Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Folosiți banii plătiți pe impozitul pe profit pentru binele unor suflete chinuite!

Dați-le o șansă copiilor bolnavi!

Folosiți banii plătiți pe impozitul pe profit pentru binele unor suflete chinuite!

Companiile mai au puțin timp pentru a se asigura că banii lor vor fi utilizați pentru mai binele unor persoane care au cu adevărat nevoie de ajutor.

Peste 70 de copii grav bolnavi și pentru care sărăcia reprezintă o problemă de supraviețuire beneficiază de sprijinul constant al Asociației Piticot, care îi ajută din punct de vedere financiar și nu numai. Pentru a acoperi nevoile fiecărui beneficiar, Asociația Piticot ar trebui să cheltuie cel puțin 20.000 de lei pe lună, efort financiar imposibil de realizat, fără implicarea unor sponsori responsabili din punct de vedere social. Poveștile de viață ale beneficiarilor asociației sunt dramatice și le puteți citi pe site-ul organizației: www.piticot.org.
Pentru companiile care au încheiat anul cu profit este foarte simplu să schimbe în bine viețile acestor copilași care strigă după AJUTOR. În conformitate cu reglementările Codului Fiscal, companiile pot să sponsorizeze astfel de cazuri umanitare, direcționând din impozitul datorat la stat până la 3 la mie din Cifra de Afaceri, dar nu mai mult de 20% din Impozitul pe Profit datorat. Astfel, banii pe care în mod normal îi livrează la stat îi pot repartiza acum Asociației Piticot, care va putea cumpăra medicamentele și asigura tratamentele necesare celor 70 de copii bolnavi și săraci din cadrul asociației. Companiile care doresc să sponsorizeze cazurile pentru care Piticot strânge bani pot să descarce Contractul de Sponsorizare de pe site-ul www.piticot.org, să îl completeze și să îl trimită via e-mail, pe adresa juridic@piticot.org.
Pe de altă parte, dacă nu au înregistrat profit în 2012, managerii responsabili își pot încuraja angajații să completeze Formularul 230, astfel încât 2% din impozitul pe venit anual al acestora să fie donat Asociației Piticot și, indirect, unor copii care își petrec toată viața prin spitale sau pentru care cele mai simple lucruri, precum mâncarea și hainele, reprezintă un lux. Formularul 230, completat cu datele asociației, poate fi descărcat tot de pe site-ul www.piticot.org.
Este atât de SIMPLU să fii BUN!
Pentru mai multe detalii legate de activitatea asociației și despre modalitățile de ajutorare a copiilor bolnavi și săraci, ne puteți contacta la adresele dorel@piticot.org și lavinia@piticot.org și telefonic, la numerele 0728/572.879 (Dorel Puchianu – director Asociația Piticot) și 0728/270.876 (Lavinia Cătrinar – președinte Asociația Piticot).
Despre Asociația Piticot
Din anul 2008 până în prezent, am reușit cu sprijinul sponsorilor să ajutăm peste 700 de copii nevoiași cu bunuri alimentare/nealimentare. Peste 24 de copii grav bolnavi au fost sprijiniți financiar și moral pentru a-și redobândi sănătatea. Toate evenimentele caritabile și umanitare pe care le-am organizat până în prezent le găsiți pe site-ul nostru la secțiunea Evenimente.
În 2011 am realizat donații în bani de 36.100 lei, iar în 2012 am donat 80.015 lei către copii grav bolnavi înscriși în asociația noastră. În aprilie 2011 am obținut de la Ministerul Sănătății suma de 18.360 euro pentru Denisa. Fetița este din Oradea, nu vede, nu aude și are gaură în inimă. Denisa a fost operată de două ori până în prezent. (Claudia Vidican)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:00:22 Ora de vară a Europei de Est