Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

F.E. „SECRETELE BUNICII” S.R.L. din Salonta – trei premii și o mențiune, la Baia Mare

La Târgul firmelor de exercițiu de la Baia Mare

F.E. „SECRETELE BUNICII” S.R.L. din Salonta – trei premii și o mențiune, la Baia Mare

Elevii din clasa a XI-a A de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, coordonați de doamna prof. Buz Angela – Rodica au participat, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, la Târgul firmelor de exercițiu „Rivulus Dominatum Tineret”, ediția a VI-a, care s-a desfășurat la Baia Mare, județul Maramureș.

Scopul principal al organizării unui astfel de târg al firmelor de exercițiu este dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor, dovadă că sistemul educațional românesc încearcă să îmbine armonios teoria cu practica.
Elevii sunt puși în situația de a înființa o firmă reală pornind de la o firmă – mamă. În acest an școlar, 2012 – 2013, elevii au ales ca firmă – mamă Restaurantul Slavia care a sprijinit și ajutat înființarea firmei de exercițiu. Elevii efectuează tranzacții economice cu alte firme de exercițiu din țară de la alte licee de specialitate. Tranzacțiile economice presupun întocmirea de facturi, ordine de plată, borderouri, chitanțe etc.
Firma de exercițiu pe care elevii au înființat-o se numește F.E. „SECRETELE BUNICII” S.R.L., având ca obiect de activitate producerea și comercializarea produselor tradiționale. F.E. „Secretele bunicii” S.R.L. vine în întâmpinarea exigențelor clienților, oferind o gamă largă de produse tradiționale destinate celor pentru care cuvântul „ECO”  are o însemnătate puternică.
Misiunea firmei o reprezintă grija permanentă pentru sănătatea omului prin oferirea de produse tradiționale de cea mai bună calitate. Aceasta implică promovarea produselor tradiționale, promovarea culturii, tradițiilor și valorilor locale, promovarea meșteșugurilor tradiționale, încurajarea consumului de produse fabricate în Bihor, întărirea brandurilor bihorene, toate în sprijinul obiceiurilor locale.
Obiectivul firmei este de a satisface pe deplin exigențele gastronomice ale clienților, ținând cont de faptul că se constată o creștere a interesului consumatorilor față de alimentația sănătoasă bazată pe produse naturale.
La competiția de la Baia Mare au participat 60 de firme de exercițiu de la diferite licee din țară. Participarea elevilor cu firma de exercițiu la acest concurs este și un prilej de a realiza schimburi de experiență cu elevi de la alte licee de specialitate din țară și de a lega prietenii.
Premii
Elevii coordonați de dna profesoară Buz Angela-Rodica au obținut mai multe premii la diferitele secțiuni ale concursului:
Premiul I  - pentru cel mai bun vânzător
Premiul II - pentru secțiunea spot publicitar
Premiul III - pentru prezentarea P.P.T.
Mențiune - pentru stand
Rezultatele pe care elevii le-au obținut la această competiție națională reprezintă atât un succes personal, cât și un succes al școlii noastre. (prof. Diana Szatmari)

Trimite email

duminică, 26 septembrie 2021