Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prima ediție a Târgului de jucării

Joi, la Liceul „Don Orione” a avut loc

Prima ediție a Târgului de jucării

Joi, 22 noiembrie 2012, în sala de sport a Liceului „Don Orione” din Oradea s-a desfășurat prima ediție a Târgului de jucării.

Având același scop caritabil, târgul de la „Don Orione” nu concurează, ci completează Târgul de jucării organizat de Fundația Pro Bambini, programat în aceeași zi, dar cu o oră mai târziu, la Casa de Cultură a Sindicatelor. 
Spațioasă și primitoare, sala de sport a oferit spațiu suficient și mese corespunzătoare pentru amenajarea standurilor tuturor participanților la târg: preșcolarii și elevii ciclului primar de la liceul gazdă, la care s-au adăugat elevi din ciclul primar de la trei școli gimnaziale orădene: școlile nr. 11, 16 și „Octavian Goga”.
„După cum puteți constata, avem spațiu suficient pentru toată lumea, elevi, dascăli și părinți care au venit în număr impresionant la prima ediție a târgului, găzduită la liceul nostru, care nu concurează, ci completează tradiționalul târg organizat de Fundația Pro Bambini”, ne-a declarat coordonatorul local al proiectului, doamna profesor Iohana Păscar.
Alături de Iohana, omniprezent, cu aparatul de filmat și de fotografiat, l-am reperat pe îndrăgitul părinte Mihai Fechetă. Directorul Liceului „Don Orione”, dl profesor Alexandru Stoica, și dl profesor Ioan Șereș, vicepreședintele Fundației Pro Bambini, aveau pregătite diplomele pentru protagoniștii târgului.
Cei mai mici participanți la târg, preșcolarii liceului gazdă, coordonați de ed. prof. Bochiș Laura, Tăședan Elena și Ghiulai Alexandra, nu aveau ei chef să vândă, fiind ajutați de părinți, în schimb, s-au dovedit a fi foarte buni cumpărători; și nu e de mirare cu atâtea zeci de jucării care te ademeneau. Ceva mai temperați și cu picioarele pe pământ au fost elevii clasei pregătitoare (îndrumați de prof. Janina Chinde), cei din clasa I (înv. prof. Szilagyi Ileana) și a II-a (înv. prof. Ioana Păscar). Școala Gimnazială Nr. 11 a fost reprezentată la târg de elevi din clasele a IV-a C (coordonați de prof. Monica Vașadi), a II-a C (prof. Tereza Ilisei) și a II-a D (prof. Olimpia Tăut); de la Școala Gimnazială „Octavian Goga”, au venit la târg reprezentanți a cinci clase: a IV-a B (prof. Florica Vaș), a III-a A (prof. Viorica Rusu), a II-a B (prof. Monica Purtan), a II-a A (prof. Florica Șandra) și a III-a B (prof. Elena Moca); de la Școala Gimnazială Nr. 16 au fost prezenți reprezentanții a cinci clase: a IV-a A (prof. Veturia Nica), a II-a D (prof. Florica Mușet), a III-a A (prof. Ioana Demian), a III-a C (prof. Mariana Hirțe) și clasa I D (prof. Rodica Vlad).
Dacă Iohana și domnul director Alexandru Stoica s-au arătat mulțumiți de modul în care a decurs prima ediție a târgului, la fel era și Ioana Alexandra (de 3 anișori) de tot ceea ce a cumpărat și care nu-i încăpeau în brațe... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prima ediție a Târgului de jucării. 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:42:56 Ora de vară a Europei de Est