Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

A fost lansată „Cărticica toamnei”

Marți la C.C.D.

A fost lansată „Cărticica toamnei”

Marți, 18 decembrie 2012, a avut loc lansarea auxiliarului didactic pentru învățământul primar și preșcolar „Cărticica toamnei” (coordonatori: Mariana Trofin și Emilia Huza), eveniment găzduit de Casa Corpului Didactic a județului Bihor.

La eveniment au participat atât cadre didactice cât și copii ale căror creații literare și plastice se regăsesc în acest auxiliar, însoțiți de părinți.
În deschiderea evenimentului doamna prof. Carmen Bodiu, director al Casei Corpului Didactic a județului Bihor, a ținut să sublinieze faptul că, apariția unei cărți, într-o lume asfixiată de tehnologie, este un moment salutar.
„Cărticica toamnei, concepută ca material auxiliar în procesul instructiv-educativ, pentru învățământul primar și preșcolar devine un sprijin, oferind micuților noștri un crâmpei din vasta „corolă de minuni a lumii”.
În calitate de dascăli avem datoria de a descoperi și a îndruma talente, valori și de a deschide nesfârșite circuite de cunoaștere, în care cei pe care îi îndrumăm să devină  participanți activi, direct interesați. La o primă lectură, cartea surprinde printr-un bogat material, dar la analiza în subsidiar, percepem strecurată cu discreție, modalitatea prin care dascălul reușește să stimuleze exprimarea artistică variată și apoi să ofere măsura talentului prin publicare. Felicitări întregii echipe care a contribuit la apariția acestei cărți, și în special celor două doamne Mariana Trofin și  Emilia Huza, care, în ciuda tot mai vehiculatului „N-am timp”, și-au găsit disponibilitatea necesară pentru a oferi preșcolarilor și elevilor din învățământul primar o carte despre toamnă, întocmită cu mult, mult suflet...”
Doamna director Carmen Bodiu și-a încheiat cuvântul printr-un citat din Tudor Arghezi: “Stihuri, zburați acum din mâna mea/ Și șchiopătați în aerul cu floare,/ Ca păsările mici de catifea/ Ce-ncep în mai să-nvețe și să zboare.”
Doamna director de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, prof. Adriana Bunea, a vorbit despre oaza de liniște pe care o oferă lecturarea unei cărți, în societatea contemporană aflată într-un continuu proces de schimbare.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor a participat doamna Felicia Ianța, inspector școlar pentru învățământul primar, care a felicitat cele două coordonatoare pentru munca depusă, concretizată prin apariția auxiliarului didactic. Recenzia cărții realizată de doamna profesor metodist dr. Virginia Tiurbe a scos în evidență următorul fapt:
„Chiar dacă titlul include un diminutiv, „Cărticica toamnei”, nu sugerează o lucrare de dimensiuni reduse, ci ne trimite cu gândul spre acei cititori care au felul lor de a privi lumea și anume copiii. Aceștia își clădesc fericirea pe vise, iar poveștile în care binele învinge răul fac parte din realitatea lor zilnică.
De multe ori, pe cărările abrupte ale vieții, ne întrebăm de unde vine acea rezervă de răbdare și putere care uneori ne uimește și care ne dă puterea să continuăm. Obosiți puțin, căutăm răspunsul în trecutul nostru, în copilărie. În sufletul unui copil este atâta speranță și dragoste încât, dacă am păstra doar o fărâmă din ea în viața de adult, am fi stăpânii unei lumi mai bune.
Coordonatoarele au ales să încheie volumul cu lucrări ale copiilor despre toamnă. Limbajul lor este „sufletul lumii”, ei fiind cei care reușesc să comunice cu alți copii, chiar dacă nu le știu limba, iar coordonatoarele lasă acest limbaj să ne transmită trăirile cititorilor copii.”
Doamna învățătoare Emilia Huza, coordonatoare a acestei cărți, a prezentat conținutul publicației „Cărticica toamnei”, subliniind utilitatea acesteia în munca la clasă pentru cadrele didactice din învățământul primar și preșcolar.
În final, doamna prof. Mariana Trofin, cealaltă coordonatoare a acestei cărți și moderatorul evenimentului, a prezentat DVD-ul realizat care conține diferite materiale pe tema Toamnei.
Celor prezenți li s-au oferit diplome, dar și posibilitatea de a achiziționa cartea și DVD-ul pentru a ajunge pe măsuțele de lucru ale copiilor, care folosindu-le vor descoperi universul miniatural, urmând a-l îmbogăți ei înșiși cu infinite posibilități de exprimare artistică. (Mariana Trofin)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A fost lansată „Cărticica toamnei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021