Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sunt primii în județul Bihor!

Cu ei ne mândrim…la Avram Iancu

Sunt primii în județul Bihor!

Motto: „Un om fusese o frunză și numai om cu om Au izbutit să crească și să se facă pom…”

Sunt, în special la țară, așezări omenești ce păstrează cu sfințenie rituri ale vechilor civilizații românești, ritualuri pline de lumina solară a unei demnități simple și binecuvântate. Ajuns aici, ești surprins, surprins și chiar emoționat dacă ești mai sensibil la formele de conviețuire a oamenilor, de a vedea cum, indiferent de etnia căreia îi aparțin, nimeni nu trece unul pe lângă celălalt fără a-și da „Bună ziua!” E un obicei ce aduce de bună seamă înseninare în sufletele prea întunecate... Oamenii simpli și înțelepți au învățat de-a lungul veacurilor că doar muncind și coviețuind împreună în bună înțelegere, respect și omenie, vor putea să-și asigure permanența și șansa unui viitor mai bun.
„Diversitatea este o șansă în plus pentru viitor”
Încă de mici, copiii sunt învățați să fie toleranți, capabili să-și accepte semenul cu bune și rele, fără a judeca sau marginaliza... Una din acțiunile menite să ducă mai departe ideea de unitate este și concursul „Diversitatea-o șansă în plus pentru viitor.”
Etapa județeană a acestui concurs s-a desfășurat în acest an la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Oradea, vineri, 5 aprilie 2013.
Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Plecăm la Bacău!
Grupul folcloric „Adevărații prieteni” al Școlii Gimnaziale nr.1 din localitatea Avram Iancu a participat alături de alte școli din județ la cele două probe ale concursului, teoretică și practică, și, spre marea noastră bucurie și satisfacție, au reușit să ocupe locul I, urmând ca în luna mai să reprezinte școala noastră și județul în confruntarea pe țară, undeva în Bacău...
Cu toate că față de anul trecut au apărut modificări în componența grupului, a trebuit modificat conținutul probei practice, iar timpul de pregătire a fost mult prea scurt, dna învățătoare Șule Nicoleta a reușit să facă adevărate „minuni”, insuflându-le copiilor ambiție, dorința de a se autodepăși, a reușit să „sudeze” o echipă competitivă din care fac parte: Hulber Tania, Vinter Gianina, Cuciula Lucia, eleve din cls. a IV-a, Vinter Gabriel, cls. a VII-a și Guti Cornel, cls. a VI-a, Școala Gimnazială nr.2 Tămașda.
Le mulțumim din suflet tuturor: copiilor pentru dăruirea de care au dat dovadă, doamnei învățătoare pentru neodihnă și bucuria cu care i-a pregătit și nu în ultimul rând, părinților pentru implicarea în achiziționarea costumelor și susținerea morală, doamnei director, prof. Marți Teodora care a asigurat transportul copiilor la concurs.
Sperăm ca și la etapa pe țară să ne reprezinte la fel de bine și le dorim din suflet să se întoarcă laureați...
Învățătoare Cotro Ana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sunt primii în județul Bihor!

Trimite email
miercuri, 23 aprilie 2025, 02:24:05 Ora de vară a Europei de Est