Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cartea despre anotimpuri... în colecția „Hoinari prin anotimpuri”

O lansare de succes

Cartea despre anotimpuri... în colecția „Hoinari prin anotimpuri”

Profesorii, educatoarele și învățătorii s-au arătat interesați joi (15 noiembrie 2012), la lansarea cărții ilustrate pentru copii „Hoinari prin anotimpuri. Iarna”.

Organizatorii evenimentului, Editura Casa și Casa Corpului Didactic Bihor, au găsit calea cea mai directă și atractivă de a se adresa beneficiarilor. Nu au fost deloc gratuite, ba din contră, am putea spune că au avut efectul scontat cele două precizări făcute de organizatori, faptul că participanții vor primi diplome, precum și reducerea cu 40 la sută a prețului cărții la ora lansării.
Se spune că „Hoinari prin anotimpuri” este cea mai cunoscută colecție de cărți ilustrate din Europa pentru dezvoltarea vocabularului și a vorbirii – instrument pedagogic util educatorilor, învățătorilor și profesorilor de limbi străine. 
În deschiderea manifestării, noul director al Casei Corpului Didactic, doamna profesor Camen Bodiu, s-a referit atât la mesajul cărții, cât și la întreaga colecție compusă din patru cărți, câte una pentru fiecare anotimp.
„Mesajul acestei cărți este simplu de decodificat. Într-o societate a cunoașterii, grăbită mai tare decât oricând să-și descopere valorile, copiii noștri trebuie să fie capabili a se integra, a deveni cetățeni activi, care să-și asume în mod conștient rolul... Preșcolarii și elevii de azi trebuie să fie capabili să lucreze în locuri de muncă ce astăzi nu există, să-și deprindă și să-și certifice competențe în situații pe care azi nu le putem identifica. Pentru a rezolva probleme care astăzi nu sunt...
Colecția nu este numai o carte atractivă din punct de vedere al formei și al conținutului cu o bogăție surprizătoare de culori și imagini, ci este, în primul rând, un instrument de metodică complex, care oferă posibilități multiple în munca pedagogică creativă...”
Domnia sa și-a încheiat intervenția cu un elogiu adus cărții și creatorului ei, citându-l pe Tudor Arghezi – „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris...”
Despre cartea lansată, au avut cuvinte de laudă două dintre cadrele didactice care au folosit-o cu bune rezultate în activitatea didactică, prof. Ramona Bogdan de la Grădinița (particulară) „Aleodor” și Dalia Vedinaș, profesor de limba germană la Grădinița Nr. 46, precum și doamna inspector școlar Delia Tarr Popa, care o recomandă cu căldură tuturor cadrelor didactice care lucrează cu preșcolarii și școlarii mici, precum și acelora care se pregătesc pentru un examen de grad sau celor care vor să facă un experiment științific, studenților de la Facultatea de Științe ale Educației, în special celor care își pregătesc lucrarea de diplomă.
Doamna Bökös Emese, reprezentantul Editurii Casa (editorul cărții) și moderatorul evenimentului, a făcut o pledoarie a ceea ce înseamnă citirea după imagini și importanța acesteia în dezvoltarea vocabularului, atenției și
creativității copiilor.
Așa după cum au promis, organizatorii manifestării au înmânat diplome și au vândut celor interesați cărți, cu reducerea de preț promisă la lansare. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cartea despre anotimpuri... în colecția „Hoinari prin anotimpuri”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 29 septembrie 2021