Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” pe luna iulie

Dl rector Ioan Dzițac ne lansează o nouă provocare… la lectură, oferindu-ne pe „tavă”

Revista de cultură „Curtea de la Argeș” pe luna iulie

De acord, dle redactor-șef Gheorghe Păun, din păcate, realitatea (și chiar mass-media) ne oferă suficiente exemple de genul „cât de departe se poate merge în artă (și nu numai), înspre zona „realist-buruienoasă”. Unora chiar le place să fie buruienoși, făcând din această atitudine „un titlu de glorie”…

A crescut în progresie geometrică numărul celor care ne iau lumina soarelui, făcând umbră degeaba și încurcând lumea, iar dl Horia Bădescu o spune răspicat: „mă uit cu stupoare cine sunt cei care, de atâta amar de vreme, s-au așezat între Diogene și soare. Și nu se mai dau la o parte”. În „Cultura de înlocuitori”, dl Cătălin Mamali îi roagă pe cei care au fost miniștri ai Culturii și Transporturilor după 1989 în România și pe cei care vor deveni miniștri să facă pe timpul, banii și pielea lor experiența de a călători cu un autobuz, autocar obișnuit care face legătura frecvent între Madrid și București sau între Hamburg și București, sau pe rute similare. „Îi rog să nu considere această călătorie ca o pedeapsă, ci ca o șansă de cunoaștere, învățare și apropiere de cei ale căror vieți ne spun că vor să le facă mai bune”. În cadrul rubricii „Istoria de lângă noi”, descoperim Războiul cumnatelor: Elisabeta și Marghita Movilă. Ca „Seniori ai culturii” îi avem în acest număr pe acad. Gheorghe Vlăduțescu și Marin Ioniță. Dl Dragoș Vaida scrie despre Nomenclatura științifico-tehnică, ieri, dar azi? În „Poveștile Nistrului”, îl cunoaștem pe academicianul Petru Soltan din Republica Moldova, matematician literat. Dl Aurel Anghel scrie despre orașul Suzhou – Arta grădinilor chinezești („Veneția Orientului”, despre care ne-a vorbit și distinsul rector Ioan Dzițac care a trăit, recent, experiențe nemaipomenite în orașul din Delta Fluviului Yangtze).
În numărul pe care tocmai l-am răsfoit semnează scriitori, psihosociologi, matematicieni, istorici, profesori universitari, muzicieni și diplomați din Cluj-Napoca, SUA, București, Curtea de Argeș, Pitești, Baia Mare, Roșiorii de Vede, din Polonia, Spania și Buzău. (Ovi Dan)
Poftiți de vă delectați lecturând pe www.curteadelaarges.ro    

Trimite email

marţi, 21 ianuarie 2020