Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

S-a dat undă verde pentru construcția Parcării Independenței

Ieri, la Primăria Oradea

S-a dat undă verde pentru construcția Parcării Independenței

Ieri, 12 aprilie 2013, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, dna Lucia Varga, a susținut o conferință de presă, împreună cu primarul Ilie Bolojan, în cadrul căreia a anunțat că ministerul a alocat suma de 1,5 milioane euro pentru continuarea și finalizarea investiției de amenajare a malului Crișului Repede pe tronsonul dintre Sinagogă și podul din centru.

Conform spuselor ministrului delegat, alocarea sumei vine în întâmpinarea eforturilor depuse de către Primăria Oradea pentru finalizarea investiției începute.
Totodată, primarul Ilie Bolojan a anunțat că luni, 15 aprilie, la sediul Administrației Domeniului Public va avea loc deschiderea de oferte organizate pentru realizarea parcării subterane din Piața Independenței, urmând ca în cazul în care nu vor exista contestații execuția lucrării propriu-zise să înceapă în decurs de două luni.
„Până la finele anului 2014, respectiv începutul anului 2015, ne dorim să finalizăm lucrările de amenajare a malului Crișului Repede, lucrările de construire a parcării și totodată, cele care privesc reabilitarea Sinagogii Zion. Toate acestea vor reprezenta un important pas în reabilitarea zonei centrale”, a spus primarul Ilie Bolojan.
În numele administrației locale, primarul Ilie Bolojan a semnat anul trecut în luna februarie un protocol de colaborare cu S.C. RCS&RDS S.A. și cu Administrația Bazinală „Ape Crișuri”, care avea ca obiect executarea proiectelor privind construcția unei parcări subterane, pe str. Independenței și reabilitarea concomitentă a malului stâng al Crișului Repede, pe sectorul cuprins între pasarela pietonală (aflată în vecinătatea Facultății de Medicină și Farmacie) și Podul Central.
Conform protocolului, Administrația Bazinală „Ape Crișuri” a demarat prima etapă a lucrărilor prin asigurarea unei căi de acces spre malul stâng al Crișului Repede, prin intermediul unei rampe executate în parcarea existentă de pe str. Independenței. Totodată, Administrația Bazinală va amenaja malul stâng al Crișului pe tronsoanele: în amonte de podul central și până la limita spațiului de parcare existent în str. Independenței, dar și în aval de pasarela pietonală (aflată în vecinătatea Facultății de Medicină și Farmacie) - până la limita spațiului de parcare existent în str. Independenței.
În urma acestor lucrări, Primăria Oradea va realiza cea de-a doua etapă a lucrărilor, care vor consta în executarea parcării și în amenajarea malului stâng al Crișului Repede - pe tronsonul limitrof spațiului de parcare existent în str. Independenței, în conformitate cu proiectul executat în aval și amonte de parcare de către Administrația Bazinală „Ape Crișuri”.
Valoarea estimată a contrucției parcării subterane este de 26 milioane lei (fără TVA), iar suprafața ocupată de parking va avea aproape 4.400 mp, cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri de parcare. Deasupra parcării se va amenaja o piață, cu trepte care coboară spre Criș. (Biroul de presă)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: S-a dat undă verde pentru construcția Parcării Independenței.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:26:01 Ora de vară a Europei de Est