Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În așteptarea Măritului praznic al Nașterii Mântuitorului

În comuna Rieni

În așteptarea Măritului praznic al Nașterii Mântuitorului

Sfintele Sărbători la români reprezintă o perioadă a anului încărcată de simboluri, un prilej imens de bucurie pentru cei mici care așteaptă cu nerăbdare prima zăpadă și sosirea lui Moș Nicolae și a lui Moș Crăciun.

Fiecare zonă a țării are datinile sale, iar țara noastră are cu ce se mândri. Însă, toți cei care respectă aceste tradiții sunt uniți de un singur lucru: pregătirea și așteptarea Măritului praznic al Nașterii lui Iisus Hristos cum se cuvine și a celorlalte sfinte sărbători.
Tradițiile românești de Crăciun, în esența lor de natură religioasă, reprezintă o erupție de vitalitate și fast, un spectacol desfășurat pe scena comunităților mai mici sau mai mari unde, rând pe rând, fiecare este actor sau spectator.
Astfel, joi, 20 decembrie 2012, în toate școlile și grădinițele din comuna Rieni, s-au desfășurat programe artistice care au cuprins poezii, urări, colinde, cântece de iarnă și scenete dedicate Sărbătorii Nașterii Mântuitorului, pentru a aduce mai aproape spiritul sărbătorilor sfinte. Programele artistice au fost pregătite cu minuțiozitate de copii, îndrumați de doamnele învățătoare, educatoare și profesoare de la Rieni, Ghighișeni, Valea de Jos, Petrileni și Sudrigiu. Copiii,  emoționați și plini de gingășie au interpretat rolul Fecioarei Maria, al lui Iosif, au devenit magi, îngeri și păstori preț de câteva zeci de minute.
Serbările  au debutat cu urări făcute în mod tradițional gazdelor înainte de a începe colinda, iar apoi, colinde precum „Astăzi s-a născut Hristos”, „Florile dalbe” sau „Creștinilor noi astăzi” au răsunat în toate instituțiile de învățământ din comună. Într-un cadru festiv, copiii le-au oferit celor prezenți o interpretare unică a colindelor tradiționale românești.
La final, copiii au strâns ropote de aplauze de la cei veniți la serbările de Crăciun și desigur, au fost răsplătiți cu daruri de  Moș Crăciun, care a venit  cu tolba plină, grație dărniciei Consiliului Local al Comunei Rieni, căruia îi adresăm mulțumiri.
Prezentă la aceste serbări a fost și doamna  director, Liliana Balint,  care  asemeni Moșului și invitaților, a apreciat prestația tuturor actorilor implicați și ne-a urat tuturor ca Sfintele Sărbători să ne umple sufletele de bucurie, liniște și pace. (Ioana Chiorean)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: În așteptarea Măritului praznic al Nașterii Mântuitorului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019