Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Turnul Primăriei a fost atracția turistică nr. 1

Și în aceste zile ploioase

Turnul Primăriei a fost atracția turistică nr. 1

Elevii de la unitățile de învățământ din Bihor, dar și din alte județe învecinate au continuat să viziteze și ieri (joi, 4 aprilie 2013) Turnul Primăriei Oradea în cadrul programul școlar „Să știi mai multe, să fii mai bun”, program care a demarat în 1 aprilie 2013 și se încheie astăzi, 5 aprilie.

Deși vremea a fost ploioasă, peste 280 de tineri au urcat ieri cele 250 de trepte ale Turnului Primăriei pentru a putea admira priveliștea orașului văzut de sus, de la peste 50 de m înălțime.
Elevii au venit de la mai multe unități de învățământ: clasa I C  - condusă de profesoara Florica Hava de la Școala Gimnazială Dacia, Liceul Betel din Oradea, Liceul Greco – Catolic, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Școala Dimitrie Cantemir, Școala Nicolae Bălcescu, Școala Andrei Mureșanu din județul Sălaj, Școala din Diosig (jud Bihor), Liceul din Săcuieni (jud. Bihor).
Copiii au fost întâmpinați de coordonatoarea activităților din Turn, dna Camelia Matei din partea Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor. Aceasta a înmânat fiecărui vizitator un pliant cu informații despre turn, dar și un semn de carte cu imaginea Turnului Primăriei.
Elevii și-au putut achiziționa apoi, diverse suveniruri cu imaginea Turnului Primăriei Oradea: magneți de frigider, oglinzi de buzunar, insigne, căni, tablouri, tricouri, ceasuri de perete, broșuri cu obiectivele turistice ale orașului și județului Bihor, CD cu monografia orașului, ilustrate sub formă de vederi, dar și broșe, brățări, suporturi din plută pentru pahare sau agățătoare pentru telefonul mobil.
După coborârea din turn, criticul de artă Ramona Novicov le-a vorbit copiilor despre patrimoniul orașului nostru, despre restaurarea Turnului Primăriei și intrarea lui în circuitul turistic, dar și despre „doctorii de clădiri - acei pricepuți restauratori care redau clădirilor monument istoric frumusețea de altădată”.  
Totodată, elevii au oprit și la sediul Poliției Locale Oradea din curtea Primăriei, unde un agent de poliție le-a vorbit despre activitatea polițiștilor și le-a stat la dispoziție pentru întrebări. Cei mici au putut urca într-o mașină de poliție adevărată, pusă la dispoziția lor de Poliția Locală.
Toate aceste activități educative s-au realizat prin grija Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, care în calitate de administrator al obiectivului turistic Turnul Primăriei Oradea, a pregătit aceste activități în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor. (Biroul de presă)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:14:29 Ora de vară a Europei de Est