Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Trei ASI ai succesului personal

Editorial:

Trei ASI ai succesului personal

În editorialul de săptămâna trecută promiteam că astăzi vom vorbi despre cum putem folosi internetul ca spațiu de antrenament pentru succesul din viața reală. Mă țin de cuvânt.

În primul rând, despre cei trei ASI:
Atenția, Simpatia, Increderea (ASI) sunt trei markeri importanți în evaluarea succesului personal.
Părerile celor din jur, fie că sunt colegi, șefi, clienți, rude sau prieteni, sunt importante pentru noi, atunci când ne evaluam nivelul de succes.
Unul dintre secretele plătite cu bani grei pe piața trainingului este faptul că există doua modele de utilizare a modului în care ceilalți ne apreciază:
1. modelul pasiv - observ părerile celorlalti și evaluez nivelul de succes pe care l-am obținut
2. modelul activ - observ părerile celorlalți, evaluez modul în care pot să influentez creșterea numărului de reacții pozitive și acționez.
Banal? Desigur. Secretul succesului stă în lucrurile simple, în detaliile cu care ne-am obișnuit atât de mult încât nici nu le mai dăm importanță. Dar, pe la unul dintre posturile de televiziune am urmărit o emisiune care punea în competiție un adult și un copil de clasa a V-a. Întrebări banale, de cultură generală, probleme simple, de logică gimnazială. Joacă de copil pentru copil. Însă ce pietre de încercare pentru adult. Așa că se pune întrebarea: Cât de bine stăpânim lucrurile simple? Dacă v-ar tenta să faceți un test, citiți în continuare.
Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, RadioLynx.ro este, dincolo de un site al unui post de radio, un spațiu de networking social și dezvoltare personală.
Ați rămâne surprinși să aflați cât de multe nume cunoscute si cat de multi oameni de succes se ascund în spatele nick-name-urilor de pe chat. Ce caută pe chat? Joaca, jocul SUCCESULUI, un joc de societate din ce în ce mai căutat.
Regulile jocului sunt simple. Intri pe
site, vezi dacă emisiunea difuzată e dintr-un domeniu care te interesează, accesezi chat-ul și iți exersezi abilitățile de a: atrage Atenția, trezi Simpatia, inspira Increderea.
Pe scurt, verificați cât de bine reușiți:
- să vă integrați ușor într-un grup nou
- să focalizați atenția celorlalți
- să puneți ordine în comunicare
- să faceți oamenii să se simtă bine în compania voastră.
Vi se pare simplu? Nu e. Vă invit să încercați. Și dacă n-am avut dreptate, treceți pe
aici și comentați.
Și în speranța că ne vom întâlni pe chat, va urez SUCCES până săptămâna viitoare, când mă pregătesc să vă povestesc despre al patrulea AS al succesului personal: AScultă (și nu mă refer doar la RadioLynx.ro).
Alexandru Ciochia
Director General

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:18:01 Ora de vară a Europei de Est