Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 09-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Profesorii vor include inteligența artificială în predare la nivel preuniversitar, ei și elevii vor fi evaluați cu ajutorul unor instrumente IA, iar domeniul va fi abordat în discipline opționale la liceu, conform proiectului Strategiei naționale pentru IA

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Un nou modul de formare a profesorilor de limbă franceză

Vineri, la C.C.D.

Un nou modul de formare a profesorilor de limbă franceză

În cadrul acțiunilor de cooperare lingvistică, Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca a organizat, vineri (1 februarie 2008), un nou modul de formare a profesorilor de limbă franceză, de această dată, în ceea ce privește pregătirea elevilor pentru Delf-ul școlar.

Acțiunea a fost găzduită de Casa Corpului Didactic din Oradea.
Cursurile au durat cinci ore (în două reprize) și au fost conduse de însuși directorul cursurilor Centrului Cultural Francez, doamna Anamaria Bunduc, formator abilitat de C.I.E.P. (Centrul Internațional de Studii Pedagogice).
Următorul modul, în luna martie
„Specialiști ai Centrului Cultural Francez din Cluj-Napoca organizează anual astfel de cursuri pentru profesorii de limbă franceză din Oradea și județul Bihor, ne spunea, ieri, prof. Delia Tarr-Popa, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar al județului Bihor.
După câte am aflat, anul acesta, vom avea parte de două module. Următorul este programat pentru luna martie și se va adresa atât profesorilor, cât și învățătorilor și elevilor, activitatea desfășurându-se, ca și acum, pe ateliere de lucru”.
La modul de vineri, au participat  20 de profesori de franceză (de la gimnaziu și liceu) din Oradea și județul Bihor (Salonta, Tinca, Olcea, Șuncuiuș, Ștei, Beiuș, Aleșd...). Pentru o mai bună receptare a mesajului, menținerea trează a atenției, creșterea interesului și randamentului, activitățile au fost diversificate, activitatea frontală îmbinându-se cu munca pe grupe și individuală, pe bază de manuale, fișe de lucru și teste.
La final, cursanților li s-au înmânat certificate de absolvire, iar bibliotecii C.C.D. i-au fost donate din partea C.C.F., prin Anne-Laure Stamminger (atașat de cooperare lingvistică) materiale didactice (cărți, CD-uri, DVD-uri,și fimulețe), care pot fi consultate sau împrumutate de cei interesați în perfecționarea pregătirii lor didactice de specialitate. (Ovidiu DAN)

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un nou modul de formare a profesorilor de limbă franceză.

Trimite email
Wednesday, 27 September 2023