Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ce-am lăsat în urmă în 2012

Luând trecutul în brațe

Ce-am lăsat în urmă în 2012

La sfârșit de an, e bine să facem o analiză a lucrurilor pe care le-am făcut în cele 12 luni pe care le lăsăm în urmă, cu bune, cu rele.

E bine să stăm, să ne luăm trecutul în brațe și să ni-l disecăm mărunt și să ne tragem învățămintele din el.
Anul 2012 a fost, pentru mine, un an bogat, pe toate planurile. Pe lângă schimbarea statutului marital și implicit a numelui (din acest an, nume în formă spaniolă, Popescu-Cevei Patricia-Lidia), am finalizat și studiile de masterat, devenind astfel inginer în electronica biomedicală. Cam aici mă opresc în acest moment cu studiile pentru diplome, doctoratul mai are de așteptat...
Pe de altă parte, pe plan „scriitoricesc” exemplele sunt mult mai multe, și nu pot să nu amintesc:
*membru sau colaborator al colectivului redacțional a mai multor reviste de cultură, precum Boema și Oglinda literară
*colaborări fructuoase cu reviste literare, precum „Constelații diamantine”, „Regatul cuvântului”, „Citadela”
*publicare de volume colective pentru copii, alături de colega și „mama mea adoptivă”, Valeria Tamaș: „Cărticica mea de primavară”, „Cărticica mea de toamnă”, „Oglinzi de rouă”
*articole în volume colective de poezie, precum „Foc sacru”, ediție bilingvă româno-albaneză, „Romeo și Julieta la Mizil”, material realizat în urma Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, „Am zidit iubirea...”
*publicare de volume personale, „La margine de timp - Në brigjet e kohës”, poezie, volum bilingv romano-albanez, traducere în limba albaneză de Baki Ymeri, „Protest apocrif”, poezie
*publicare de volume personale pentru copii, „Să ghicim animalele domestice”, în colecția „Colorăm și ne distrăm, ghicitori noi învățăm!”, grafică realizată de Nicole Florian, „Issa învață să fie politicoasă”, în colecția „Aventurile Issei în împărăția zânelor”, grafică realizată de Nicole Florian
Pe lângă toate acestea, materialele scrise de mine s-au adunat în adevărate colecții, dintre care pot enumera: „Epistole târzii”, proză scurtă; „Late Epistles”, traducerea în limba engleză a volumului de proză scurtă „Epistole târzii”; „Alei bătătorite”, poezie japoneză, haiku, în limbile română, engleză, germană și japoneză; „Autobiography of confusion / Autobiografia confuziei”, volum bilingv de poezie englez-român; „Luna de miere târzie”, poezie; colecția „Colorăm și ne distrăm, ghicitori noi învățăm!”, ghicitori pentru copii; colecția „Aventurile Issei în împărăția zânelor”, povești pentru copii.
Vă mulțumesc că ați fost alături de mine în tot acest timp, fără ajutorul vostru, al tuturor, aceste realizări nu însemnau nimic.
Un an nou plin de împliniri, bucurii și realizări cel puțin la fel de multe precum în anul ce tocmai se încheie! (Patricia Lidia)

Trimite email

duminică, 15 decembrie 2019

Poza zilei

Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii

Timp de 7 zile și 7 nopți, între 15-21 decembrie, Radio ZU se mută la Oradea
Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii, iar Oradea devine O.F.B. (orașul faptelor bune)!
,,Fii pe fază pentru că venim și cu muzică bună! Vrei să te apuci de pe acum de făcut fapte bune? Atunci aruncă o privire aici:" radiozu.ro/orasulfaptelorbune
Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma Ștefan, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman", bine-ați venit la Oradea, și să vă simți ca acasă!
Suntem cu ochii pe voi!
Ovidiu Dan