Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Evenimentul caritabil „Dăruiește și cumpără”

Luni și marți, la C.N. „Emanuil Gojdu”

Evenimentul caritabil „Dăruiește și cumpără”

Luni și marți (12-13 nov. 2012), Sănătatea Ta Online (reprezentată de Camelia Pășcui) și Consiliul elevilor de la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu” au pus la cale un eveniment de caritate (vânzare de cărți) în sala festivă a colegiului pentru a o ajuta pe Iulia Pusztai, o fetiță de 3 ani și jumătate, suferindă de cancer.

Părinții fetei și organizatorii evenimentului au deschis luni o expoziție de carte cu vânzare în sala festivă a colegiului, iar elevii și profesorii au vizitat expoziția și au cumpărat cărți, știind că banii lor o pot ajuta pe Iulia. Lor li s-a alăturat doamna deputat Sonia Drăghici, care a provocat și impulsionat practic licitația de carte. Cele două cărți licitate: „Din marile legende ale lumii”, de Alexandru Mitru și „Shogun(ul)”, de James Clavell – vol. I și II, au fost câștigate și achiziționate de domnia sa, dar în primul caz i-a dat câștig de cauză și satisfacție lui Andrei Mistor (din a IX-a F).
„Mâine o luăm de la capăt”
„Tatăl fetiței a adunat circa 150-200 de cărți; noi aproape că le-am dublat. Avem expuse circa 350 de volume. La această oră, înclin să cred că s-au cumpărat circa 60 de cărți, cam 20 la sută..., estimează Dan Ghiță, președintele Consiliului elevilor. Acțiunea se desfășoară până la ora 15.00, iar mâine, o luăm de la capăt. Þin să le mulțumesc membrilor Consiliului elevilor pentru mobilizare (Sîrca Luana, Băruța Sergiu, Lincar Alexandra – vicepreședinte, Morgovan Larisa, Baneș Jessie – secretar, Sabău Cătălin, Șarba Anca, Martin Raluca, Cevei Iulia, Horj Liana, Filip Andreea, Duminică Octavian, But Larisa, Pantea Ariana, Popa Hermina, Bulzan Sergiu – vicepreședinte) și doamnei profesoare Dana Pușcașiu. Mă bucur că am reușit să ne mobilizăm serios; ne-am făcut multă reclamă; practic, am primit cărți de la toate clasele...”
Din echipa doamnei Camelia Pășcui l-am cunoscut pe Tudor Baidoc, fost gojdist, actualmente student la Construcții. Luni, alături de Tudor au venit și elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” (liceu la care a învățat Tudor înainte de a ajunge gojdist), elevi din clasele a XI-a C și D, însoțiți de doamna profesor Adriana Pădurean. Ei au adus, dar și au cumpărat cărți.
Ieri (marți - în cea de-a doua zi), cei mai mulți vizitatori (și cumpărători) au fost din clasa a IX-a E, care au venit să viziteze expoziția de carte însoțiți de dna prof. de engleză Mariana Buzaș.
„Muzica salvează vieți”
Așa după cum aveam să aflăm de la Tudor Baidoc, campania „Cineva are nevoie de tine”, derulată de „Sănătatea Ta Online” va continua luni, 19 noiembrie, cu spectacolul caritabil, intitulat „Muzica salvează vieți”, care va avea loc la Teatrul „Regina Maria”, de la ora 19.00.
Își vor da concursul membrii Filarmonicii de Stat, dirijați de Liviu Buțiu, și doi invitați speciali: Marcel Pavel și Zanconi Danilo, din Italia. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (65 de poze), accesați Galeria foto: Evenimentul caritabil „Dăruiește și cumpără”. 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:27:46 Ora de vară a Europei de Est