Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

George Tătar, președintele TNL Oradea, a fost reales în biroul național

Sâmbătă, la București

George Tătar, președintele TNL Oradea, a fost reales în biroul național

Sâmbătă, 18 mai 2013, a avut loc, la Romexpo, Conferința Națională de Alegeri a Tineretului Național Liberal. În prezența a 3.500 de delegați și invitați din țară, tinerii liberali și-au lansat noul program, TNL dezvoltă România.

Acesta a constituit moțiunea pe baza căreia Florin-Alexandru Alexe a candidat pentru un nou mandat de președinte al TNL, alături de tinerii liberali pe care acesta i-a propus pentru a face parte din noul Birou Permanent Național al TNL (BPN).
Moțiunea lui Florin Alexandru Alexe a fost aprobată de plen cu 2.493 voturi pentru, 28 împotrivă și 70 de abțineri, din totalul de 2.591 voturi valide. Astfel, deputatul Florin Alexandru Alexe a fost ales președintele TNL pentru un nou mandat de 2 ani. În baza aceleiași moțiuni au fost aleși 46 de membri ai BPN, dintre care un președinte executiv – Valentin Șoneriu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, un secretar general – deputatul Costel Alexe,  22 de vicepreședinți și 22 de membri. O delegație din partea TNL Bihor condusă de Florin Birta a participat la conferința de alegeri de la București, în urma votului colegul nostru George Tătar, președinte TNL Oradea, fiind reales membru în biroul național al TNL.
,,Pentru mine este o onoare să fac parte din biroul național al tinerilor liberali. În week-end am lansat programul TNL dezvoltă România, așadar avem o serie de proiecte pe care dorim să le punem în practică în anii următori. Unul din obiectivele mele este și acela de a promova cât mai mulți tineri liberali care își doresc să se implice, atât la nivel local, cât și la nivel național”, susține George Tătar, președinte TNL Oradea și membru în biroul național.
Totodată au avut loc și alegeri pentru comisiile de specialitate ale TNL și pentru Clubul oamenilor de afaceri tineri liberali, colegul nostru Rareș Codrean, secretar TNL Bihor fiind ales membru trezorier al Clubului oamenilor de afaceri tineri liberali.
La eveniment au participat liderii USL – Crin Antonescu – președintele PNL și co-președinte USL, Victor Ponta – președinte PSD și co-președinte al USL și Daniel Constantin – președinte PC.
În discursul său, președintele Crin Antonescu le-a mulțumit tinerilor liberali și le-a transmis aprecieri pentru atitudine. „Vă spun încă o dată, ca președinte al Partidului Național Liberal, că mi-aș dori ca întregul PNL să aibă entuziasmul dumneavoastră, coeziunea dumneavoastră, coerența și devotamentul dumneavoastră. Nu pot încheia decât spunându-vă sau urându-vă ca, deși alegeți același președinte extraordinar, Florin Alexe, să întoarceți cu curaj o pagină nouă, o pagină probabil mai frumoasă, mai plină de satisfacții, dar în același timp și mai dificilă. Mai dificilă pentru că vă cere să fiți la înălțimea așteptărilor puse în noi toți.”
La Conferința Națională de Alegeri a TNL au mai participat, în calitate de invitați, din partea PNL: vicepreședinții Mihai Voicu, Eugen Nicolăescu, Varujan Vosganian, Radu Stroe, Tudor Chiuariu, secretarul general, Eduard Hellvig, președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, miniștrii Cristian David și Daniel Barbu, deputatul Gigel Știrbu, europarlamentarii Ramona Mănescu, Renate Weber, Cristian Bușoi. Din partea PSD, au mai participat, Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Sportului, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru cercetare și învățământ superior, președintelele TC, și deputatul Mihai Sturzu. Din partea  PC a mai participat Maria Grappini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism și Alina Cazanacli, președintele Tineretului Conservator. George Mocanu, președintele Tineretului Liberal Democrat din Republica Moldova, a transmis un mesaj din partea tinerilor liberali democrați moldoveni. Din partea liberalilor britanici, au transmis un mesaj Stuart Rice și Jon Burchell. (Anca Sas)

Trimite email

duminică, 9 mai 2021