Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Scopul meu în viață e să fac oamenii din jur fericiți”

Alexandra Popovici declară:

„Scopul meu în viață e să fac oamenii din jur fericiți”

Pe Alexandra Popovici o admir de pe când zburda cu panglica la serbări, în vechea sală de sport a Școlii Gimnaziale „Dacia” din Oradea.

O vedeam ca pe o Nadia a gimnasticii ritmice. Alexandra face gimnastică ritmică de performanță de la vârsta de 5 ani. Pe coperta revistei o veți putea admira în două ipostaze. Una din poze o prezintă pe Alexandra în timpul evoluției sale la Campionatul național de junioare și senioare, unde a obținut locul 15 la panglică. Alăturat o vedeți cu mingea.
La Alexandra sportul, gimnastica în speță, se îmbină armonios cu muzica și pictura, toate trei fiind artele în care Alexandra excelează, fiindcă le practică din pasiune.
Mai nou, ia ore de canto de la doamna Valeria Dinu Mișcuția, fiind componentă a grupul „Vivere”, un grup cunoscut și îndrăgit, titrat, cu un palmares impresionant, cuprinzând premii naționale și internaționale, dintre care cel mai strălucitor este premiul cucerit la San Remo (Italia). Pictura este un alt hobby al Alexandrei. În domeniul picturii a obținut locul I pe județ în 2012 la Olimpiada județeană de pictură.
„Nu-mi lua morții”, „Castelul gânditor”, „Lebedele”, „Mascat”, „Păunescu” sunt doar cinci dintre picturile care ne-au reținut atenția și pe care vi le vom prezenta în serial în numerele următoare ale revistei. După cum puteți remarca ușor și din aceste imagini, Alexandrei îi place teribil și să pozeze. Nici la școală nu se lasă. Dar acolo nu pozează. Acolo, Alexandra este o elevă silitoare, țintind sus, la note maxime! În acest an, eleva Colegiului Național „Emanuil Gojdu” s-a calificat pentru a doua oară la etapa națională a Olimpiadei de astronomie și astrofizică, ce va avea loc la Sinaia. Ea a participat și la Olimpiada de matematică, la etapa locală reușind să urce pe treapta a treia a podiumului, iar la județeană a obținut o mențiune. În timpul „liber”, Alexandra susține echipa de baschet a C.S.M. Oradea, căreia i-a făcut o pictură. Vorbind cu ea despre planurile de viitor, Ali se arată indecisa. Dorește să-și petreacă o bună parte a vieții, a tinereții, pe scenă, cântând și dansând. Fără a abandona, însă, pictura. „Scopul meu în viață e să fac oamenii din jur fericiți”, declară Alexandra Popovici, fotomodelul gojdist. Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:23:46 Ora de vară a Europei de Est