Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sunt primii în județul Bihor!

Cu ei ne mândrim…la Avram Iancu

Sunt primii în județul Bihor!

Motto: „Un om fusese o frunză și numai om cu om Au izbutit să crească și să se facă pom…”

Sunt, în special la țară, așezări omenești ce păstrează cu sfințenie rituri ale vechilor civilizații românești, ritualuri pline de lumina solară a unei demnități simple și binecuvântate. Ajuns aici, ești surprins, surprins și chiar emoționat dacă ești mai sensibil la formele de conviețuire a oamenilor, de a vedea cum, indiferent de etnia căreia îi aparțin, nimeni nu trece unul pe lângă celălalt fără a-și da „Bună ziua!” E un obicei ce aduce de bună seamă înseninare în sufletele prea întunecate... Oamenii simpli și înțelepți au învățat de-a lungul veacurilor că doar muncind și coviețuind împreună în bună înțelegere, respect și omenie, vor putea să-și asigure permanența și șansa unui viitor mai bun.
„Diversitatea este o șansă în plus pentru viitor”
Încă de mici, copiii sunt învățați să fie toleranți, capabili să-și accepte semenul cu bune și rele, fără a judeca sau marginaliza... Una din acțiunile menite să ducă mai departe ideea de unitate este și concursul „Diversitatea-o șansă în plus pentru viitor.”
Etapa județeană a acestui concurs s-a desfășurat în acest an la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Oradea, vineri, 5 aprilie 2013.
Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Plecăm la Bacău!
Grupul folcloric „Adevărații prieteni” al Școlii Gimnaziale nr.1 din localitatea Avram Iancu a participat alături de alte școli din județ la cele două probe ale concursului, teoretică și practică, și, spre marea noastră bucurie și satisfacție, au reușit să ocupe locul I, urmând ca în luna mai să reprezinte școala noastră și județul în confruntarea pe țară, undeva în Bacău...
Cu toate că față de anul trecut au apărut modificări în componența grupului, a trebuit modificat conținutul probei practice, iar timpul de pregătire a fost mult prea scurt, dna învățătoare Șule Nicoleta a reușit să facă adevărate „minuni”, insuflându-le copiilor ambiție, dorința de a se autodepăși, a reușit să „sudeze” o echipă competitivă din care fac parte: Hulber Tania, Vinter Gianina, Cuciula Lucia, eleve din cls. a IV-a, Vinter Gabriel, cls. a VII-a și Guti Cornel, cls. a VI-a, Școala Gimnazială nr.2 Tămașda.
Le mulțumim din suflet tuturor: copiilor pentru dăruirea de care au dat dovadă, doamnei învățătoare pentru neodihnă și bucuria cu care i-a pregătit și nu în ultimul rând, părinților pentru implicarea în achiziționarea costumelor și susținerea morală, doamnei director, prof. Marți Teodora care a asigurat transportul copiilor la concurs.
Sperăm ca și la etapa pe țară să ne reprezinte la fel de bine și le dorim din suflet să se întoarcă laureați...
Învățătoare Cotro Ana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sunt primii în județul Bihor!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019