Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activități speciale dedicate Unirii Principatelor Române

Joi, în Orășelul copiilor

Activități speciale dedicate Unirii Principatelor Române

Elevii claselor a II-a B și a IV-a A de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea au sărbătorit, astăzi (joi, 24 ianuarie 2008), în chip special, Unirea Principatelor Române în sala de conferințe a Orășelului copiilor.

După o prezentare în power point a evenimentelor din 5 și 24 ianuarie 1859, împărțiți pe grupe, elevii inst. Maria Duma și  Angela Clonda au avut de înfăptuit diferite sarcini. Cei din clasa a IV-a (a inst. Angela Clonda) au avut de completat unele propoziții lacunare, de răspuns la întrebări, de colorat, de completat un tabel și de realizat portretul domnitorului Unirii Principatelor, activitatea îmbrăcând formă de concurs.
Cot la cot, copii și părinți!
În cealaltă parte a sălii, elevii inst. Maria Duma aveau de „pavat”(lipit) cu bucățele tricolore de hârtie creponată suprafața celor două principate unite, marcată pe hartă, și cu altă culoare, celelalte provincii românești; alături, o altă echipă avea de decupat și colorat (după șabloane) dansatori pentru Hora Unirii ce avea să se încingă la final; alții trebuiau să prezinte secvențial într-o înlănțuire logică și cronologică patru imagini selectate din „Moș Ion Roată și Unirea”, pe care apoi trebuiau să le coloreze și să identifice autorul povestirii (din cele trei variante date: Vasile Alecsandri, Ion Creangă și I.L. Caragiale); nici cea de-a patra echipă nu a avut o misiune mai ușoară, cei șase membri trebuiau să denumească cele trei evenimente sugerate de portretele lui Mihai Viteazul, Cuza Vodă și regele Ferdinand, trecând sub fiecare portret și anul când a fost înfăptuită unirea respectivă, iar la final, aveau de notat data intrării României în Uniunea Europeană.
Unde-s mulți puterea crește!
Concluzia și învățămintele aveau să fie trase după prezentarea scenetei „Moș Ion Roată și Unirea”(avându-i ca protagoniști pe micii dar bravii actori ai clasei a II-a B). Felicitându-i pentru frumoasele activități desfășurate, consilier Mihaela Alexandru, coordonatorul activităților desfășurate în Orășelul copiilor, le-a înmânat elevilor premiile oferite de compartimentul gestionare din cadrul Administrației Imobiliare Oradea (constând în cărți de povești, diplome și pachete cu dulciuri).
Bucuroși de reușită și de evenimentul sărbătorit, elevii celor două clase au coborât în pavilion unde au încins Hora Unirii, antrenând și alți copii prezenți la acea oră în Orășelul copiilor.
Nu vom încheia aceste rânduri fără să nu subliniem valențele instructiv-educative ale activităților, bogăția materialelor didactice folosite, și nu în ultimul rând sprijinul deosebit acordat de părinți și bunici în derularea activităților. (Ovidiu DAN) 
 P.S. Pentru mai multe poze (130 de poze) , accesați Galeria foto: Activități speciale dedicate Unirii Principatelor Române. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019