Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Evenimentul caritabil „Dăruiește și cumpără”

Luni și marți, la C.N. „Emanuil Gojdu”

Evenimentul caritabil „Dăruiește și cumpără”

Luni și marți (12-13 nov. 2012), Sănătatea Ta Online (reprezentată de Camelia Pășcui) și Consiliul elevilor de la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu” au pus la cale un eveniment de caritate (vânzare de cărți) în sala festivă a colegiului pentru a o ajuta pe Iulia Pusztai, o fetiță de 3 ani și jumătate, suferindă de cancer.

Părinții fetei și organizatorii evenimentului au deschis luni o expoziție de carte cu vânzare în sala festivă a colegiului, iar elevii și profesorii au vizitat expoziția și au cumpărat cărți, știind că banii lor o pot ajuta pe Iulia. Lor li s-a alăturat doamna deputat Sonia Drăghici, care a provocat și impulsionat practic licitația de carte. Cele două cărți licitate: „Din marile legende ale lumii”, de Alexandru Mitru și „Shogun(ul)”, de James Clavell – vol. I și II, au fost câștigate și achiziționate de domnia sa, dar în primul caz i-a dat câștig de cauză și satisfacție lui Andrei Mistor (din a IX-a F).
„Mâine o luăm de la capăt”
„Tatăl fetiței a adunat circa 150-200 de cărți; noi aproape că le-am dublat. Avem expuse circa 350 de volume. La această oră, înclin să cred că s-au cumpărat circa 60 de cărți, cam 20 la sută..., estimează Dan Ghiță, președintele Consiliului elevilor. Acțiunea se desfășoară până la ora 15.00, iar mâine, o luăm de la capăt. Þin să le mulțumesc membrilor Consiliului elevilor pentru mobilizare (Sîrca Luana, Băruța Sergiu, Lincar Alexandra – vicepreședinte, Morgovan Larisa, Baneș Jessie – secretar, Sabău Cătălin, Șarba Anca, Martin Raluca, Cevei Iulia, Horj Liana, Filip Andreea, Duminică Octavian, But Larisa, Pantea Ariana, Popa Hermina, Bulzan Sergiu – vicepreședinte) și doamnei profesoare Dana Pușcașiu. Mă bucur că am reușit să ne mobilizăm serios; ne-am făcut multă reclamă; practic, am primit cărți de la toate clasele...”
Din echipa doamnei Camelia Pășcui l-am cunoscut pe Tudor Baidoc, fost gojdist, actualmente student la Construcții. Luni, alături de Tudor au venit și elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” (liceu la care a învățat Tudor înainte de a ajunge gojdist), elevi din clasele a XI-a C și D, însoțiți de doamna profesor Adriana Pădurean. Ei au adus, dar și au cumpărat cărți.
Ieri (marți - în cea de-a doua zi), cei mai mulți vizitatori (și cumpărători) au fost din clasa a IX-a E, care au venit să viziteze expoziția de carte însoțiți de dna prof. de engleză Mariana Buzaș.
„Muzica salvează vieți”
Așa după cum aveam să aflăm de la Tudor Baidoc, campania „Cineva are nevoie de tine”, derulată de „Sănătatea Ta Online” va continua luni, 19 noiembrie, cu spectacolul caritabil, intitulat „Muzica salvează vieți”, care va avea loc la Teatrul „Regina Maria”, de la ora 19.00.
Își vor da concursul membrii Filarmonicii de Stat, dirijați de Liviu Buțiu, și doi invitați speciali: Marcel Pavel și Zanconi Danilo, din Italia. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (65 de poze), accesați Galeria foto: Evenimentul caritabil „Dăruiește și cumpără”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 16 octombrie 2019