Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Campania „Locul deșeurilor nu este în casă!” la final

Premianții campaniei

Campania „Locul deșeurilor nu este în casă!” la final

Azi, 8 aprilie 2013, a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea premierea participanților voluntari la campania „Locul deșeurilor nu este în casă, trimite-le la plimbare!” dar și a câștigătorilor care au participat la tombola cu premii.

Campania a fost organizată sâmbătă, 6 aprilie în nouă puncte de colectare din oraș, de către Primăria Oradea,  SC Bene International SRL și Asociația ROREC.
În deschiderea evenimentului, reprezentantul ROREC, dl. Ionel Hornea a spus: „Mulțumesc Primăriei Oradea pentru sprijinul acordat, mulțumesc voluntarilor care și-au desfățurat activitatea în cele nouă puncte de colectare și nu în ultimul rând, cetățenilor Oradiei pentru spiritul civic de care au dat dovadă și în această campanie. Astfel, la final, am reușit să strângem cca 8 tone de aparate electrice și electrocasnice vechi sau uzate și am înregistrat 50 de apeluri telefonice pentru preluări de la domiciliu. Toate aceste deșeuri vor lua drumul reciclării”.
Fiecare persoană care a depus la unul din cele 9 puncte de colectare a DEE un bun electric sau electronic uzat a completat la predare, un talon de tombolă cu numele și prenumele său.
Cei prezenți azi la festivitatea de premiere din sala mare a Primăriei Oradea au extras din urna cu taloane, câștigătorii premiilor electrocasnice.
Această acțiune a avut loc și cu participarea voluntară a elevilor de la Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea, dar și a mai multor studenți de la Universitatea Oradea.
După premierea voluntarilor și acordarea diplomelor, a urmat acordarea premiilor de Asociația ROREC. Premiile au constat în: 5  mașini de găurit, 2 frigidere, 3 aspiratoare, 5 cuptoare cu microunde, 10 mixere și 5 fier de călcat, dar și în acordarea unor bonuri valorice la cumpărarea unor aparate de mari dimensiuni (frigidere, mașini de spălat).
Câștigătorii își vor putea ridica premiile începând mâine, 9 aprilie de la sediul S.C. Bene International S.R.L., str. Clujului nr. 58/A pe baxa cărții de identitate și a cuponului de participare.
Lista cu persoanele câțtigătoare:
10 mixere: Liberț Cosmin, Kovacs Peter, Cheregi Călin, Pițurcă Virgil Ovidiu, Perei Ladislau, Sima Marius, Csapo Csaba, Tașcău Rodica, Gâdei Carmen și Furtos Margit
5 fier de călcat: Szabo Terezia, Lakatos Klara, Mendlian Ianos,  Cserei Tiberiu și Van Izabeles
5 mașini de găurit: Toth Iozef, Cormoș Magdalena, Simen Marius, Toth Cristian și Habinyak Szilard
5 cuptoare cu microunde: Goth Alfred, Târb Sorin, Lăzău Florina, Bacsi Aniko și Marinău Marcel
3 aspiratoare: Crăciun Mircea, Marinău Ion și Marineaș Bogdan
2 frigidere: Szopas Rita și Hoțopan Gheorghe.
(Biroul de presă)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:11:00 Ora de vară a Europei de Est