Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Carnavalul vitaminelor la grupa doamnei prof. Anima Vereș

Mai încrezător fără televizor

Carnavalul vitaminelor la grupa doamnei prof. Anima Vereș

Preșcolarii Grupei mari A de la Grădinița Nr. 48 (structura Grădiniței Nr. 34 din Oradea) și-au încântat ieri (15 noiembrie 2012) părinții și pe doamna educatoare, prof. Anima Vereș, într-un „spectacol” al fructelor și legumelor.

În cadrul unui proiect educațional interjudețean „Pro Cariere”, cu tema „Mai încrezător fără televizor”, doamna profesor a făcut o pledoarie pentru o viață sănătoasă, consumând fructe și legume proaspete și ecologice, stând mai departe de televizor, și găsind alte preocupări, precum jocuri în aer liber.
Împărțiți în două grupe: grupa fructelor în stânga și cea a legumelor în dreapta, activitatea a fost o adevărată lecție model, interactivă, bună de ținut la un cerc pedagogic sau în cadrul unei comisii metodice, în care copiii au excelat în răspunsuri exacte, jucând teatru și făcând dovada unor multiple calități și abilități, iar doamna profesor și-a etalat măiestria pedagogică, tactul și profesionalismul în conversația euristică, problematizarea și evaluarea în chip neașteptat a unor cunoștințe pluridisciplinare. Prezentându-le cartonașele cu fructele și legumele pe care ei înșiși le reprezentau în fapt, prin costumația adoptată, s-au evaluat și consolidat cunoștințe de vocabular, fonetică și gramatică; s-au recunoscut imaginile, s-au despărțit cuvintele în silabe, s-a identificat sunetul inițial, stabilindu-se apoi legătura cu reprezentarea grafică a sunetului, prin intuirea și citirea literei corespunzătoare, literă înscrisă pe spatele cartonașului.
Analizând activitatea, la fel de încântată s-a arătat și dna prof. Lenuța Ruja (de la Grădinița nr. 30 – „Mugurel”) ca și dna psiholog Szabo Kovari Katalin, reprezentantul „Pro Cariere”. Doamna profesor Ruja a subliniat măiestria Animei în arta dialogului, precum și ușurința copiilor în a alcătui propoziții variate cu cuvintele date. Dna Katalin a remarcat încadrarea perfectă a mesajului proiectului în activitatea desfășurată, întrucât televizorul, devenit un personaj deloc negativ, a fost primit la spectacol (carnaval), dar a stat în umbră, ca simplu spectator, iar la final a recunoscut că nu mai trebuie să se mai implice atât de mult în a atrage copiii, pentru că ei sunt mai frumoși și mai sănătoși atunci când fac alte lucruri mult mai importante decât a privi la televizor.
„Mă bucur că mesajul a fost bine receptat, atât de copii, cât și de părinții acestora. De fapt, asta mi-am și propus: să împușc doi iepuri, deși au fost mai mulți de doi (elev-părinte), pentru că dacă din fiecare familie am avut cel puțin un reprezentant, am avut și cazuri în care au fost prezenți la activitate doi sau trei membri din aceeași familie (bunici și frați). E important ca părintele să știe exact cum punem noi problemele la grădiniță, pentru a face front comun și a avea susținere și continuitate în demersul nostru educațional și în sânul familiei”, a declarat doamna profesor Anima Vereș. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carnavalul vitaminelor la grupa doamnei prof. Anima Vereș.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 6 mai 2021