Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 104 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 104 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu dubla lansare de carte de la sala de conferințe a Bibliotecii universitare, eveniment consumat joi, 11 aprilie 2013.

În pagina a II-a, partenerii noștri de la Eurovacanța ne propun Festivalul Sporturilor Montane „Parângul Mare”, în 2-4 august 2013.Vineri dna ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, dna Lucia Varga, a dat undă verde pentru construcția Parcării Independenței. Miercuri, la sala mare a Primăriei Oradea, a avut loc dezbaterea publică a Regulamentului creșelor. În pagina de Internet, distinsul profesor univ. dr. Ioan Dzițac ne spune răspicat: „China investește puternic în IT”. În pagina de Noutăți de la Inspectoratul Școlar, am publicat subiectele abordate de inspectorul școlar general, dl prof. Daniel Negrean și inspectorul școlar de specialitate, prof. Florin Nicoară, la conferința de presă de miercuri. Se spune că la simulare, punctele tari și punctele slabe au fost prezența și rezultatele. În rubrica sa juridică, dl notar Gârba Cornel ne vorbește despre Regimul matrimonial al comunității legale de bunuri. Alături, dl inspector școlar de specialitate, Florian Mieluț, ne prezintă rezultatele de excepție obținute de olimpicii bihoreni la Olimpiada interdisciplinară tehnică, la Tehnologii, mai puțin la Fabricarea produselor din lemn, olimpiadă pe care am găzduit-o, ca la carte, dar fără rezultate pe tabela de marcaj! În paginile din mijlocul revistei am publicat fotoreportajul realizat la plantările care au avut loc luni, 1 aprilie în pădurea de la Hidișel (un fotoreportaj cu 13 poze, din care 3 color). La Grădinița Nr. 45 – „Ion Creangă” și la Lic. T. „Lucian Blaga” a avut loc „Călătorie în lumea cărților”, după cum aflăm din articolul semnat de doamna profesor Otilia Filip. În perioada 1-5 aprilie 2013, la „Goga” Marghita a fost altfel, după cum ne scrie dl prof. Cristian Bota, iar la Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, a avul loc Balul Majoratului, articol semnat de prof. Alina Capota. Doamnele educatoare Floare Bernad și Voichița Portelechi le-au prezentat prichindeilor din grupa mijlocie A Povestea Oradiei. În rubrica sa „Cu noi este Dumnezeu”, Alexandra ne furnizează versurile cântecului „O, Domnul meu!” În pagina Concurs județean, am publicat un fotoreportaj realizat de directoarele grădinițelor Trei Ursuleți, Mihaela Iluța și Mihaela Bistran, la concursul județean „Pădurea – Planeta Ursuleților”. În săptămâna binecuvântată, două clase de elevi de la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea (a IV-a C și a III-a A) au fost patru zile în mândra și dulcea Moldovă a Marelui Ștefan și a lui Nică. Economiștii orădeni însoțiți de prof. Liliana Bălan au fost în vizită la Connetronics. Sunt de-a dreptul „incendiare” opiniile economiștilor, exprimate la cald, cu sinceritate! La Papetăria MONA, bătălia se dă pe stickerele decorative.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale numărului 104 al revistei „OviDan”, apărut marți, 16 aprilie 2013 (cuprinzând un număr de 58 de poze). Moise-Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:12:35 Ora de vară a Europei de Est