Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Carnavalul vitaminelor la grupa doamnei prof. Anima Vereș

Mai încrezător fără televizor

Carnavalul vitaminelor la grupa doamnei prof. Anima Vereș

Preșcolarii Grupei mari A de la Grădinița Nr. 48 (structura Grădiniței Nr. 34 din Oradea) și-au încântat ieri (15 noiembrie 2012) părinții și pe doamna educatoare, prof. Anima Vereș, într-un „spectacol” al fructelor și legumelor.

În cadrul unui proiect educațional interjudețean „Pro Cariere”, cu tema „Mai încrezător fără televizor”, doamna profesor a făcut o pledoarie pentru o viață sănătoasă, consumând fructe și legume proaspete și ecologice, stând mai departe de televizor, și găsind alte preocupări, precum jocuri în aer liber.
Împărțiți în două grupe: grupa fructelor în stânga și cea a legumelor în dreapta, activitatea a fost o adevărată lecție model, interactivă, bună de ținut la un cerc pedagogic sau în cadrul unei comisii metodice, în care copiii au excelat în răspunsuri exacte, jucând teatru și făcând dovada unor multiple calități și abilități, iar doamna profesor și-a etalat măiestria pedagogică, tactul și profesionalismul în conversația euristică, problematizarea și evaluarea în chip neașteptat a unor cunoștințe pluridisciplinare. Prezentându-le cartonașele cu fructele și legumele pe care ei înșiși le reprezentau în fapt, prin costumația adoptată, s-au evaluat și consolidat cunoștințe de vocabular, fonetică și gramatică; s-au recunoscut imaginile, s-au despărțit cuvintele în silabe, s-a identificat sunetul inițial, stabilindu-se apoi legătura cu reprezentarea grafică a sunetului, prin intuirea și citirea literei corespunzătoare, literă înscrisă pe spatele cartonașului.
Analizând activitatea, la fel de încântată s-a arătat și dna prof. Lenuța Ruja (de la Grădinița nr. 30 – „Mugurel”) ca și dna psiholog Szabo Kovari Katalin, reprezentantul „Pro Cariere”. Doamna profesor Ruja a subliniat măiestria Animei în arta dialogului, precum și ușurința copiilor în a alcătui propoziții variate cu cuvintele date. Dna Katalin a remarcat încadrarea perfectă a mesajului proiectului în activitatea desfășurată, întrucât televizorul, devenit un personaj deloc negativ, a fost primit la spectacol (carnaval), dar a stat în umbră, ca simplu spectator, iar la final a recunoscut că nu mai trebuie să se mai implice atât de mult în a atrage copiii, pentru că ei sunt mai frumoși și mai sănătoși atunci când fac alte lucruri mult mai importante decât a privi la televizor.
„Mă bucur că mesajul a fost bine receptat, atât de copii, cât și de părinții acestora. De fapt, asta mi-am și propus: să împușc doi iepuri, deși au fost mai mulți de doi (elev-părinte), pentru că dacă din fiecare familie am avut cel puțin un reprezentant, am avut și cazuri în care au fost prezenți la activitate doi sau trei membri din aceeași familie (bunici și frați). E important ca părintele să știe exact cum punem noi problemele la grădiniță, pentru a face front comun și a avea susținere și continuitate în demersul nostru educațional și în sânul familiei”, a declarat doamna profesor Anima Vereș. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carnavalul vitaminelor la grupa doamnei prof. Anima Vereș.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 14 august 2020