Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Marșul pentru viață”

Sâmbătă, la ora 12.00, în Piața Unirii

„Marșul pentru viață”

Miercuri, 20 martie 2013, în sala mică de ședințe a Primăriei Municipiului Oradea, un grup de șapte persoane din rândul organizatorilor au dorit să-și facă cunoscute opiniile legate de acțiunea pe care au pus-o la cale pentru sâmbătă, 23 martie 2013, la ora 12.00, în Piața Unirii din Oradea, intitulată „Marș pentru viață”.

La masa „ovală” s-au așezat: dna Miorița Săteanu – președintele Uniunii Femeilor Bihor, Alina Galea și Cornel Caba – de la Centrul Creștin „Viața Nouă”, Mihaela Vișan – de la Centrul de Consiliere „Puls”, Călin Ciuciui – Centrul Creștin „Salem”, dl Jakabfy Ladislau – reprezentantul Bisericii Reformate și Cornelia Gherle – Centrul de Consiliere „Puls”.  
Simultan cu marșul din Oradea, sâmbătă, 23 martie, vor avea loc marșuri, la aceeași oră (la ora 12.00), în alte 21 de orașe din România...
În Oradea, „Marșul pentru viață” se află la cea de-a II-a ediție.
 Scopul acestuia este afirmarea dreptului la viață al tuturor persoanelor începând din momentul concepției, a dreptului femeii la sprijin și pentru susținerea familiei, ca temelie a unei societăți prospere.
 „Marșul pentru viață” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediție se intitulează „Iubește-i pe amândoi! Asumă, ajută, adoptă!” și este o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.
Sunt așteptați la marș „toți cei care cred că dreptul la viață este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea și compasiunea față de o mamă și copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică”.
Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societății și acest dar nu trebuie să fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale.
Societatea este datoare să-i asigure FEMEII sprijinul necesar, pe plan social și politic.
În România și-au anunțat participarea la „Marșul pentru viață” 22 de orașe și patru comune din Botoșani.
În Municipiul Oradea la „Marșul pentru viață” au confirmat prezența următoarele organizații, instituții și O.N.G.-uri: Centrul Creștin „Viața Nouă”, Uniunea Femeilor Bihor Oradea, Centrul de Consiliere „Puls”, Centrul Creștin „Salem”, Biserica Mănăstirea Franciscană - Greco Catolică Oradea, Biserica Romano- Catolică Oradea, Biserica Reformată de pe lângă Piatra Craiului Oradea, Casa de Rugăciune IHOP Oradea, Fellowship of the Grove Oradea, Colegiul Biblic Est European, Liceul Teologic Greco- Catolic „Iuliu Maniu”, Liceul Penticostal „Betel”, Colegiul Tehnic „Transilvania” Oradea,
INVITĂM  la acest marș pe toți cei care cred în „darul pe care îl oferă viața”.
Organizatorii marșului au pregătit și o Petiție adresată președinților camerelor Parlamentului (dnii Crin Antonescu și Valeriu Zgonea), prim-ministrului Victor Ponta, deputaților, senatorilor și tuturor politicienilor.
La întâlnirea de miecuri de la Primăria Oradea a onorat însuși viceprimarul Ovidiu Mureșan, care a avut o intervenție consistentă: „Nu pot decât să apreciez ca benefică această acțiune. Nu este prima și în mod sigur vor urma și altele ale doamnelor de la Uniunea Femeilor Bihor. Doamna Miorița Săteanu, „acest argint viu” al Uniunii Femeilor din Bihor, ne încântă întotdeauna cu acțiuni care nu au decât darul să aducă în atenția opiniei publice, în atenția locuitorilor municipiului Oradea diferite aspecte legate de această problematică destul de complexă: Rolul femeii în societate. Dacă-mi permiteți, aș avea două considerații personale privind acest lucru: În primul rând statutul femeii în societatea românească este unul atipic. Noi ne dorim ca să reușească orice femeie, dar în același timp să fie și fiică și mamă și bunică și casnică și bonă, de toate felurile! Și în același timp să aibă și un job. În piața componențială a forței de muncă în vremurile pe care le trăim, a avea un job și, unul performant, însemnă sacrificii. Toată lumea își dorește ca femeia să fie în primul rând: mamă, fiică, bunică. Cu jobul să o lase mai în spate. Nu este așa. Și noi, dar și femeile, ora la care ne întoarcem de la jobul pe care îl avem nu este un foarte timpurie, probabil 6-7, seara. Și din cauza asta, efortul lor pentru a asigura toate aceste componente, de a fi peste tot, omniprezente, este unul deosebit pe care puțini îl apreciază. În acest contex, orice eveniment care scoate în față rolul femeii este de natură să ne bucure și să-l apreciem că în sfârșit cineva are grijă ca rolul primordial în societate să fie bine apreciat”, a susținut dl viceprimar.
„Ne rugăm ... ca România să se deștepte!”
„Mi-a plăcut foarte mult mesajul flesh mob-ului de la ora 2: „Deșteaptă-te, române!”
Trebuie să ne deșteptăm și să tragem un semnal de alarmă pentru că nu e bine ceea ce se întâmplă: să ucidem (prin avorturi) un număr mai mare de copilași decât reprezintă populația țării noastre la momentul actual. În ultimii 50 de ani, oficial s-au înregistrat 22 de milioane de avorturi”, a conchis Alina Galea. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Marșul pentru viață”.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 14:17:09 Ora de vară a Europei de Est