Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 89 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 89 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ. Numărul se deschide cu Ziua Națională, sărbătorită de orădeni în Piața Unirii. Distinsul istoric Viorel Faur ne-a explicat de ce este „providențială” pentru noi Ziua de 1 Decembrie.

În pagina a II-a: O întâlnire sub „zodia poeziei”, a elevilor dnei prof. Maria Donca de la C.N. „Iosif Vulcan” la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”; tot în pagina a II-a, obișnuita rubrică de Noutăți de la Papetăria „MONA”; în pagina Eveniment, am publicat un fotoreportaj de la Simpozionul „Legitimitatea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918” (cu șase poze); în pagina Universitaria, am consemnat două evenimente care s-au derulat la Universitatea Agora, marți, 27 noiembrie, ambele dedicate Zilei Naționale: Conferința internațională cu tema „Cooperarea polițienească în era globalizării” și programul cultural dedicat Zilei Naționale; în pagina sa de Internet, distinsul profesor Ioan Dzițac abordează un subiect inedit pentru mulți dintre noi „Ubuntu, un pas spre independența informatică și frumusețea morală”; partenerii noștri de la Eurovacanța ne propune un Revelion ieftin în Serbia, la Novi Sad; de 1 Decembrie, elevii clasei a III-a B și părinții lor, coordonați de doamna învățătoare, profesor Maria Duma, au petrecut Ziua Națională într-un mod surprinzător; de fapt, doamna prof. Duma ne surprinde mereu cu activități care ies din tiparele obișnuite! În cadrul rubricii juridice a revistei, dl notar Cornel Gârba continuă serialul „Tutela minorului”; istoricul Viorel Faur a fost invitat de doamna prof. dr. Viorica Popa -  directorul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” să țină o lecție vie, scrisă și trăită de domnia sa în fața elevilor școlii. În mijlocul revistei, două pagini de Ziua Națională, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”: momente de adâncă vibrație consumate în curtea școlii, precum și în sala festivă, dar și în sălile de clasă ale elevilor din clasa pregătitoare A (înv. prof. Violeta Taichiș), clasa pregătitoare C (înv. prof. Camelia Manoliu) și  clasa a IV-a D, prof. Kocsis Iuliana; în paginile 10-11, am publicat fotoreportajul realizat la Școala Gimnazială „Dacia” de Ziua Națională (fotoreportajul conține 13 poze); În și de Ziua națională a credincioșilor ortodocși români – ziua de 30 Noiembrie, ziua Sf. Apostol Andrei – „Apostolul românilor”, la Catedrala care îi poartă numele, Biserica Sf. Apostol Andrei, părinții parohi, pr. vicar Vasile Bota și pr. Ioan Alexandru Mizgan, au fost onorați la oficierea Sfintei Liturghii  de 12 preacuvioși și preacucernici părinți, între care preacuviosul arhimandrit Dosoftei Șcheul, marele eclesiarh al Catedralei Mitropolitane de la Iași; în cadru rubricii săptămânale „Cu noi este Dumnezeu”, de această dată, Alexandra ne prezintă versurile colindei „O, ce veste minunnată!” Prof. Maria Duma ne povestește cum și-au petrecut elevii clasei în Tabăra de la Pădurea Neagră.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan” (nr. 89) din 4 decembrie 2012; numărul cuprinde un total de 63 de poze. Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:36:50 Ora de vară a Europei de Est