Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cartea despre anotimpuri... în colecția „Hoinari prin anotimpuri”

O lansare de succes

Cartea despre anotimpuri... în colecția „Hoinari prin anotimpuri”

Profesorii, educatoarele și învățătorii s-au arătat interesați joi (15 noiembrie 2012), la lansarea cărții ilustrate pentru copii „Hoinari prin anotimpuri. Iarna”.

Organizatorii evenimentului, Editura Casa și Casa Corpului Didactic Bihor, au găsit calea cea mai directă și atractivă de a se adresa beneficiarilor. Nu au fost deloc gratuite, ba din contră, am putea spune că au avut efectul scontat cele două precizări făcute de organizatori, faptul că participanții vor primi diplome, precum și reducerea cu 40 la sută a prețului cărții la ora lansării.
Se spune că „Hoinari prin anotimpuri” este cea mai cunoscută colecție de cărți ilustrate din Europa pentru dezvoltarea vocabularului și a vorbirii – instrument pedagogic util educatorilor, învățătorilor și profesorilor de limbi străine. 
În deschiderea manifestării, noul director al Casei Corpului Didactic, doamna profesor Camen Bodiu, s-a referit atât la mesajul cărții, cât și la întreaga colecție compusă din patru cărți, câte una pentru fiecare anotimp.
„Mesajul acestei cărți este simplu de decodificat. Într-o societate a cunoașterii, grăbită mai tare decât oricând să-și descopere valorile, copiii noștri trebuie să fie capabili a se integra, a deveni cetățeni activi, care să-și asume în mod conștient rolul... Preșcolarii și elevii de azi trebuie să fie capabili să lucreze în locuri de muncă ce astăzi nu există, să-și deprindă și să-și certifice competențe în situații pe care azi nu le putem identifica. Pentru a rezolva probleme care astăzi nu sunt...
Colecția nu este numai o carte atractivă din punct de vedere al formei și al conținutului cu o bogăție surprizătoare de culori și imagini, ci este, în primul rând, un instrument de metodică complex, care oferă posibilități multiple în munca pedagogică creativă...”
Domnia sa și-a încheiat intervenția cu un elogiu adus cărții și creatorului ei, citându-l pe Tudor Arghezi – „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris...”
Despre cartea lansată, au avut cuvinte de laudă două dintre cadrele didactice care au folosit-o cu bune rezultate în activitatea didactică, prof. Ramona Bogdan de la Grădinița (particulară) „Aleodor” și Dalia Vedinaș, profesor de limba germană la Grădinița Nr. 46, precum și doamna inspector școlar Delia Tarr Popa, care o recomandă cu căldură tuturor cadrelor didactice care lucrează cu preșcolarii și școlarii mici, precum și acelora care se pregătesc pentru un examen de grad sau celor care vor să facă un experiment științific, studenților de la Facultatea de Științe ale Educației, în special celor care își pregătesc lucrarea de diplomă.
Doamna Bökös Emese, reprezentantul Editurii Casa (editorul cărții) și moderatorul evenimentului, a făcut o pledoarie a ceea ce înseamnă citirea după imagini și importanța acesteia în dezvoltarea vocabularului, atenției și
creativității copiilor.
Așa după cum au promis, organizatorii manifestării au înmânat diplome și au vândut celor interesați cărți, cu reducerea de preț promisă la lansare. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cartea despre anotimpuri... în colecția „Hoinari prin anotimpuri”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 13 decembrie 2019