Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală

Vineri, la Școala „George Coșbuc”din Oradea

Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală

Vineri (29 februarie 2008), elevii și învățătoarele clasei I step by step ( inst. Maria Câmpean și inst. Anca Bogdan) de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea au avut motiv de sărbătoare: 100 de zile de școală.

Cărticica celor 100 de zile de școală
„Scopul acestui proiect extracurricular este să ne bucurăm și să sărbătorim împreună împlinirea primelor 100 de zile din viața de elev, să facem cunoscute tuturor clasa și școala, să creștem prestigiul acestora în rândul comunității”, ne-a declarat inst. Maria Câmpean.
Două sunt produsele finale ale acestei perioade: Cărticica celor 100 de zile de școală și colecția celor 100 de obiecte. Ambele sunt la fel de importante, chiar dacă prima este rodul muncii colective, iar cealaltă e o realizare personală inedită. În cadrul  cărții, elevii, împărțiți pe grupe, au decis ce să cuprindă cele 10 pagini cu cele 10 persoane (pe care le iubim), 10 culori favorite, 10 mâncăruri gustoase, 10 deserturi delicioase, 10 băuturi preferate, 10 animale sălbatice simpatice, 10 jocuri  îndrăgite, 10 sporturi preferate, 10 țări de care am auzit și 10 locuri unde vrem să mergem, plus desenele inserate în fiecare pagină.
Sistemul step by step dă elevului mai multă libertate de mișcare și exprimare, muncă pe grupe și independentă, cultivă spiritul de echipă și creativitatea, dezvoltă încrederea în forțele proprii și progresul individual...
Colecția celor 100 de obiecte  
Pentru ziua cea mare, clasa a fost pavoazată adecvat, astfel încât, dacă erai curios să numeri obiectele din clasă, multe erau în număr de 100 (baloane, zale, mere,...). dar cele mai importante și mai ingenioase s-au dovedit a fi colecțiile personale, pe care un juriu (alcătuit din prof. Floare Copăcean, directorul școlii, psihoped. Carmen Ilisie și înv. Mirela Pătcaș) avea să le verifice și să le premieze.
Astfel au fost verificate și evidențiate nu mai puțin de 14 colecții (de câte 100 de obiecte fiecare): monede, șirag de mărgele, cărți Scuby Doo, frunze presate (ierbar), tablou din castane, tablou din nasturi, colecție de șervețele (2), ambalaje de la  bomboane, pietre („semiprețioase”), cărțulii întunecate (2), flori din hârtie creponată.
Patru au fost totuși premiate (colecția  de monede, flori din hârtie creponată, ierbar și colecția de șervețele).
Concursurile și tortul  
Ziua specială de vineri a avut o încărcătură emoțională aparte datorită faptului că în sala de clasă se aflau de această dată și cei dragi, mama, tata sau bunica, după caz, care asistau la concursuri (ei puteau fi chiar utili, în cazul în care se apela la ajutorul lor).
Doar debutul zilei a fost unul comun, și consacrat (identic cu celelalte zile ale săptămânii), cuprinzând: agenda zilei, calendarul și mesajul zilei, în rest totul s-a desfășurat fără manuale și caiete: prezentarea și jurizarea colecțiilor, Cărticica celor 100 de zile,  concursul pe echipe „Suntem isteți” (cu zece sarcini de lucru) și alte concursuri (concurs de citit, concurs de perspicacitate, de îndemânare, jocuri și întreceri sportive...).
Surpriza evenimentului a fost tortul celor 100 de zile, din care s-a înfruptat fiecare, iar cireașa de pe tort s-a numit muzica ... și dansul. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală.

Trimite email
luni, 24 iunie 2024, 15:59:16 Ora de vară a Europei de Est