Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

„Doar iubirea va salva lumea!” Sf. Luigi Orione

21 Martie - Ziua Mondială a Sindromului Down

„Doar iubirea va salva lumea!” Sf. Luigi Orione

Joi, 21.03.2013, în sala de sport a Liceului „Don Orione”, Asociația Down Oradea a sărbătorit Ziua Mondială a Sindromului Down.

La activitate i-am avut ca invitați pe dna senator Rozália Biró, care a adus câte o mică surpriză participanților, dl viceprimar Ovidiu Mureșan și dna director general al ASCO, Arina Moș.
În cuvântul său de învățătură, părintele Mihai Fechetă a folosit un termometru făcând această comparație: „Așa cum termometrul ajută să măsurăm temperatura corpului pentru a constata dacă suntem sănătoși sau nu, în mod asemănător termometrul cu care putem să măsurăm dacă societatea, biserica, școala și familia sunt sănătoase sau bolnave, este iubirea și grija față de voi, dragi sărbătoriți”.
Cu această ocazie am organizat un concurs sportiv.  Acest concurs a ajuns în acest an la a VI-a ediție.
Tinerii de la Centrul de Zi „Iedera” al Asociației Down Oradea, copiii și elevii cu Sindrom Down
din familii, grădinițe și școli din Oradea și județ au sărbătorit alături de invitații noștri de la: Centrul de Zi de la AHP,  SOS Autism Bihor, DGASPC Bihor,  Asociația „Alsterdorf”, Fundația Scleroză Multiplă Bihor, Centrul de Recuperare – Bratca – Asociația Filantropia Oradea.
După o deschidere festivă, la care s-a prezentat filmul creat de Down Syndrome International cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down și o scurtă scenetă din povestea „Cenușăreasa”, prezentată de tinerii de la Centrul de Zi „Iedera”, a început concursul.
La concursul sportiv au participat 81 de sportivi cu diverse dizabilități. În derularea evenimentului și-au adus contribuția un număr de peste 64 de voluntari: studenți de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport, Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminesu”, profesori și elevi de la Liceul „Don Orione”, părinți etc.
Sponsorii evenimentului au fost: SC Temamat SRL  și SC Borbob Prod SRL.
Partenerii noștri au fost: Liceul „Don Orione” Oradea, Universitatea din Oradea  Facultatea de Geografie, Turism și Sport, Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, Mănăstirea Franciscană, Administrația Socială Comunitară Oradea -  ASCO, CUVCO - Centrul Unic de Voluntariat,  Fundația „Special Olympics România”. (Lakatos Gyongyike)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Doar iubirea va salva lumea!” Sf. Luigi Orione.

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 14:24:09 Ora standard a Europei de Est