Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Sărbătoare la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

La aniversară – 40 de ani de existență

Sărbătoare la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Instituția arădeană de învățământ superior de stat împlinește anul acesta 40 de ani de existență.

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad  a împlinit 40 de ani de existență, o istorie care coincide cu istoria universitară a Aradului. Moment aniversar la care au participat oficialitățile locale, profesori universitari, directori ai instituțiilor de învățământ preuniversitare, oameni de cultură, cercetători, studenți. Printre invitații de seamă s-au numărat doi foști rectori ai universității de stat din Arad: diplomatul prof. dr. Radu Homescu, primul rector ales prin exercițiu democratic la conducerea Universității „Aurel Vlaicu” și fostul rector,  prof. univ. dr. Gheorghe Păcurar.
Au fost punctate principalele momente ale istoriei universității de stat arădene, cu o mențiune specială pentru cei 12 ani de  rectorat ai prof. univ. dr. Lizica Mihuț, perioadă în care UAV a cunoscut cea mai mare dezvoltare a bazei materiale și a reușit să se impună în spațiul academic românesc.
„Toți cei 8 rectori ai Universității Aurel Vlaicu merită elogiul nostru, fiecare în parte a făcut sacrificii, a avut izbânzi și eșecuri, fiecare, indiferent de perioada în care și-a asumat calitatea de rector a muncit pentru această instituție de învățământ superior. Suntem aici, acum, pentru că fiecare a înțeles la momentul respectiv care îi este menirea, a făcut ceea ce trebuia făcut pentru ca astăzi să ne putem bucura de o universitate puternică, în plină dezvoltare”, a punctat președintele Consiliului Academic al UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuț. „O universitate pe care vrem să o dezvoltăm și în continuare, o universitate care își va continua drumul ascendent, care va încerca să se impună din ce în ce mai mult în mediul academic național și internațional” a spus actualul rector al UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Discursurile reprezentanților autorităților  locale, prefectul Cosmin Pribac, președintele CJA, Nicolae Ioțcu, primarul municipiului, Gheorghe Falcă au subliniat importanța dezvoltării învățământului superior de stat arădean pentru comunitatea locală, precum și o reiterare a sprijinului pe care fiecare instituție, cu mijloacele de care dispune, îl oferă acestui edificiu de educație. Un oaspete special și drag tuturor a fost marele sportiv român Ivan Patzaichin, care a dezvăluit secretul prezenței sale la UAV: aici a găsit sprijin pentru proiectele sale în domeniul industriei textile, proiecte despre care cu siguranță vom mai auzi.
O istorie trăită împreună
Un nume care nu putea să lipsească de la acest eveniment aniversar a fost cel al rectorului Institutului Politehnic din Timișoara, prof. dr .ing. Viorel Șerban, institut de care este strâns legată istoria Facultății de Inginerie din cadrul UAV. Institutul de subingineri a fost înființat ca secție serală a Institutului Politehnic „Traian Vuia” (actuala Politehnică din Timișoara), cu o durată de studiu de patru ani și care și-a deschis cursurile la 10 decembrie 1972. Avea atunci trei specializări: tehnologia prelucrării la rece (40 de locuri), tehnologia sudurii (25 de locuri), tehnologia industrializării lemnului (40 de locuri). Acum, Facultatea de Inginerie, una din cele 9 facultăți ale universității, oferă studenților 40 de specializări de licență, 24 de programe de Master, 2 domenii ale Școlii doctorale: filologie și teologie.  Ca semn de respect, rectorii celor două instituții și-au oferit plachetele omagiale ale universităților.
A fost o sărbătoare, în care universitatea de stat și-a celebrat cei 40 de ani de istorie trăită, o sărbătoare care timp de două zile (8 și 9 noiembrie 2012) a continuat în spirit academic cu lucrările celei de-a patra ediții a Simpozionului Internațional „Researche and Education in Innovation Era”.
Monica ARDELEAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătoare la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 ianuarie 2022