Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală

Vineri, la Școala „George Coșbuc”din Oradea

Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală

Vineri (29 februarie 2008), elevii și învățătoarele clasei I step by step ( inst. Maria Câmpean și inst. Anca Bogdan) de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea au avut motiv de sărbătoare: 100 de zile de școală.

Cărticica celor 100 de zile de școală
„Scopul acestui proiect extracurricular este să ne bucurăm și să sărbătorim împreună împlinirea primelor 100 de zile din viața de elev, să facem cunoscute tuturor clasa și școala, să creștem prestigiul acestora în rândul comunității”, ne-a declarat inst. Maria Câmpean.
Două sunt produsele finale ale acestei perioade: Cărticica celor 100 de zile de școală și colecția celor 100 de obiecte. Ambele sunt la fel de importante, chiar dacă prima este rodul muncii colective, iar cealaltă e o realizare personală inedită. În cadrul  cărții, elevii, împărțiți pe grupe, au decis ce să cuprindă cele 10 pagini cu cele 10 persoane (pe care le iubim), 10 culori favorite, 10 mâncăruri gustoase, 10 deserturi delicioase, 10 băuturi preferate, 10 animale sălbatice simpatice, 10 jocuri  îndrăgite, 10 sporturi preferate, 10 țări de care am auzit și 10 locuri unde vrem să mergem, plus desenele inserate în fiecare pagină.
Sistemul step by step dă elevului mai multă libertate de mișcare și exprimare, muncă pe grupe și independentă, cultivă spiritul de echipă și creativitatea, dezvoltă încrederea în forțele proprii și progresul individual...
Colecția celor 100 de obiecte  
Pentru ziua cea mare, clasa a fost pavoazată adecvat, astfel încât, dacă erai curios să numeri obiectele din clasă, multe erau în număr de 100 (baloane, zale, mere,...). dar cele mai importante și mai ingenioase s-au dovedit a fi colecțiile personale, pe care un juriu (alcătuit din prof. Floare Copăcean, directorul școlii, psihoped. Carmen Ilisie și înv. Mirela Pătcaș) avea să le verifice și să le premieze.
Astfel au fost verificate și evidențiate nu mai puțin de 14 colecții (de câte 100 de obiecte fiecare): monede, șirag de mărgele, cărți Scuby Doo, frunze presate (ierbar), tablou din castane, tablou din nasturi, colecție de șervețele (2), ambalaje de la  bomboane, pietre („semiprețioase”), cărțulii întunecate (2), flori din hârtie creponată.
Patru au fost totuși premiate (colecția  de monede, flori din hârtie creponată, ierbar și colecția de șervețele).
Concursurile și tortul  
Ziua specială de vineri a avut o încărcătură emoțională aparte datorită faptului că în sala de clasă se aflau de această dată și cei dragi, mama, tata sau bunica, după caz, care asistau la concursuri (ei puteau fi chiar utili, în cazul în care se apela la ajutorul lor).
Doar debutul zilei a fost unul comun, și consacrat (identic cu celelalte zile ale săptămânii), cuprinzând: agenda zilei, calendarul și mesajul zilei, în rest totul s-a desfășurat fără manuale și caiete: prezentarea și jurizarea colecțiilor, Cărticica celor 100 de zile,  concursul pe echipe „Suntem isteți” (cu zece sarcini de lucru) și alte concursuri (concurs de citit, concurs de perspicacitate, de îndemânare, jocuri și întreceri sportive...).
Surpriza evenimentului a fost tortul celor 100 de zile, din care s-a înfruptat fiecare, iar cireașa de pe tort s-a numit muzica ... și dansul. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Clasa I (step by step) a sărbătorit 100 de zile de școală.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:23:38 Ora de vară a Europei de Est