Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cărticica de Crăciun

Din drag, cu drag, pentru cei dragi

Cărticica de Crăciun

Elevii clasei a III-a B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” au pregătit multe surprize pentru cei dragi: felicitări, figurine din ipsos, figurine din hârtie, poezii și desene. Poeziile și desenele le-au adunat într-o cărticică de Crăciun.

Iată câteva versuri:
*Celia Clonda: „Moș Crăciun e foarte bun/ La copiii cei cuminți/ Vine-n fiecare an,/ Aducându-le o jucărie/ Cumpărată cu un ban./ El pe înserate merge/ Pe la fiecare casă,/ Când copiii sunt la masă,/ Ca să nu fie văzut/ Când pe horn, în casă a căzut!”
„Copii, priviți, a venit iarna!/ Sănii pline de copii/Ușor alunecă pe câmpii./Albul omăt s-a așezat/ Și copiii la joacă au plecat./Un om de zăpadă au construit/ Și la el mult au trudit!/ Eu cu mămicuța mea/ Am plecat cu sania,/ Tati și-al meu frățior/ Cu noi au pornit în zbor”.
*Cristina Nekita: „Eu în seara de Ajun/ Îl aștept pe Moș Crăciun/ Să-mi aducă daruri multe/ Și mai mari și mai micuțe./ Bradul e împodobit,/ Totul pare diferit,/ Iar colindele se cântă/ Fiindcă vine noaptea sfântă./ Totul e plin de magie/ Încărcat de bucurie,/ Nu pot adormi defel,/ Tot gândindu-mă la el!”
*Dragoș Andreea: „Cei trei magi veniră,/O stea urmărind,/ La iesle sosiră,/ Pe Iisus zărind./ Aur, smirnă și tămâie/ Pruncului au dăruit,/ Magii cei din Răsărit,/ Atunci când L-au găsit.”
,,Fulgii de nea lin plutesc,/ Peste dealuri ei colindă/ În lumina lunii sclipesc/ Și norii se uită-n oglindă./ La săniuș copiii alunecă ușor/Iar chiotele lor/ Răsună-n depărtări.”
*Daria Miheș: „An de an vine mereu/ Moș Crăciun la geamul meu/ Să-mi aducă-n sacul lui/ Bunătăți pe placu-oricui./ Moș Crăciun, ce bun mai ești/ Tu dorințe împlinești/ La toți cadouri dăruiești!”
*Roxana Maior: „Iarna fulgii apar/ La căldură-apoi dispar./ Copiii merg la colindat,/ Au multe de urat./ Unii merg la săniuș,/ Alții pornesc pe derdeluș”.
*Iulia  Bejușca: „Moșule, te rog să vii/ Plin de jucării,/ Iar voi, dragi copii,/Silitori veți fi!/ Iar pe horn în jos/ Moș bătrân, Moș Crăciun/ Coboară pe furiș/ De pe acoperiș”.
„Iarna a sosit,/ Cu daruri jucării,/Cu cerul plin de stele,/Și Moșul printre ele./ Iar fulgii de zăpadă,/ Încep ușor să cadă/ Și omul de zăpadă/ Zâmbește în ogradă”.
*Alexandra Fetea: „Moș Crăciun vine seara,/ Pe furiș-furiș,/ Cu sacul lui plin,/ Pe acoperiș./ El cu renii lui zboară printre nori,/ Vede fulgi care tot mereu cad/ Și ne-aduce câte-un brad”.
„Iarnă, iarnă ai venit/ Ce mult te așteptăm/ Ca să ne distrăm!/ Noi mergem la colindat,/ Iarna mergem la urat:/ La mulți ani cu sănătate,/ Să aveți de toate!”
*Lisa Costin: ,,Moș Crăciun/ Moș cel bun/
Tu ne-aduci doar bucurii/ Celor ce suntem cuminți/ Și-ascultăm de părinți”.
*Ce își doresc copiii?
O broască țestoasă, un câine, un ponei, rechizite, jucării, sănătate pentru familie...
*Ce fapte bune își propun de Crăciun? Să își ajute părinții, să dăruiască celor sărmani, să meargă la biserică.
Clasa a III-a B urează tuturor Sărbători fericite! (prof. Maria Duma)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cărticica de Crăciun.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:37:04 Ora de vară a Europei de Est