Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Dați-ne binecuvântarea dumneavoastră pentru ca drumurile vieții să ne fie mai ușoare…”

Absolvenții clasei a VIII-a la ora adevărului

„Dați-ne binecuvântarea dumneavoastră pentru ca drumurile vieții să ne fie mai ușoare…”

Vineri (14 iunie 2013), sunetul prelung al clopoțelului a adunat absolvenții celor patru clase de-a VIII-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea în careu pentru festivitatea de încheiere a anului școlar și de…„Bun rămas!”

Emoționat peste măsură și cu gândul la Congresul Educației, directorul școlii, dl  prof. Gheorghe Troie, s-a trezit la „Congresul”… absolvenților.
În prezidiu, alături de dl director și directorul adjunct – prof. dr. Banto Norbert, au luat loc reprezentanți ai Comitetului reprezentativ al părinților (Ilea Sorin - președinte, Pintea Gheorghe – membru), consilierul educativ, dna profesor Ileana Crețiu și președintele Consiliului elevilor, eleva Ioana Dzițac – șefa de promoție cu 10.
Curios lucru și mai puțin obișnuit în practica școlară, absolvenții celor patru clase au luat loc pe scaune (bănci) în fața prezidiului. Au fost citite clasele și diriginții lor: a VIII-a A, diriginte, profesor Zaha Alina, a VIII-a B, prof. Indrieș Dorina, a VIII-a C, prof. Matiu Adriana, a VIII-a D, prof. Bucurean Anamaria.
„Tuturor absolvenților le spunem un călduros „La mulți ani”, pentru că este un moment de sărbătoare; le urăm un parcurs plin de împliniri, plin de izbânzi pentru că îi așteaptă un drum nu ușor…” În continuare, domnul director Troie Gheorghe a „refăcut” traseul devenirii absolvenților; ajunși în pragul primului examen de absolvire i-a îndemnat să-l privească și să-l trateze cu responsabilitate. Profesorii îi vor aștepta la pregătire și în zilele următoare.
După aprecierile, îndemnurile și felicitările adresate de președintele Comitetului reprezentativ al părinților, dl director a înmânat Ioanei Dzițac diploma de excelență „pentru rezultatele remarcabile în activitatea școlară și extracurriculară din perioada 2009-2013”.
Mănușa fiind aruncată, diriginții celor patru clase de-a VIII-a au înmânat premiile. După merituoșii la învățătură au fost premiați olimpicii și ceilalți câștigători ai concursurilor școlare. Unii și-au umplut brațele de diplome și gâtul de medalii, între care și Ioana Dzițac, elevul ideal, cuminte, disciplinat și strălucitor. Momentul artistic care a urmat a fost deschis de vocile de aur ale școlii: Oana Pereț și Ana-Maria Mihăieș (din clasa a VII-a). După înmânarea cheii, și absolvenții aveau să rememoreze prin vers și cânt traseul parcurs alături de profesorii pe care i-au „încondeiat” în chip simpatic împreună cu profesorul de muzică, Alina Zaha. La finalul festivității, absolvenții și-au abandonat baloanele, iar cerul s-a colorat în patru culori, primind mesajele și bucuria absolvirii.
„Copacul fericit”…
„Copacul (fericit)”, numele concursului derulat cu mult succes de elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, a fost invocat, în chip metaforic și sublim, de Ioana Dzițac, în cuvântul său, rostit la predarea cheii.
„A fost udat copacul, ceas de ceas, de-a lungul anilor de gimnaziu, cu grijă, cu răbdare, cu dragoste și cu înțelegere de către profesorii noștri dragi. A fost ocrotit copacul, ca să nu-l învingă ploile și vântul. Copacul a crescut împletindu-și ramurile și chemând păsările. Devenisem adolescenți, și parafrazându-l pe Gustave Thibon „vigoarea unui arbore nu este dată de numărul și lungimea ramurilor, ci de profunzimea și sănătatea rădăcinilor”, peste puține zile, însă, copacul va rămâne doar în imaginația și amintirea noastră, ca și sălile de clasă, laboratoarele, băncile în care am stat și pe care le-am udat cu lacrimi când sufletul ne era greu…”
Așadar, copacul a fost fericit, iar copii sensibili și talentați ca și Ioana îl vor invoca și la anul… și peste ani și ani. „Nouă, ne-au crescut aripile și orizonturile lumii ne cheamă. Dați-ne binecuvântarea dumneavoastră pentru ca drumurile vieții să ne fie mai ușoare…”, a mai spus Ioana Dzițac.
Ioana, cu binecuvântarea profesorilor și iubirea părinților, urcați cu încredere treptele spre Everestul cunoașterii. Ajunși sus, nu uitați, însă, de cei care v-au fost alături, înlesnindu-vă ascensiunea. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Dați-ne binecuvântarea dumneavoastră pentru ca drumurile vieții să ne fie mai ușoare…”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 18 decembrie 2018

Poza zilei

Drumul bihorenilor la Alba Iulia

Revista ,,OviDan" nr. 197 cuprinde însemnări, gânduri, impresii, versuri și fotoreportaje despre Drumul bihorenilor la Alba Iulia, în 24 și 25 noiembrie 2018, acțiune organizată de Uniunea ,,Vatra Românească", Filiala Bihor, din inițiativa prim-vicepreședintelui Ioan Chivari.
Revista a ieșit pentru prima oară în 20 de pagini, din care patru pagini color.