Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul educațional “Kalokagathia”

O nouă lansare

Proiectul educațional “Kalokagathia”

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a găzduit joi, 2 noiembrie 2006, lansarea unui proiect național de stimulare a interesului pentru educație fizică și sport în rândul preșcolarilor și școlarilor mici (din clasele I și II), intitulat “kalokagathia”(în grecește – frumusețe și bunătate).


 În județele resursă (Timiș, Brașov, Constanța, Mehedinți, Prahova, Suceava, Vâlcea și municipiul București), proiectul a fost implementat în mai-iunie.
La lansare, au participat echipa coordonatoare de proiect, generali ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor (insp. șc. gen. Liliana Sanda Antonescu, inspectorii generali adjuncți Silviu Torjoc și Akos Zoltan), inspectori școlari de specialitate, reprezentanți ai CCD și DDDP, directori și reprezentanți ai unităților pilot, educatoare și învățători, metodiști, profesori de sport, părinți și copii, precum și inspectori școlari și directori ai unităților pilot din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Sălaj.
Despre scopul, obiectivele și strategia de implementare a proiectului a vorbit prof. Maria Ivănescu, inspector de specialitate, coordonator din cadrul echipei de proiect. Aflăm astfel că “programul educativ urmărește stimularea interesului copiilor și elevilor pentru educație fizică și sport în grădinițe și școli, la nivelul județului Bihor, prin extinderea experiențelor pozitive acumulate și derularea unor acțiuni care vizează prevenirea unor atitudini și comportamente dăunătoare sănătății. Iar acest scop se va realiza în măsura în care vor fi îndeplinite cele trei categorii de obiective specifice privind copiii (respectiv elevii), cadrele didactice, dar și părinții (și alți factori educaționali din comunitate)”, a subliniat dna inspectoare Maria Ivănescu.
Fără nicio exagerare sau extrapolare, se vrea a se ajunge, în timp, la idealul armonic, caracterizat la atenieni prin formula “Kalos kai agathos”, la omul vrednic, înzestrat cu toate calitățile fizice, sufletești și morale ale bunului cetățean.
Proiectul se desfășoară pe perioada a doi ani școlari la nivelul a zece unități pilot din învățământul preșcolar( grădinițele cu program prelungit orădene nr. 20, 30, 45, 47, 50 și 54, grădinițele cu program prelungit din Aleșd și Marghita - Gr. nr.4, Grădinița de Ambliopi și Grădinița Orsolya din Oradea), și unsprezece școli din municipiul Oradea și județul Bihor (școlile gimnaziale  „Dimitrie Cantemir”, „Avram Iancu”, „Nicolae Bălcescu” și nr. 16 din Oradea, Lic. T. „O. Ghibu” și L.P.S. „Bihorul”, precum și școlile cu clasele I-VIII din Aleșd, Marghita, Diosig, Valea lui Mihai, și Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu” din Beiuș).
Ca o cireașă pe tort, la finalul manifestării, dansatori de la grădinițele orădene nr. 20, 30, 45, 47, și Grădinița cu Program Prelungit Aleșd, de la L.P.S. „Bihorul” și Clubul „Stephany” (prezentați de instit. Georgeta Bara, directoarea Grădiniței nr.47), au încântat asistența, prefațând astfel un proiect destinat lor și colegilor de generație, sponsorul acțiunii, Centrul de divertisment pentru copii și tineret „Dopey”, răsplătindu-i cu tichete de intrare pentru o distracție în „familie” în cadrul centrului! 
Ov. Dan

Trimite email

miercuri, 17 iulie 2019