Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Regulamentul creșelor, în dezbatere publică

Miercuri, în sala mare a Primăriei

Regulamentul creșelor, în dezbatere publică

Miercuri (10 aprilie 2013), în sala mare a Primăriei Oradea a avut loc dezbaterea publică a Regulamentului de organizare și funcționare al Centrului de îngrijire și educație timpurie.

Dezbaterile au fost conduse de directorul general al ASCO, dna Arina Moș, avându-l ca invitat pe viceprimarul Ovidiu Mureșan.
În deschiderea manifestării directorul general, doamna Arina Moș, a salutat participanții și a mulțumit dlui viceprimar Ovidiu Mureșan, consilierului local Sebastian Lascu și colegelor, coordonatoare de creșe pentru participare.
„Știți foarte bine că au intrat în vigoare normele metodologice de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară; hotărâre care ne obligă ca începând cu anul școlar 2013-2014, să avem diferite modificări, diferite noutăți, la care mă voi referi în continuare. Și anume: includerea în sistemul național de educație a creșelor, perioada de înscrire a copiilor în creșă și modalitatea de calcul a contribuției părinților”.
În continuare, doamna director s-a oprit la înscrierea copiilor în creșă pentru anul școlar 2013-2014, „înscrierea se va face în perioada iunie. Deci, toată perioada iunie (30 de zile), părinții vor veni spre registratura ASCO să își depună dosarele pentru înscriere...”
Actele necesare sunt: cererea de înscriere, copie de pe certificatul de naștere al copilului, copie de pe actele de  
 identitate ale părinților, certificatele de naștere ale fraților minori și după caz, copie a hotărârii /sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției; adeverință de venituri pentru fiecare dintre părinți (cu venitul brut al părintelui pe ultimele 6 luni, anterioare înscrierii; adeverință de la locul de muncă al părintelui care se află în concediu pentru creșterea copilului, în care se va specifica data încetării suspendării contractului de muncă; adeverință de la unitatea de învățământ frecventată de mamă, la forma de zi (dacă e cazul); sentință de divorț/copie  certificat de deces (unde este cazul); dosar plic.
Au fost prezentate apoi cele opt criterii de departajare a copiilor la înscriere;
în Oradea sunt 13 creșe cu 517 locuri autorizate. Regulamentul se poate vizualiza pe site-ul ASCO sau pe site-ul Primăriei Oradea.
„Ne-am propus an de an să scurtăm acea listă de așteptare...”
În cuvântul său, dl viceprimar Ovidiu Mureșan a felicitat conducerea ASCO. „Vreau să felicit conducerea ASCO pentru modul profesionist în care a gândit acest regulament și pentru timpul record în care l-au realizat. Evident că–l vom trece și printr-o hotărâre de consiliu local, dar până acolo suntem foarte interesați de feedback-ul beneficiarilor. Este locul și momentul să aducem eventuale îmbunătățiri... Ne-am propus an de an să scurtăm acea listă de așteptare. Suntem acum în fața unui proces nou, vorbind de înscriere în perioada de 30 de zile, în luna iunie. Estimăm că vom suplimenta cele 517 locuri deja autorizate cu încă 100 de locuri în anul 2013 (60 la Creșa Nr. 1, în Piața 1 Decembrie și 40 până la 60 de locuri la parterul blocului de pe Dacia, colț cu Decebal)”, a precizat dl viceprimar.
În cadrul discuțiilor care au urmat cele mai multe propuneri au venit din partea reprezentantul Fundației Ruhama, doamna Tina Daragiu, care a vorbit în cunoștință de cauză, întrucât fundația are o creșă în comuna Þețchea. (Ovidiu DAN)

Trimite email

marţi, 11 mai 2021