Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Proiectul educațional “Kalokagathia”

O nouă lansare

Proiectul educațional “Kalokagathia”

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a găzduit joi, 2 noiembrie 2006, lansarea unui proiect național de stimulare a interesului pentru educație fizică și sport în rândul preșcolarilor și școlarilor mici (din clasele I și II), intitulat “kalokagathia”(în grecește – frumusețe și bunătate).


 În județele resursă (Timiș, Brașov, Constanța, Mehedinți, Prahova, Suceava, Vâlcea și municipiul București), proiectul a fost implementat în mai-iunie.
La lansare, au participat echipa coordonatoare de proiect, generali ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor (insp. șc. gen. Liliana Sanda Antonescu, inspectorii generali adjuncți Silviu Torjoc și Akos Zoltan), inspectori școlari de specialitate, reprezentanți ai CCD și DDDP, directori și reprezentanți ai unităților pilot, educatoare și învățători, metodiști, profesori de sport, părinți și copii, precum și inspectori școlari și directori ai unităților pilot din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Sălaj.
Despre scopul, obiectivele și strategia de implementare a proiectului a vorbit prof. Maria Ivănescu, inspector de specialitate, coordonator din cadrul echipei de proiect. Aflăm astfel că “programul educativ urmărește stimularea interesului copiilor și elevilor pentru educație fizică și sport în grădinițe și școli, la nivelul județului Bihor, prin extinderea experiențelor pozitive acumulate și derularea unor acțiuni care vizează prevenirea unor atitudini și comportamente dăunătoare sănătății. Iar acest scop se va realiza în măsura în care vor fi îndeplinite cele trei categorii de obiective specifice privind copiii (respectiv elevii), cadrele didactice, dar și părinții (și alți factori educaționali din comunitate)”, a subliniat dna inspectoare Maria Ivănescu.
Fără nicio exagerare sau extrapolare, se vrea a se ajunge, în timp, la idealul armonic, caracterizat la atenieni prin formula “Kalos kai agathos”, la omul vrednic, înzestrat cu toate calitățile fizice, sufletești și morale ale bunului cetățean.
Proiectul se desfășoară pe perioada a doi ani școlari la nivelul a zece unități pilot din învățământul preșcolar( grădinițele cu program prelungit orădene nr. 20, 30, 45, 47, 50 și 54, grădinițele cu program prelungit din Aleșd și Marghita - Gr. nr.4, Grădinița de Ambliopi și Grădinița Orsolya din Oradea), și unsprezece școli din municipiul Oradea și județul Bihor (școlile gimnaziale  „Dimitrie Cantemir”, „Avram Iancu”, „Nicolae Bălcescu” și nr. 16 din Oradea, Lic. T. „O. Ghibu” și L.P.S. „Bihorul”, precum și școlile cu clasele I-VIII din Aleșd, Marghita, Diosig, Valea lui Mihai, și Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu” din Beiuș).
Ca o cireașă pe tort, la finalul manifestării, dansatori de la grădinițele orădene nr. 20, 30, 45, 47, și Grădinița cu Program Prelungit Aleșd, de la L.P.S. „Bihorul” și Clubul „Stephany” (prezentați de instit. Georgeta Bara, directoarea Grădiniței nr.47), au încântat asistența, prefațând astfel un proiect destinat lor și colegilor de generație, sponsorul acțiunii, Centrul de divertisment pentru copii și tineret „Dopey”, răsplătindu-i cu tichete de intrare pentru o distracție în „familie” în cadrul centrului! 
Ov. Dan

Trimite email

duminică, 9 mai 2021