Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Prezentarea concursului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”

Centrul Europe Direct Agora, Oradea Nord-Vest a găzduit marți

Prezentarea concursului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”

Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Agora, Oradea Nord-Vest, a organizat marți, 26 martie 2013, în Amfiteatrul Albastru al Universității Agora Oradea prezentarea concursului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”.

La eveniment au participat din partea organizatorilor Georgiana Petcu și Carmen Praja, împreună cu invitatul lor special Ichim Vasilică, jurnalist în Oradea, actualmente la OradeaPress și Crișana. 
Gazdele au onorat evenimentul cu prezența în sală a distinsului profesor univ. dr. Adriana Manolescu – președintele Senatului Universității Agora, dna decan Gabriela Bologa și dna Alina Angela Manolescu - directorul Centrului Europe Direct Agora, Oradea Nord-Vest.
În sală au mai fost prezenți alți jurnaliști orădeni și viitori jurnaliști, doctoranzi și masteranzi de la Universitatea Agora și Universitatea din Oradea, direct interesați de eveniment.
Concursul „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” se desfășoară în cadrul celei de-a IV-a ediții a programului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre, program care se derulează în perioada februarie – septembrie 2013.
La concurs sunt invitați să participe studenți, masteranzi și doctoranzi la facultățile de jurnalism, comunicare și relații publice. „Aceștia sunt invitați să realizeze materiale de presă pe teme europene de actualitate, în format video, audio sau pentru canale media online, și să le înscrie în competiție până la data de 10 mai 2013”.
„Ne bucurăm, așadar, să fim astăzi (marți - n.n.) aici și am dori să avem o discuție liberă cu voi dincolo de prezentarea detaliilor tehnice ale concursului. Să stăm un pic de vorbă și să ne spuneți dacă vi se pare interesant concursul, dacă vreți să realizați materiale de presă, dacă veți fi viitori jurnaliști sau oameni de comunicare, cine știe.
Este un program, așadar, prin care Reprezentanța Comisiei Europene în România vă invită să realizați materiale de presă pe teme europene în format video, audio sau pentru canale media online. Suntem la a IV-a ediție. Am pornit în București cu un program pilot... Anul acesta, am ajuns să cooptăm în program 26 de universități din toată țara. Ne bucurăm să fim și în Oradea. De-aici vom pleca la Arad, Timișoara, Craiova, mai avem câteva prezentări în București și terminăm cu campania asta de promovare”, a spus Georgiana Petcu, în deschiderea evenimentului.
În cadrul prezentării în PowerPoint, Georgiana a adus în atenția celor interesați informații utile legate de cea de-a IV-a ediție a programului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre: scop, teme prioritare de comunicare ale UE pentru acest an (Promovarea relansării economice, Negocieri privind noul buget al UE, Rolul Europei în lume, Reforma politicii agricole comune și de dezvoltare rurală, Anul european al cetățenilor). Trebuie știut faptul că tema aleasă trebuie să aibă o relevanță europeană.
Referitor la concurs, au fost subliniate beneficiile câștigătorilor, dar și ale tuturor studenților care se implică în program, precum și etapele (fazele): 1.Întâlnirea de prezentare a programului (până în 8 aprilie) 2. Materialele realizate pentru concurs trebuie trimise pentru înscriere (până în 10 mai 2013, data limită); selectarea și anunțarea materialelor câștigătoare (14 iunie); organizarea festivității de premiere și a vizitei la Bruxelles (septembrie 2013).
În timpul discuțiilor, aveam să descoperim că în sală, printre marii anonimi, erau și două dintre câștigătoarele de anul trecut ale concursului (chiar deținătoarele premiului I – în foto). Jurnalistul invitat a fost provocat să povestească despre munca în redacție, cum se fac materialele de presă...
Am înțeles de la dl Vasilică Ichim că pentru a profesa ca jurnalist trebuie să ai, în primul rând, „o doză mare de curaj, pentru că lucrurile nu vin de la sine, nu-ți pică așa... Asta în primul rând. În al doilea rând, trebuie să găsești o formă pe care s-o dai materialului. În sensul că poți identifica foarte multe forme...”
Apropo de teme și subiecte, intervenind în discuție, Carmen Praja avea să aprecieze faptul că „sunt foarte puțini jurnaliști care scriu pe teme europene. Pe noi, cumva ne doare pentru că oamenii nu sunt informați, cetățenii nu sunt informați, apropo de anul acesta care este „Anul european al cetățenilor”. Și de-aici o grămadă de probleme. Din contră, pot să fie dezinformați”, ține să sublinieze Carmen Praja.
Stimați cititori, dacă vă interesează subiectul și doriți să aflați mai multe
informații despre concursul „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”, intrați pe pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene în România: http://ec.europa.eu/romania/focus/07032013_lansarea_celei_de-a_patra_editii_a_programului_europa_jurnalistilor_din_amfiteatre_ro.htm
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prezentarea concursului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021