Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Dați-ne binecuvântarea dumneavoastră pentru ca drumurile vieții să ne fie mai ușoare…”

Absolvenții clasei a VIII-a la ora adevărului

„Dați-ne binecuvântarea dumneavoastră pentru ca drumurile vieții să ne fie mai ușoare…”

Vineri (14 iunie 2013), sunetul prelung al clopoțelului a adunat absolvenții celor patru clase de-a VIII-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea în careu pentru festivitatea de încheiere a anului școlar și de…„Bun rămas!”

Emoționat peste măsură și cu gândul la Congresul Educației, directorul școlii, dl  prof. Gheorghe Troie, s-a trezit la „Congresul”… absolvenților.
În prezidiu, alături de dl director și directorul adjunct – prof. dr. Banto Norbert, au luat loc reprezentanți ai Comitetului reprezentativ al părinților (Ilea Sorin - președinte, Pintea Gheorghe – membru), consilierul educativ, dna profesor Ileana Crețiu și președintele Consiliului elevilor, eleva Ioana Dzițac – șefa de promoție cu 10.
Curios lucru și mai puțin obișnuit în practica școlară, absolvenții celor patru clase au luat loc pe scaune (bănci) în fața prezidiului. Au fost citite clasele și diriginții lor: a VIII-a A, diriginte, profesor Zaha Alina, a VIII-a B, prof. Indrieș Dorina, a VIII-a C, prof. Matiu Adriana, a VIII-a D, prof. Bucurean Anamaria.
„Tuturor absolvenților le spunem un călduros „La mulți ani”, pentru că este un moment de sărbătoare; le urăm un parcurs plin de împliniri, plin de izbânzi pentru că îi așteaptă un drum nu ușor…” În continuare, domnul director Troie Gheorghe a „refăcut” traseul devenirii absolvenților; ajunși în pragul primului examen de absolvire i-a îndemnat să-l privească și să-l trateze cu responsabilitate. Profesorii îi vor aștepta la pregătire și în zilele următoare.
După aprecierile, îndemnurile și felicitările adresate de președintele Comitetului reprezentativ al părinților, dl director a înmânat Ioanei Dzițac diploma de excelență „pentru rezultatele remarcabile în activitatea școlară și extracurriculară din perioada 2009-2013”.
Mănușa fiind aruncată, diriginții celor patru clase de-a VIII-a au înmânat premiile. După merituoșii la învățătură au fost premiați olimpicii și ceilalți câștigători ai concursurilor școlare. Unii și-au umplut brațele de diplome și gâtul de medalii, între care și Ioana Dzițac, elevul ideal, cuminte, disciplinat și strălucitor. Momentul artistic care a urmat a fost deschis de vocile de aur ale școlii: Oana Pereț și Ana-Maria Mihăieș (din clasa a VII-a). După înmânarea cheii, și absolvenții aveau să rememoreze prin vers și cânt traseul parcurs alături de profesorii pe care i-au „încondeiat” în chip simpatic împreună cu profesorul de muzică, Alina Zaha. La finalul festivității, absolvenții și-au abandonat baloanele, iar cerul s-a colorat în patru culori, primind mesajele și bucuria absolvirii.
„Copacul fericit”…
„Copacul (fericit)”, numele concursului derulat cu mult succes de elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, a fost invocat, în chip metaforic și sublim, de Ioana Dzițac, în cuvântul său, rostit la predarea cheii.
„A fost udat copacul, ceas de ceas, de-a lungul anilor de gimnaziu, cu grijă, cu răbdare, cu dragoste și cu înțelegere de către profesorii noștri dragi. A fost ocrotit copacul, ca să nu-l învingă ploile și vântul. Copacul a crescut împletindu-și ramurile și chemând păsările. Devenisem adolescenți, și parafrazându-l pe Gustave Thibon „vigoarea unui arbore nu este dată de numărul și lungimea ramurilor, ci de profunzimea și sănătatea rădăcinilor”, peste puține zile, însă, copacul va rămâne doar în imaginația și amintirea noastră, ca și sălile de clasă, laboratoarele, băncile în care am stat și pe care le-am udat cu lacrimi când sufletul ne era greu…”
Așadar, copacul a fost fericit, iar copii sensibili și talentați ca și Ioana îl vor invoca și la anul… și peste ani și ani. „Nouă, ne-au crescut aripile și orizonturile lumii ne cheamă. Dați-ne binecuvântarea dumneavoastră pentru ca drumurile vieții să ne fie mai ușoare…”, a mai spus Ioana Dzițac.
Ioana, cu binecuvântarea profesorilor și iubirea părinților, urcați cu încredere treptele spre Everestul cunoașterii. Ajunși sus, nu uitați, însă, de cei care v-au fost alături, înlesnindu-vă ascensiunea. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Dați-ne binecuvântarea dumneavoastră pentru ca drumurile vieții să ne fie mai ușoare…”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021