Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Trei ASI ai succesului personal

Editorial:

Trei ASI ai succesului personal

În editorialul de săptămâna trecută promiteam că astăzi vom vorbi despre cum putem folosi internetul ca spațiu de antrenament pentru succesul din viața reală. Mă țin de cuvânt.

În primul rând, despre cei trei ASI:
Atenția, Simpatia, Increderea (ASI) sunt trei markeri importanți în evaluarea succesului personal.
Părerile celor din jur, fie că sunt colegi, șefi, clienți, rude sau prieteni, sunt importante pentru noi, atunci când ne evaluam nivelul de succes.
Unul dintre secretele plătite cu bani grei pe piața trainingului este faptul că există doua modele de utilizare a modului în care ceilalți ne apreciază:
1. modelul pasiv - observ părerile celorlalti și evaluez nivelul de succes pe care l-am obținut
2. modelul activ - observ părerile celorlalți, evaluez modul în care pot să influentez creșterea numărului de reacții pozitive și acționez.
Banal? Desigur. Secretul succesului stă în lucrurile simple, în detaliile cu care ne-am obișnuit atât de mult încât nici nu le mai dăm importanță. Dar, pe la unul dintre posturile de televiziune am urmărit o emisiune care punea în competiție un adult și un copil de clasa a V-a. Întrebări banale, de cultură generală, probleme simple, de logică gimnazială. Joacă de copil pentru copil. Însă ce pietre de încercare pentru adult. Așa că se pune întrebarea: Cât de bine stăpânim lucrurile simple? Dacă v-ar tenta să faceți un test, citiți în continuare.
Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, RadioLynx.ro este, dincolo de un site al unui post de radio, un spațiu de networking social și dezvoltare personală.
Ați rămâne surprinși să aflați cât de multe nume cunoscute si cat de multi oameni de succes se ascund în spatele nick-name-urilor de pe chat. Ce caută pe chat? Joaca, jocul SUCCESULUI, un joc de societate din ce în ce mai căutat.
Regulile jocului sunt simple. Intri pe
site, vezi dacă emisiunea difuzată e dintr-un domeniu care te interesează, accesezi chat-ul și iți exersezi abilitățile de a: atrage Atenția, trezi Simpatia, inspira Increderea.
Pe scurt, verificați cât de bine reușiți:
- să vă integrați ușor într-un grup nou
- să focalizați atenția celorlalți
- să puneți ordine în comunicare
- să faceți oamenii să se simtă bine în compania voastră.
Vi se pare simplu? Nu e. Vă invit să încercați. Și dacă n-am avut dreptate, treceți pe
aici și comentați.
Și în speranța că ne vom întâlni pe chat, va urez SUCCES până săptămâna viitoare, când mă pregătesc să vă povestesc despre al patrulea AS al succesului personal: AScultă (și nu mă refer doar la RadioLynx.ro).
Alexandru Ciochia
Director General

Trimite email

miercuri, 19 ianuarie 2022