Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Transparență totală în „Săptămâna de foc”

La Universitatea Agora din Oradea

Transparență totală în „Săptămâna de foc”

Săptămâna aceasta (18 - 22 martie 2013), la Universitatea Agora din Oradea vorbim despre „O săptămână de foc”, ca să-l cităm pe distinsul său rector, dl profesor univ. dr. Ioan Dzițac, săptămână în care Universitatea Agora are șanse să devină „mai bogată” cu patru conferențiari universitari (Viorina Jerdeu, Dan Bența, Laura Popoviciu și Ioan Stan ) și un Doctor Honoris Causa (dl profesor universitar emerit Grigor Moldovan).

Ieri (marți, 19 martie), spre exemplu, candidatul Dan Bența (din Cluj-Napoca) a susținut concursul pentru ocuparea postului de conferențiar universitar în mod public, în amfiteatru, în fața studenților și cadrelor didactice, cu participarea reprezentanților presei.
„În deplină transparență, noi am făcut cunoscute pe site-ul universității cele patru concursuri pe posturi didactice care vor avea loc în această săptămână, precum și un eveniment academic deosebit, acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar emerit Grigor Moldovan. Este cel mai înalt titlu onorific pe care îl poate acorda o universitate acreditată din România”, ne-a declarat dl rector, prof. univ. dr. Ioan Dzițac.
Dan Bența – un tânăr școlit la UBB, care promite mult(e)
Într-o deplină transparență, așa cum aprecia dl rector, am asistat și noi ieri la concursul la care candidatul Dan Bența (din Cluj-Napoca) și-a susținut în mod public teza printr-o prezentare PowerPoint în fața studenților, cadrelor didactice și a comisiei (alcătuite din: conf. univ. dr. Gabriela Bologa – președintele comisiei, prof. univ. dr. Grigor Moldovan, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj – Napoca, prof. univ. dr. Ștefan Nițchi, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj – Napoca, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, Universitatea Agora din Oradea – în calitate de membri).
Cu o mare mobilitate și deschidere, date de competență și experiență, de stăpânirea perfectă a limbajului și cu un calm englezesc, Dan Bența și-a prezentat „disertația” la un nivel academic, surprinzând în mod plăcut întreaga asistență, și obținând aprecieri favorabile, în direct, din partea a doi dintre membrii comisiei.
După concurs avem să aflăm cine este Dan Bența.
„Sunt Dan Bența, momentan angajat al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, deocamdată doctor din 2011, experiență în cercetare, în activitate științifică, implicare în 45 de publicații, inclusiv articole științifice, cărți, rapoarte cercetare, implicare în 13 granturi de cercetare-dezvoltare, experiență în lucrul cu adulții. Astăzi (marți –n.n.) , ați asistat la o prezentare pentru poziția de conferențiar universitar pentru disciplinele „Informatică” și „Baze de date în economie”. Am avut o prezentare cu tema „Utilizarea platformei moodle la disciplina „Baze de date în economie” pentru procesul de predare-învățare-examinare. Am prezentat experiența mea în configurarea, instalarea, utilizarea platformelor moodle, unde am experiență, atât pe parte de scriere, manuale de utilizare, cât și instalare, configurare și instruire cadre didactice pentru utilizare. Am mai configurat undeva la peste 200 de cursuri online pe moodle și am detaliat și am structurat disciplina „Baze de date în economie” pentru fiecare curs, plecând de la necesitatea bazei de date, de la modelul relațional, de la baza de date distribuite obiectuale și așa mai departe. Pentru curs și am dat și propuneri pentru laborator, cum să se desfășoare în cadrul Universității Agora această disciplină.
-De când lucrați la UBB?
-La universitatea din Cluj lucrez, ca și cadru didactic asociat, din 2007.
-Ce ați absolvit?
-Am absolvit Universitatea „Babeș-Bolyai”, specializarea Informatică economică, după care am făcut masterul Informatică economică și societatea informațională. Tot acolo am făcut și doctoratul cu teza „Managementul riscului și dezvoltare soft și managementul riscului în proiecte complexe”, sub îndrumarea dlui profesor Ștefan Nițchi”.      
Cu un asemenea conferențiar universitar, Universitatea Agora va mai câștiga o steluță, crescând, urcând încă o treaptă în ochii orădenilor și nu numai. Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Transparență totală în „Săptămâna de foc”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021