Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Ziua prieteniei” la clasa a IV-a C

În fiecare an, în 14 februarie

„Ziua prieteniei” la clasa a IV-a C

Joi, 14 februarie 2013, elevii clasei a IV-a C de la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea au sărbătorit pentru a patra oară (dar și pentru ultima dată în această formație) „Ziua prieteniei” în cadrul clasei lor.

După cum s-au obișnuit încă din clasa întâi, toți elevii, dar și doamna lor învățătoare, au venit îmbrăcați în haine de culoare roșie sau roz.
În fiecare an, doamna învățătoare Monica Toader a adus ceva inedit, atractiv în cadrul acestei activități. De data aceasta, experiența, faptul că au crescut și sunt creativi și originali și că au închegat un colectiv unit, toate i-au determinat să vină cu idei care mai de care...
Astfel, Diana, cu câteva zile în urmă, aducea vorba realizării unui album al prieteniei (clasei) în care fiecare elev să lase (scris) celorlalți colegi câte o impresie, un gând, un sfat... Zis și făcut! La orele de abilități practice au purces la muncă (pentru a confecționa și aduna coperte, file, poze, plus decorarea personalizată). Joi, la ceas de sărbătoare, albumele au fost pasate de la unul la celălalt pentru a fi completate. Peste ani și ani, când le vor răsfoi își vor aduce aminte de sala de clasă, de colegi și de Ziua prieteniei.
Patricia și Emilia le-au pregătit colegilor întrebări surpriză scrise pe bilețele colorate, extrase dintr-o pălărie. Toți s-au amuzat de ingeniozitatea domeniilor alese, dar și-au îndeplinit sarcinile cu seriozitate.
Antonia a adus un filmuleț cu o poveste încurcată. Ionuț și Maria (verișori) au pregătit jocuri și rebusuri având ca temă prietenia. Dominic, Gergo și Bogdan au adus ca surpriză ceva dulce pentru fiecare. Iasmina ne-a surprins cu o cărticică despre adevărata prietenie; „bijuteria” a trecut prin mâinile tuturor, fiecare citind din ea câte o cugetare, un aforism. Sânziana ne-a adus informații despre desertul cel mai iubit - ciocolată.
„Nu rupe firul unei prietenii...”
Apoi cu toții au confecționat floricica prieteniei, pe post de mărțișor, dacă tot se apropie 1 Martie.
Cireașa de pe tort a fost, ca de fiecare dată, schimbul de cadouri surpriză. În urmă cu mai mult timp, cei 25 de elevi, împreună cu doamna învățătoare, au aflat, prin tragere la sorți, cine cui va dărui o surpriză. Toți au oferit și toți au primit din cele mai variate lucruri. Surprizele, dăruite cu drag, au produs bucurie tuturor!
La finalul reuniunii, fiecare a lăsa câte un mesaj pentru clasă pe o inimă desenată, colorată și decupată.
„Sperăm ca tot mai mulți dintre actualii colegi, din a IV-a C, să rămânem prieteni, să ținem legătura și să ne declarăm la fel de bucuroși ca și acum”, a afirmat Alex.
„Nu rupe firul unei prietenii, căci, chiar dacă îl legi din nou, nodul rămâne”, spunea Octavian Paler. (Dorina T.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Ziua prieteniei” la clasa a IV-a C.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:53:58 Ora de vară a Europei de Est