Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mâine, Balul fulgilor de nea – ediția a II-a

Campania „Student pentru student”

Mâine, Balul fulgilor de nea – ediția a II-a

Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în istorie, în colaborare cu Universitatea din Oradea, ELSA Oradea, Asociația Studenților Psihologi din Oradea, Asociația Studenților de la Relații Internaționale și Studii Europene și AIESEC Oradea organizează mâine (miercuri, 19 decembrie 2012), Balul fulgilor de nea, în cadrul proiectului „Student pentru student”, manifestare aflată la ediția a II-a.

Acest bal reprezintă un eveniment caritabil în cadrul căruia, sumele de bani colectate vor fi donate unor studenți cu probleme medicale grave și o situație materială precară.
Balul se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18.00. El va fi urmat de un afterparty, organizat în GreenPub, cu începere de la ora 21.30.
Intrarea la ambele evenimente, bal și atferparty, se va face pe bază de invitație, prețul uneia fiind de la 10 lei în sus, în funcție de cât dorește să doneze fiecare participant.
Petrecerea „Balului fulgilor de nea” va fi precedată de un târg de iarnă, care va avea loc în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, unde studenții vor expune spre vânzare obiecte de Crăciun confecționate manual și altele daruri. La unele standuri se va găsi vin fiert și produse de panificație.
„Balul fulgilor de nea” va conține mai multe momente artistice, printre care colinde, dansuri și recitaluri de poezii. De asemenea, vor fi prezentate și cazurile sociale pentru care se strâng donațiile.
Pe scenă vor urca soliști de muzică ușoară și populară, precum și grupuri de colindători și de cântări religioase. Vor fi prezente momentele de dans, atât dans de societate, dar și dans tradițional. Vom avea și două prezentări de modă, una modernă și una de veșminte tradiționale, iar din peisaj nu va lipsi o piesă de teatru și un moment artistic bilingv (română-engleză) oferit de AIESEC.
Afterparty-ul de după bal va fi un moment în care studenții și cei participanți vor putea să se destindă, ajunși acum la sfârșit de an. Va exista un bar de unde ei vor putea să își procureze ce doresc, dintr-o gamă mai restrânsă de produse. Pe „scena” din această locație vor urca unele voci ce fac cinste orașului de pe malurile Crișului Repede. (Olimpia Popoviciu)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:13:39 Ora de vară a Europei de Est