Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cum e să zbori mereu și să fii mereu la înălțime?

Ioana Dzițac (la interviu)

Cum e să zbori mereu și să fii mereu la înălțime?

-Ioana, ce mai scrie în jurnalul tău (de bord)? Cum e să zbori mereu și să fii mereu la înălțime?

-Cred că m-am prins. Faceți aluzie și trimitere la articolul meu de pe ovidan.ro (Jurnalul meu de bord – Spre înălțimi împreună).
Fiind foarte ocupată, nu m-am mai implicat în activități și pe urmă, mi-a lipsit mult „pilotul”. Eu fac echipă bună, după cum știți, cu doamna profesor Dorina Szatmari, care a fost, de asemenea, foarte ocupată, spre regretul meu.
-Lansează-i o provocare. Oricât ar fi de ocupată, nu concep să te refuze!
-Sincer, mi-ar fi plăcut să realizez ceva alături de doamna profesor Szatmari și în acest an, mai ales ca sunt în clasa a VIII-a și părăsesc în acest an „Bălcescu”! Îmi doream să ne luăm rămas bun cu o nouă activitate de succes!
-Și-atunci, treci totul la capitolul amintiri… de pe-acum?
 -Poate mă gândesc la o provocare. Oricum, cu siguranță, amintirile noastre frumoase vor dăinui în timp și sper ca doamna profesor să nu mă uite niciodată, așa cum nici eu nu o voi putea uita! Îmi va fi greu să nu o mai văd zilnic, după ce voi pleca din școală… Chiar m-am atașat foarte mult de draga mea profesoară; este imediat după părinți și bunica....
-Fără a părăsi iubirea cea dintâi, matematica, am aflat că cochetezi și cu engleza. Pesemne te-ai îndrăgostit de ea la școala de vară de la Oxford Cheltenham!
-Intuiți sau citiți printre rânduri?
În ianuarie-februarie, m-am pregătit să susțin examene de matematică în limba engleză și engleza la unul dintre cele mai mari colegii din Regatul Marii Britanii.
-Cu ce șanse?
-Chiar am reușit cu… excelent! Din anumite motive, însă, pe care poate vi le voi comunica o dată, împreună cu ai mei, am renunțat la locul câștigat, hotărându-mă să plec la studii în străinătate doar din clasa a XI-a; asta îmi doresc!
-Dar în vară, după examene, mai pleci la Oxford?
-În vară, sper să ajung să merg la o școală de vară în SUA!
-Când te-am întrebat cum e să fii mereu la înălțime, mă gândeam la situația ta școlară și la nenumăratele concursuri câștigate, dar și la sportul pe care îl practici, fiind mereu în zbor pentru puncte (coșuri) și victorii.
-Anul acesta, am participat la mai puține concursuri școlare, în comparație cu anii trecuți, dar continui să fac sport; joi plec la Târgu Secuiesc, deoarece echipa noastră s-a calificat la turneul semifinal al ligii naționale.  
Poate reușiți să veniți la turneul final de baschet de la Oradea, la începutul lui iunie, în care fetele mai mari ale clubului nostru se vor bate pentru titlul național sau poate puteți veni la ultimul sunet de clopoțel…
-Îmi lansezi deja provocări? Dar suntem abia în luna mai…Vezi că doamna profesor Dorina Szatmari abia așteaptă să-i arunci mănușa!
Din două, o alegem pe cea care te privește personal, dar nu se știe… Până atunci, însă, mulțumiri pentru interviu și provocări. Ovidiu DAN

Trimite email

mari, 18 decembrie 2018

Poza zilei

Drumul bihorenilor la Alba Iulia

Revista ,,OviDan" nr. 197 cuprinde însemnări, gânduri, impresii, versuri și fotoreportaje despre Drumul bihorenilor la Alba Iulia, în 24 și 25 noiembrie 2018, acțiune organizată de Uniunea ,,Vatra Românească", Filiala Bihor, din inițiativa prim-vicepreședintelui Ioan Chivari.
Revista a ieșit pentru prima oară în 20 de pagini, din care patru pagini color.