Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cărticica de Crăciun

Din drag, cu drag, pentru cei dragi

Cărticica de Crăciun

Elevii clasei a III-a B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” au pregătit multe surprize pentru cei dragi: felicitări, figurine din ipsos, figurine din hârtie, poezii și desene. Poeziile și desenele le-au adunat într-o cărticică de Crăciun.

Iată câteva versuri:
*Celia Clonda: „Moș Crăciun e foarte bun/ La copiii cei cuminți/ Vine-n fiecare an,/ Aducându-le o jucărie/ Cumpărată cu un ban./ El pe înserate merge/ Pe la fiecare casă,/ Când copiii sunt la masă,/ Ca să nu fie văzut/ Când pe horn, în casă a căzut!”
„Copii, priviți, a venit iarna!/ Sănii pline de copii/Ușor alunecă pe câmpii./Albul omăt s-a așezat/ Și copiii la joacă au plecat./Un om de zăpadă au construit/ Și la el mult au trudit!/ Eu cu mămicuța mea/ Am plecat cu sania,/ Tati și-al meu frățior/ Cu noi au pornit în zbor”.
*Cristina Nekita: „Eu în seara de Ajun/ Îl aștept pe Moș Crăciun/ Să-mi aducă daruri multe/ Și mai mari și mai micuțe./ Bradul e împodobit,/ Totul pare diferit,/ Iar colindele se cântă/ Fiindcă vine noaptea sfântă./ Totul e plin de magie/ Încărcat de bucurie,/ Nu pot adormi defel,/ Tot gândindu-mă la el!”
*Dragoș Andreea: „Cei trei magi veniră,/O stea urmărind,/ La iesle sosiră,/ Pe Iisus zărind./ Aur, smirnă și tămâie/ Pruncului au dăruit,/ Magii cei din Răsărit,/ Atunci când L-au găsit.”
,,Fulgii de nea lin plutesc,/ Peste dealuri ei colindă/ În lumina lunii sclipesc/ Și norii se uită-n oglindă./ La săniuș copiii alunecă ușor/Iar chiotele lor/ Răsună-n depărtări.”
*Daria Miheș: „An de an vine mereu/ Moș Crăciun la geamul meu/ Să-mi aducă-n sacul lui/ Bunătăți pe placu-oricui./ Moș Crăciun, ce bun mai ești/ Tu dorințe împlinești/ La toți cadouri dăruiești!”
*Roxana Maior: „Iarna fulgii apar/ La căldură-apoi dispar./ Copiii merg la colindat,/ Au multe de urat./ Unii merg la săniuș,/ Alții pornesc pe derdeluș”.
*Iulia  Bejușca: „Moșule, te rog să vii/ Plin de jucării,/ Iar voi, dragi copii,/Silitori veți fi!/ Iar pe horn în jos/ Moș bătrân, Moș Crăciun/ Coboară pe furiș/ De pe acoperiș”.
„Iarna a sosit,/ Cu daruri jucării,/Cu cerul plin de stele,/Și Moșul printre ele./ Iar fulgii de zăpadă,/ Încep ușor să cadă/ Și omul de zăpadă/ Zâmbește în ogradă”.
*Alexandra Fetea: „Moș Crăciun vine seara,/ Pe furiș-furiș,/ Cu sacul lui plin,/ Pe acoperiș./ El cu renii lui zboară printre nori,/ Vede fulgi care tot mereu cad/ Și ne-aduce câte-un brad”.
„Iarnă, iarnă ai venit/ Ce mult te așteptăm/ Ca să ne distrăm!/ Noi mergem la colindat,/ Iarna mergem la urat:/ La mulți ani cu sănătate,/ Să aveți de toate!”
*Lisa Costin: ,,Moș Crăciun/ Moș cel bun/
Tu ne-aduci doar bucurii/ Celor ce suntem cuminți/ Și-ascultăm de părinți”.
*Ce își doresc copiii?
O broască țestoasă, un câine, un ponei, rechizite, jucării, sănătate pentru familie...
*Ce fapte bune își propun de Crăciun? Să își ajute părinții, să dăruiască celor sărmani, să meargă la biserică.
Clasa a III-a B urează tuturor Sărbători fericite! (prof. Maria Duma)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cărticica de Crăciun.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 5 august 2020