Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

George Tătar, președintele TNL Oradea, a fost reales în biroul național

Sâmbătă, la București

George Tătar, președintele TNL Oradea, a fost reales în biroul național

Sâmbătă, 18 mai 2013, a avut loc, la Romexpo, Conferința Națională de Alegeri a Tineretului Național Liberal. În prezența a 3.500 de delegați și invitați din țară, tinerii liberali și-au lansat noul program, TNL dezvoltă România.

Acesta a constituit moțiunea pe baza căreia Florin-Alexandru Alexe a candidat pentru un nou mandat de președinte al TNL, alături de tinerii liberali pe care acesta i-a propus pentru a face parte din noul Birou Permanent Național al TNL (BPN).
Moțiunea lui Florin Alexandru Alexe a fost aprobată de plen cu 2.493 voturi pentru, 28 împotrivă și 70 de abțineri, din totalul de 2.591 voturi valide. Astfel, deputatul Florin Alexandru Alexe a fost ales președintele TNL pentru un nou mandat de 2 ani. În baza aceleiași moțiuni au fost aleși 46 de membri ai BPN, dintre care un președinte executiv – Valentin Șoneriu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, un secretar general – deputatul Costel Alexe,  22 de vicepreședinți și 22 de membri. O delegație din partea TNL Bihor condusă de Florin Birta a participat la conferința de alegeri de la București, în urma votului colegul nostru George Tătar, președinte TNL Oradea, fiind reales membru în biroul național al TNL.
,,Pentru mine este o onoare să fac parte din biroul național al tinerilor liberali. În week-end am lansat programul TNL dezvoltă România, așadar avem o serie de proiecte pe care dorim să le punem în practică în anii următori. Unul din obiectivele mele este și acela de a promova cât mai mulți tineri liberali care își doresc să se implice, atât la nivel local, cât și la nivel național”, susține George Tătar, președinte TNL Oradea și membru în biroul național.
Totodată au avut loc și alegeri pentru comisiile de specialitate ale TNL și pentru Clubul oamenilor de afaceri tineri liberali, colegul nostru Rareș Codrean, secretar TNL Bihor fiind ales membru trezorier al Clubului oamenilor de afaceri tineri liberali.
La eveniment au participat liderii USL – Crin Antonescu – președintele PNL și co-președinte USL, Victor Ponta – președinte PSD și co-președinte al USL și Daniel Constantin – președinte PC.
În discursul său, președintele Crin Antonescu le-a mulțumit tinerilor liberali și le-a transmis aprecieri pentru atitudine. „Vă spun încă o dată, ca președinte al Partidului Național Liberal, că mi-aș dori ca întregul PNL să aibă entuziasmul dumneavoastră, coeziunea dumneavoastră, coerența și devotamentul dumneavoastră. Nu pot încheia decât spunându-vă sau urându-vă ca, deși alegeți același președinte extraordinar, Florin Alexe, să întoarceți cu curaj o pagină nouă, o pagină probabil mai frumoasă, mai plină de satisfacții, dar în același timp și mai dificilă. Mai dificilă pentru că vă cere să fiți la înălțimea așteptărilor puse în noi toți.”
La Conferința Națională de Alegeri a TNL au mai participat, în calitate de invitați, din partea PNL: vicepreședinții Mihai Voicu, Eugen Nicolăescu, Varujan Vosganian, Radu Stroe, Tudor Chiuariu, secretarul general, Eduard Hellvig, președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, miniștrii Cristian David și Daniel Barbu, deputatul Gigel Știrbu, europarlamentarii Ramona Mănescu, Renate Weber, Cristian Bușoi. Din partea PSD, au mai participat, Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Sportului, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru cercetare și învățământ superior, președintelele TC, și deputatul Mihai Sturzu. Din partea  PC a mai participat Maria Grappini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism și Alina Cazanacli, președintele Tineretului Conservator. George Mocanu, președintele Tineretului Liberal Democrat din Republica Moldova, a transmis un mesaj din partea tinerilor liberali democrați moldoveni. Din partea liberalilor britanici, au transmis un mesaj Stuart Rice și Jon Burchell. (Anca Sas)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:10:39 Ora de vară a Europei de Est