Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria vine în sprijinul tinerilor care își doresc o locuință

Pentru tinerii sub 35 de ani

Primăria vine în sprijinul tinerilor care își doresc o locuință

Primăria Oradea vine în sprijinul tinerilor sub 35 de ani aflați la început de drum, în căutarea unei locuințe.

În baza Legii nr. 15/2003 – privind sprijinirea tinerilor sub 35 de ani în vederea construirii unei locuințe proprietate personală au fost distribuite din anul 2004 și până în prezent, în limita parcelelor existente, un număr de 173 de parcele, existând tot atâtea contracte semnate în vigoare.
Potrivit informațiilor primite de la Instituția Arhitectului Șef, pe 108 din totalul celor 173 de parcele distribuite, casele sunt deja finalizate și întăbulate. Pe restul parcelelor imobilele se află în diverse faze de execuție.
Parcelele sunt situate pe Calea Clujului, în spatele lizierei forestiere – înspre Uzina de Apă, și au fiecare o suprafață de 250 mp. De precizat, că toate parcelele beneficiază de utilități: apă, canalizare și energie electrică.
Parcelele se acordă în folosință gratuită pe durata existenței construcției, prin semnarea unui contract de comodat între Administrația Imobilară Oradea și beneficiarul terenului.
Doar anul trecut s-au distribuit 65 de parcele.
În continuare, Comisia de atribuire a terenurilor urmează să mai repartizeze în jur de 130 de parcele. Acestea sunt destinate solicitanților aflați pe lista de așteptare din perioada 2004 - 2006, care întrunesc condițiile cerute, respectiv să aibă dosarul completat, să aibă vârsta până în 35 de ani, să nu dețină locuință și să nu fi deținut locuință sau teren destinat construirii unei locuințe.
Toate persoanele au fost anunțate de către Administrația Imobilară Oradea și sunt așteptate în continuare să se prezinte la ghișeul 6 din Centrul pentru Relații cu Publicul (parter Primăria Oradea) sau la Serviciul Terenuri din cadrul AIO (etaj II – Primăria Oradea).
Informații suplimentare se pot obține la telefonul 0259/408.812 – persoană de contact Cipleu Adrian.
Condițiile cerute de Primăria Oradea sunt ca beneficiarul de teren să înceapă lucrările de construire într-un an de zile, iar în 4 ani să finalizeze construcția.
Garanția care trebuie depusă de persoana care dorește o parcelă în vederea construirii unei locuințe proprietate personală și semnează contractul de comodat este de 1.000 de lei. Acești bani se restituie beneficiarului de teren, dacă în termenul maxim de 4 ani de la data primirii terenului prezintă documentele din care să reiasă că imobilul este înscris în CF, lucrările de construcție fiind deja încheiate. (Biroul de presă)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:21:45 Ora de vară a Europei de Est