iar ei s-au simțit minunat dăruind, cântând colinde și mâncând tradiționalul cozonac, cu care au fost omeniți de cinstitele gazde.
„Dăruind vei dobândi!”
Cât de frumos sună, și Doamne, cât de mult adevăr conțin cele trei cuvinte fermecate pe care aveam să le descoperim de Sfintele Sărbători de la distinsa profesoară Corina Curilă, profesor la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Dăruind, elevii institutoarei Maria Duma și-au deschis un cont permanent la Banca Moșului, dar nu au realizat acest lucru decât la întoarcere, când au găsit scris pe tablă, în sala lor de clasă, următoarele: ,,Dac-o țineți tot așa, / Moșul iarăși va veni / Și-n Ajunul de Crăciun / Alte daruri veți primi."  Versurile Moșului nu numai că spuneau multe și sunau promițător, dar aveau acoperire în fapte, pentru că ajutoarele Moșului și-au găsit clasa plină cu daruri.
„Dar, vai, cât de repede ne-a răsplătit bunul Dumnezeu pentru faptele noastre!” au exclamat, și s-au minunat copiii.
Cu inimile pline de dragoste, și iubire nemărginită, micii colindători nu-i puteau uita tocmai pe cei dragi, așa că au pornit cu colindul pe la case... a ura!
Astfel încât, după o zi plină și minunată, istoviți de travaliu, dar împliniți sufletește, fiecare putea concluziona în sinea sa: „dăruind, într-adevăr, dobândești multe, chiar dacă nu toate ți se întorc pe moment! (Artemis& Ovidiu) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Și nouă ne pasă!”               
  

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:58:15 Ora de vară a Europei de Est