Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cum e să zbori mereu și să fii mereu la înălțime?

Ioana Dzițac (la interviu)

Cum e să zbori mereu și să fii mereu la înălțime?

-Ioana, ce mai scrie în jurnalul tău (de bord)? Cum e să zbori mereu și să fii mereu la înălțime?

-Cred că m-am prins. Faceți aluzie și trimitere la articolul meu de pe ovidan.ro (Jurnalul meu de bord – Spre înălțimi împreună).
Fiind foarte ocupată, nu m-am mai implicat în activități și pe urmă, mi-a lipsit mult „pilotul”. Eu fac echipă bună, după cum știți, cu doamna profesor Dorina Szatmari, care a fost, de asemenea, foarte ocupată, spre regretul meu.
-Lansează-i o provocare. Oricât ar fi de ocupată, nu concep să te refuze!
-Sincer, mi-ar fi plăcut să realizez ceva alături de doamna profesor Szatmari și în acest an, mai ales ca sunt în clasa a VIII-a și părăsesc în acest an „Bălcescu”! Îmi doream să ne luăm rămas bun cu o nouă activitate de succes!
-Și-atunci, treci totul la capitolul amintiri… de pe-acum?
 -Poate mă gândesc la o provocare. Oricum, cu siguranță, amintirile noastre frumoase vor dăinui în timp și sper ca doamna profesor să nu mă uite niciodată, așa cum nici eu nu o voi putea uita! Îmi va fi greu să nu o mai văd zilnic, după ce voi pleca din școală… Chiar m-am atașat foarte mult de draga mea profesoară; este imediat după părinți și bunica....
-Fără a părăsi iubirea cea dintâi, matematica, am aflat că cochetezi și cu engleza. Pesemne te-ai îndrăgostit de ea la școala de vară de la Oxford Cheltenham!
-Intuiți sau citiți printre rânduri?
În ianuarie-februarie, m-am pregătit să susțin examene de matematică în limba engleză și engleza la unul dintre cele mai mari colegii din Regatul Marii Britanii.
-Cu ce șanse?
-Chiar am reușit cu… excelent! Din anumite motive, însă, pe care poate vi le voi comunica o dată, împreună cu ai mei, am renunțat la locul câștigat, hotărându-mă să plec la studii în străinătate doar din clasa a XI-a; asta îmi doresc!
-Dar în vară, după examene, mai pleci la Oxford?
-În vară, sper să ajung să merg la o școală de vară în SUA!
-Când te-am întrebat cum e să fii mereu la înălțime, mă gândeam la situația ta școlară și la nenumăratele concursuri câștigate, dar și la sportul pe care îl practici, fiind mereu în zbor pentru puncte (coșuri) și victorii.
-Anul acesta, am participat la mai puține concursuri școlare, în comparație cu anii trecuți, dar continui să fac sport; joi plec la Târgu Secuiesc, deoarece echipa noastră s-a calificat la turneul semifinal al ligii naționale.  
Poate reușiți să veniți la turneul final de baschet de la Oradea, la începutul lui iunie, în care fetele mai mari ale clubului nostru se vor bate pentru titlul național sau poate puteți veni la ultimul sunet de clopoțel…
-Îmi lansezi deja provocări? Dar suntem abia în luna mai…Vezi că doamna profesor Dorina Szatmari abia așteaptă să-i arunci mănușa!
Din două, o alegem pe cea care te privește personal, dar nu se știe… Până atunci, însă, mulțumiri pentru interviu și provocări. Ovidiu DAN

Trimite email

luni, 20 septembrie 2021