Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Ziua prieteniei” la clasa a IV-a C

În fiecare an, în 14 februarie

„Ziua prieteniei” la clasa a IV-a C

Joi, 14 februarie 2013, elevii clasei a IV-a C de la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea au sărbătorit pentru a patra oară (dar și pentru ultima dată în această formație) „Ziua prieteniei” în cadrul clasei lor.

După cum s-au obișnuit încă din clasa întâi, toți elevii, dar și doamna lor învățătoare, au venit îmbrăcați în haine de culoare roșie sau roz.
În fiecare an, doamna învățătoare Monica Toader a adus ceva inedit, atractiv în cadrul acestei activități. De data aceasta, experiența, faptul că au crescut și sunt creativi și originali și că au închegat un colectiv unit, toate i-au determinat să vină cu idei care mai de care...
Astfel, Diana, cu câteva zile în urmă, aducea vorba realizării unui album al prieteniei (clasei) în care fiecare elev să lase (scris) celorlalți colegi câte o impresie, un gând, un sfat... Zis și făcut! La orele de abilități practice au purces la muncă (pentru a confecționa și aduna coperte, file, poze, plus decorarea personalizată). Joi, la ceas de sărbătoare, albumele au fost pasate de la unul la celălalt pentru a fi completate. Peste ani și ani, când le vor răsfoi își vor aduce aminte de sala de clasă, de colegi și de Ziua prieteniei.
Patricia și Emilia le-au pregătit colegilor întrebări surpriză scrise pe bilețele colorate, extrase dintr-o pălărie. Toți s-au amuzat de ingeniozitatea domeniilor alese, dar și-au îndeplinit sarcinile cu seriozitate.
Antonia a adus un filmuleț cu o poveste încurcată. Ionuț și Maria (verișori) au pregătit jocuri și rebusuri având ca temă prietenia. Dominic, Gergo și Bogdan au adus ca surpriză ceva dulce pentru fiecare. Iasmina ne-a surprins cu o cărticică despre adevărata prietenie; „bijuteria” a trecut prin mâinile tuturor, fiecare citind din ea câte o cugetare, un aforism. Sânziana ne-a adus informații despre desertul cel mai iubit - ciocolată.
„Nu rupe firul unei prietenii...”
Apoi cu toții au confecționat floricica prieteniei, pe post de mărțișor, dacă tot se apropie 1 Martie.
Cireașa de pe tort a fost, ca de fiecare dată, schimbul de cadouri surpriză. În urmă cu mai mult timp, cei 25 de elevi, împreună cu doamna învățătoare, au aflat, prin tragere la sorți, cine cui va dărui o surpriză. Toți au oferit și toți au primit din cele mai variate lucruri. Surprizele, dăruite cu drag, au produs bucurie tuturor!
La finalul reuniunii, fiecare a lăsa câte un mesaj pentru clasă pe o inimă desenată, colorată și decupată.
„Sperăm ca tot mai mulți dintre actualii colegi, din a IV-a C, să rămânem prieteni, să ținem legătura și să ne declarăm la fel de bucuroși ca și acum”, a afirmat Alex.
„Nu rupe firul unei prietenii, căci, chiar dacă îl legi din nou, nodul rămâne”, spunea Octavian Paler. (Dorina T.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Ziua prieteniei” la clasa a IV-a C.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019