Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

IJCCC a înregistrat un nou progres!

Actualizare IJCCC: ISI AIS în JCR2012

IJCCC a înregistrat un nou progres!

International Journal of Computers, Communications & Control (IJCCC), revistã editatã de Universitatea Agora [1] începând din 2006, beneficiazã de indexare ISI chiar din anul primei apariþii (rezumatele articolelor sunt înregistrate în Science Citation Index Expanded /ISI Web of Science de la Thomson Reuters începând cu numãrul suplimentar din 2006), din 2009 devine revistã cotatã ISI (i se calculeazã factorul de impact, IF: Impact Factor), iar pentru citãrile din anul 2012 se calculeazã scorul de influenþã al articolelor din IJCCC, indexate ISI, citate în alte reviste ISI (AIS: Article Influence Score) în Journal Citation Reports (JCR), calculat în iunie 2013.

La ora actualã, conform listei oficiale publicatã de UEFISCDI [3], în România existã 61 de reviste indexate ISI, dintre care 54 sunt cotate ISI (au factor de impact calculat pe 2012) ºi doar 36 dintre ele au deja calculat ºi scorul de influenþã al articolelor (AIS: Article Influence Score) în JCR: Journal Citation Reports (scorul se calculeazã dupã cel puþin 5 ani de indexare ISI).
Dintre cele 36 de reviste româneºti cu AIS, IJCCC ocupã locul 16 în clasamentul general, dar acest loc, mai mult decât onorabil, nu este totuºi relevant, date fiind domeniile diferite ale revistelor. Comparaþiile se fac, de obicei, pentru revistele ISI din toatã lumea, din acelaºi domeniu, prin calcularea aºa numitului SRI: Scor Relativ de Influenþã ( încã nu este publicat pentru anul în curs de cãtre UEFISCDI).
De menþionat cã IJCCC are încadrarea în douã domenii ISI:
     1.Automation & Control Systems (fiind singura revistã româneascã cu AIS calculat pe acest domeniu ISI);
     2.Computer Science - Information Systems (fiind unica revistã româneascã pe acest domeniu ISI).
Trebuie sã menþionãm faptul cã în România, dar ºi în foarte multe alte þãri, ocuparea posturilor prin concurs în învãþãmântul superior ºi cercetare, aproape în orice profil, este condiþionatã de niºte cerinþe obligatorii, care includ ºi necesitatea unei anumite prezenþe a candidatului în baza de date ISI Web of Science (indexãri, cotãri, citãri, IF, AIS, h-index; dupã caz). Astfel de criterii se aplicã ºi la accesarea unor fonduri de cercetare pe proiecte/granturi.
Dacã ne gândim cã, la ora actualã, în România existã cu mult peste o sutã de universitãþi ºi institute de cercetare acreditate, dintre care unele au în spate resurse umane ºi materiale de dimensiuni incomparabil mai mari decât ale noastre, faptul cã Universitatea Agora are o revistã în acest club select a revistelor ISI din România (61/54/36/16), ne onoreazã ºi ne bucurã deopotrivã.
Scurtã prezentare a IJCCC în limba englezã
INTERNATIONAL JOURNAL OF COMPUTERS, COMMUNICATIONS & CONTROL
With Emphasis on the Integration of Three Technologies (C & C & C).
Online = ISSN 1841- 9844; ISSN-L 1841-9836;
Start year (as quarterly): 2006.
Short name in ISI WoK: INT J COMPUT COMMUN.
Frequency: Bimonthly (6 issues/year: starting 2013).
IF in JCR2009 = 0.373; JCR2010 = 0.650; JCR2011 = 0.438; JCR2012 = 0.441.
Article Influence Score (AIS) in JCR2012 = 0.093.
Editor in Chief and Co-Founder:  Florin Gheorghe Filip, Romanian Academy, Romania
Associate Editor in Chief and Co-Founder: Ioan Dzitac, Aurel Vlaicu University of Arad & Agora University of Oradea, Romania
Executive Editor: Razvan Andonie, Central Washington University, United States
Managing Editor and Co-Founder: Misu- Jan Manolescu, Agora University of Oradea, Romania
Deputy Managing Editor: Horea Oros, University of Oradea, Romania
Members in Editorial Board
1.Boldur Eugen Bãrbat, Sibiu, Romania
2.Pierre Borne, Ecole Centrale de Lille, France
3.Ioan Buciu, University of Oradea, Romania
4.Hariton Costin, 'Grigore T. Popa' University of Medicine and Pharmacy, Iasi, Romania
5.Antonio Di Nola, University of Salerno, Italy
6.Petre Dini, Concordia University, Montreal, Canada
7.Omer Egecioglu, University of California, San Diego, United States
8.Constantin Gaindric, Academy of Sciences of Moldova, Moldova, Republic of
9.Xiao-Shan Gao, Key Laboratory of Mathematics and Mechanization, Academy of Mathematics and System Sciences, Chinese Academy of Sciences, China
10.Kaoru Hirota, Tokyo Institute of Technology, Japan
11.George Metakides, Greece
12.Ștefan I. Nițchi, Babes-Bolyai University, Cluj-Napoca, Romania
13.Shimon Y. Nof, Purdue University, United States
14.Stephan Olariu, Old Dominion University, Norfolk, United States
15.Gheorghe Pãun, Romanian Academy - IMAR, Romania
16.Professor Mario de J. Perez-Jimenez, University of Seville, Spain
17.Dana Petcu, West University of Timisoara, Computer Science Department, Romania
18.Radu Popescu-Zeletin, Technical University Berlin, Germany
19.Imre J. Rudas, Óbuda University, Hungary
20.Yong Shi, University of Chinese Academy of Sciences, China
21.Athanasios D. Styliadis, Alexander Institute of Technology - Dept. of Information Technology, Greece
22.Gheorghe Tecuci, George Mason University, United States
23.Horia-Nicolai L. Teodorescu, Technical Univ. Gh Asachi Iasi, Romania Romanian Academy, Romania
24.Dan Tufiș, Research Institute for Artificial Intelligence, Romanian Academy, Romania
25.Lotfi A. Zadeh, University of California, Berkeley, United States
Bibliografie
[1] http://univagora.ro/jour/index.php/ijccc/
[2] http://www.thomsonscientific.com/cgi-bin/jrnlst/jlresults.cgi?PC=D&ISSN=1841-9836/
[3] http://uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/CENAPOSS/rev_rom_isi_2013.pdf

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021