Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală

Vineri, la Școala „George Coșbuc”din Oradea

Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală

Vineri (29 februarie 2008), elevii și învățătoarele clasei I step by step ( inst. Maria Câmpean și inst. Anca Bogdan) de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea au avut motiv de sărbătoare: 100 de zile de școală.

Cărticica celor 100 de zile de școală
„Scopul acestui proiect extracurricular este să ne bucurăm și să sărbătorim împreună împlinirea primelor 100 de zile din viața de elev, să facem cunoscute tuturor clasa și școala, să creștem prestigiul acestora în rândul comunității”, ne-a declarat inst. Maria Câmpean.
Două sunt produsele finale ale acestei perioade: Cărticica celor 100 de zile de școală și colecția celor 100 de obiecte. Ambele sunt la fel de importante, chiar dacă prima este rodul muncii colective, iar cealaltă e o realizare personală inedită. În cadrul  cărții, elevii, împărțiți pe grupe, au decis ce să cuprindă cele 10 pagini cu cele 10 persoane (pe care le iubim), 10 culori favorite, 10 mâncăruri gustoase, 10 deserturi delicioase, 10 băuturi preferate, 10 animale sălbatice simpatice, 10 jocuri  îndrăgite, 10 sporturi preferate, 10 țări de care am auzit și 10 locuri unde vrem să mergem, plus desenele inserate în fiecare pagină.
Sistemul step by step dă elevului mai multă libertate de mișcare și exprimare, muncă pe grupe și independentă, cultivă spiritul de echipă și creativitatea, dezvoltă încrederea în forțele proprii și progresul individual...
Colecția celor 100 de obiecte  
Pentru ziua cea mare, clasa a fost pavoazată adecvat, astfel încât, dacă erai curios să numeri obiectele din clasă, multe erau în număr de 100 (baloane, zale, mere,...). dar cele mai importante și mai ingenioase s-au dovedit a fi colecțiile personale, pe care un juriu (alcătuit din prof. Floare Copăcean, directorul școlii, psihoped. Carmen Ilisie și înv. Mirela Pătcaș) avea să le verifice și să le premieze.
Astfel au fost verificate și evidențiate nu mai puțin de 14 colecții (de câte 100 de obiecte fiecare): monede, șirag de mărgele, cărți Scuby Doo, frunze presate (ierbar), tablou din castane, tablou din nasturi, colecție de șervețele (2), ambalaje de la  bomboane, pietre („semiprețioase”), cărțulii întunecate (2), flori din hârtie creponată.
Patru au fost totuși premiate (colecția  de monede, flori din hârtie creponată, ierbar și colecția de șervețele).
Concursurile și tortul  
Ziua specială de vineri a avut o încărcătură emoțională aparte datorită faptului că în sala de clasă se aflau de această dată și cei dragi, mama, tata sau bunica, după caz, care asistau la concursuri (ei puteau fi chiar utili, în cazul în care se apela la ajutorul lor).
Doar debutul zilei a fost unul comun, și consacrat (identic cu celelalte zile ale săptămânii), cuprinzând: agenda zilei, calendarul și mesajul zilei, în rest totul s-a desfășurat fără manuale și caiete: prezentarea și jurizarea colecțiilor, Cărticica celor 100 de zile,  concursul pe echipe „Suntem isteți” (cu zece sarcini de lucru) și alte concursuri (concurs de citit, concurs de perspicacitate, de îndemânare, jocuri și întreceri sportive...).
Surpriza evenimentului a fost tortul celor 100 de zile, din care s-a înfruptat fiecare, iar cireașa de pe tort s-a numit muzica ... și dansul. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 24 octombrie 2017