Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

ªi la Biblioteca Judeþeanã „Gheorghe ªincai” am avut o sãptãmânã ,,altfel”

În perioada 1- 5 aprilie

ªi la Biblioteca Judeþeanã „Gheorghe ªincai” am avut o sãptãmânã ,,altfel”

Biblioteca, în cele cinci zile ale începutului de aprilie a fost gazda a peste 2.000 de vizitatori din grãdiniþe, ºcoli gimnaziale ºi licee în cadrul programului naþional ,,ªcoala altfel”, oferind posibilitatea participãrii la activitãþile organizate cu acest scop: vizionãri, audiþii, jocuri didactice, lecþii de istoria cãrþii, lecþii de biblioteconomie, constând în informaþii privind procesul de dezvoltare ºi completare a colecþiilor, achiziþia de carte, recondiþionarea ºi conservarea documentelor, aranjarea documentelor pe raft, mijloacele de informare (cataloage tradiþionale ºi on-line), modalitãþile de înscriere pentru obþinerea permisului de intrare, promovarea cãrþii.

O parte din aceste activitãþi au fost incluse în convenþia de colaborare cu Asociaþia „Zibo” din Satu Mare, care îºi propune antrenarea copiilor în acþiuni care sã-i determine la studiu prin lectura directã fãrã calculator ºi televizor, activitatea de încondeiere de ouã pentru 226 de preºcolari ºi ºcolari înscriºi la concursul „Încondeiaºul”, în parteneriat cu Asociaþia „Kids Heaven” din Iaºi ºi activitãþi specifice „Zilei mondiale a cãrþii pentru copii”.
Prezentãm programul Secþiei pentru copii ºi tineret în perioada 1 - 5 aprilie 2013:
LUNI
ora 9.00 - Liceul de Artã, prof. Mihaela Gal ºi Oprea Ioana
ora 9.30 - ªcoala Gimnazialã „Oltea Doamna”, prof. Foltuþiu Rodica ºi Romelia Cearnãu - program special „Eminescu”
ora 9.45 - Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, clasa a VI-a, prof. Laslãu Diana ºi clasa a XI-a, prof. Lazãr Laura
ora 10.00 - ªcoala Gimnazialã „Nicolae Bãlcescu”, prof. Vancea Simona
ora 10.30 - Grãdiniþa „Þara Piticilor”, prof. Bodea Floare, grupa micã - mijlocie
ora 10.45 - Colegiul Naþional „Emanuil Gojdu”, clasa a VIII-a, prof. Vulpe Delia
ora 11.00 - Grãdiniþa Nr. 23, prof. Miklo Iuliana
ora 12.00 - Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu, clasa a V-a, prof. Boroº Melinda
ora 16.30 - ªcoala Gimnazialã din Sârbi.
MARÞI
ora 9.00 – Colegiul Tehnic „Andrei ªaguna”, clasa a IX-a, prof. Holhoº Felicia
ora 9.00 - Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, clasa a VIII-a, prof. Kele Daniela
ora 9.00 - Liceul „Don Orione”, clasa a II-a prof. Pãscar Iohanna ºi pãrinte Mihai Fechetã
ora 9.00 - Liceul Teoretic German „Fr. Schiller”, clasa a III-a ºi a IV-a, prof. Imre Ramona
ora 9.30 - ªcoala Gimnazialã „Ion Bogdan”, prof. Zaha Paula
ora 10.00 - ªcoala Gimnazialã „Nicolae Bãlcescu”, prof. Aldea Ioana
ora 10.30 - Grãdiniþa Nr. 56, prof. Delia Ardelean
ora 11.00 - Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, clasa pregãtitoare, prof. Popa Florin
ora 11.00 – Liceul Tehnologic Vocaþional Sanitar „Vasile Voiculescu”, clasa a XI-a B, prof. Gug Georgeta
ora 11.00 - Liceul Tehnologic Vocaþional Sanitar „Vasile Voiculescu”, clasa a VIII-a B, prof. Demian Gheorghina
ora 11.00 - Grãdiniþa Nr. 31, prof. Lidia Petrica
ora 12.00 - Liceul „Henri Coandã”, clasa IX-a, prof. Mascaº Maria
ora 12.30 - Colegiul Naþional ,,Iosif Vulcan'', clasa a II-a B, prof. Rodica Panti
ora 13.00 - Liceul de Artã, clasa a X-a, prof. Nagy Viola ºi Lupºe Anita
MIERCURI
ora 9.00 - Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, clasa a IX-a A, prof. Popovici Mihaela
ora 9.00 - ªcoala Gimnazialã „Nicolae Bãlcescu”, prof. Nan Domnica
ora 10.00 – Grãdiniþa Nr. 27, grupa mijlocie A ,,Iris'', prof. Ioana Livia Mihuþ, Mate Alina
ora 10.30 – Grãdiniþa „Ciufulici”, grupa mare ºi mijlocie, prof. Murãºan Florescu Daniela, Alb Florina, Pustai Loredana ºi Meszaros Brigitta, Pricop Antonia
ora 10.30 - Colegiul Naþional ,,Mihai Eminescu'', clasa a X-a H, prof. Cuc Ioan
ora 11.00 – Colegiul Economic „Partenie Cosma”, clasa a IX-a, prof. Morariu Dorina
ora 11.00 - Liceul „Henri Coandã”, clasa IX-a, prof. Mascaº Maria
ora 11.00 - Grãdiniþa Nr. 30 – „Mugurel”, grupa mijlocie „Fluturaº”, prof. Demian Mariana ºi Raita Dorina, grupa micã E „Mãmãruþele”, prof. Popa Ramona ºi Bodiº Ioana
ora 11.30 - Colegiul Naþional „Emanuil Gojdu”, clasa a VI-a B, prof. Chiº Nicoleta
ora 12.00 - ªcoala Gimnazialã „Szacsvay Imre”, clasele a VII-a A, B, C, prof. Mihalache Anca, Suciu Otilia, Soos Gizella ºi Soos Sandor
ora 13.00 - Liceul de Artã, clasa a VI-a C, prof. Schnaider Arnold
ora 13.00 – ªcoala Gimnazialã Nr. 16, clasa a VI-a B, prof. Torjoc Narcizia ºi Budureanu Tatiana
JOI
ora 9.00 - Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”', clasa pregãtitoare,  prof.   Lucaci Mariana ºi Monica Gaspar
ora 9.30 - Colegiul Naþional „Emanuil Gojdu”, clasa a IX-a D, prof. Chirilã Viorel
ora 10.00 - Liceul Teologic Greco- Catolic „Iuliu Maniu”, clasa a VI-a A ºi a VIII-a B, prof. Adrian Podar ºi Cãlin Sabãu
ora 10.30 - ªcoala Gimnazialã Sãcãdat, clasa pregãtitoare, clasa I-a A, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, prof. Bere Florica, prof. Bireº Ramona, Negrãu Adriana,  Sotoc Simona, Bere Leontin,  Benea Georgeta
ora 10.30 - ªcoala Gimnazialã Nr. 1 Aºtileu, clasa a VI-a B, prof. Blaga Florina Nicoleta
ora 11.00 - Grãdiniþa Nr. 28, grupa mijlocie A ºi B, prof. Dume Florentina ºi Popa Ana
ora 11.30 - ªcoala Gimnazialã Aleºd, clasa a V-a, prof. Rãdulescu Diana
ora 11.30 - Liceul Teoretic „Ady Endre”, clasa a X-a E, prof. Bente Adela ºi Fazekas Csilla
ora 12.00 – Grãdiniþa „Aleodor”, prof. Dumea Ancuþa, Ramona Bogdan
ora 13.30 - ªcoala Gimnazialã Nr. 2 Sãbolciu, clasa a VI-a, prof. Popa Florina ºi Baciu Crina
ora 15.00 - ªcoala Gimnazialã „Miron Pompiliu” ªtei, clasa a III-a B, prof. Ferecean Adriana
ora 16.00 - ªcoala Gimnazialã Piºcolþ, clasa a VIII-a A ºi B, prof. Mateº Monica, Uifaluºi Alina, Fodor Maria 
VINERI
ora 8.00 - Colegiul Economic „Partenie Cosma”, clasa a IX-a ºi a XII-a, prof. Bogdan Ramona, Cotuna Claudia, Torj Florina, Megheºan Camelia - activitate în amfiteatru
ora 9.00 - ªcoala Gimnazialã” „Dacia”, clasa pregãtitoare A, prof. Ciorba Amalia
ora 10.00 - ªcoala Gimnazialã „Dacia”, clasa pregãtitoare, prof. Luþaº Alexandra
ora 10.30 - Grãdiniþa „Academia Winnie”, grupa „Zumzãrel”, „Tweety”, „Mickey”, prof. Dascãl Alina, Pozsar Meli, Dogaru Paula, Hoduþ Alina, Hanuza Lavinia, Alb Petra, Ciotea Anca, Ciordaº Teodora, Dorner Greta
ora 11.00 - ªcoala Gimnazialã Nr. 1 Chijic, structura ªcoala Gimnazialã Nr. 2 Bucuroaia, clasele I-VIII, dir. prof. Ungur Maria, prof. Þãrtea Ioana, Bochiº Liviu, Leº Alexandra ºi Þãrtea Adriana
ora 11.30 - ªcoala Gimnazialã „Nicolae Bãlcescu”, clasa a V-a, prof. Toma Florina
ora 12.00 - Colegiul Naþional „Emanuil Gojdu”, clasa a VI-a C, prof. Viliga Delia
ora 12.00 - ªcoala Gimnazialã Nr. 1 Brusturi, dir. adj. Bârlãu Liviu ºi prof. Antal Valentina
ora 12.30 - Liceul Teologic Greco- Catolic „Iuliu Maniu”, clasa pregãtitoare A Step By Step, prof. Dacin Ioana ºi Pintea Flavia. (Mariana Barna)
P.S. Pentru mai multe poze, accesaþi Galeria foto: ªi la Biblioteca Judeþeanã „Gheorghe ªincai” am avut o sãptãmânã ,,altfel”.

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 02:39:35 Ora de vară a Europei de Est