Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un nou modul de formare a profesorilor de limbă franceză

Vineri, la C.C.D.

Un nou modul de formare a profesorilor de limbă franceză

În cadrul acțiunilor de cooperare lingvistică, Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca a organizat, vineri (1 februarie 2008), un nou modul de formare a profesorilor de limbă franceză, de această dată, în ceea ce privește pregătirea elevilor pentru Delf-ul școlar.

Acțiunea a fost găzduită de Casa Corpului Didactic din Oradea.
Cursurile au durat cinci ore (în două reprize) și au fost conduse de însuși directorul cursurilor Centrului Cultural Francez, doamna Anamaria Bunduc, formator abilitat de C.I.E.P. (Centrul Internațional de Studii Pedagogice).
Următorul modul, în luna martie
„Specialiști ai Centrului Cultural Francez din Cluj-Napoca organizează anual astfel de cursuri pentru profesorii de limbă franceză din Oradea și județul Bihor, ne spunea, ieri, prof. Delia Tarr-Popa, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar al județului Bihor.
După câte am aflat, anul acesta, vom avea parte de două module. Următorul este programat pentru luna martie și se va adresa atât profesorilor, cât și învățătorilor și elevilor, activitatea desfășurându-se, ca și acum, pe ateliere de lucru”.
La modul de vineri, au participat  20 de profesori de franceză (de la gimnaziu și liceu) din Oradea și județul Bihor (Salonta, Tinca, Olcea, Șuncuiuș, Ștei, Beiuș, Aleșd...). Pentru o mai bună receptare a mesajului, menținerea trează a atenției, creșterea interesului și randamentului, activitățile au fost diversificate, activitatea frontală îmbinându-se cu munca pe grupe și individuală, pe bază de manuale, fișe de lucru și teste.
La final, cursanților li s-au înmânat certificate de absolvire, iar bibliotecii C.C.D. i-au fost donate din partea C.C.F., prin Anne-Laure Stamminger (atașat de cooperare lingvistică) materiale didactice (cărți, CD-uri, DVD-uri,și fimulețe), care pot fi consultate sau împrumutate de cei interesați în perfecționarea pregătirii lor didactice de specialitate. (Ovidiu DAN)

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un nou modul de formare a profesorilor de limbă franceză.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 iunie 2019